Şimdi Ara

CoxeD's Notebook Cooler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
7.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • USB kararcak olsa aşağıdaki ürün piyasaya çıkamazdı.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTC-G2TB/A

quote:

Orjinalden alıntı: Extinet_DeviL

quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Çok güzel bir çalışma Notebook tabanına gelen kısım daha iyi ısı iletimi için aleminyum olursa, Fan ve led beslemeleri USB den beslense ve birde 4 lü usb çoğaltıcı ilave edilirse mükemmel olacak.

ondan sonra usb kararsın 4 ay sonra...

• Hem kullanım kolaylığı sağlamış hemde şekil olmuş
  • hocam 48 tane led 12 voltta yakalaşık 0.25 amper çekiyor

ayrıca fankontrol devreli 2 tane 120 lik fan var...

bu padi usb ile beslediğin anda usb yi yakarsın... bu aleti 1.5 amperlik adaptör besliyor.....

verdiğin ürünün ışıklandırması yok ve 7 cm fan kullanılmış...

quote:

USB kararcak olsa aşağıdaki ürün piyasaya çıkamazdı.

quote:

quote:

Çok güzel bir çalışma Notebook tabanına gelen kısım daha iyi ısı iletimi için aleminyum olursa, Fan ve led beslemeleri USB den beslense ve birde 4 lü usb çoğaltıcı ilave edilirse mükemmel olacak.

• yorumlar için çok teşekkürler...

en kısa zamanda standlı standsız ısı değerlerini vereceğim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoxeD

yorumlar için çok teşekkürler...

en kısa zamanda standlı standsız ısı değerlerini vereceğim...

çok iyi olur bende de ısı problemi var
  • İnanılmaz müthiş duruyor Eline sağlık. Kesimi neyle yap(tır)ıyorsun, temiz olmuş.
    edit: Konuyu okudum, nerede kestirdiğini öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 28 Mayıs 2007; 22:28:54 >
  • coxedcim msn de konusalım seninle
  • arkadaşım kullandığın devre şemasını paylaşabilirmisin ledlerin ve fanların güç alımını nasıl yaptın adaptör ile falan mı ? paylaşırmısın güzel bir çalışma olmuş bende düşünebilirim böyle birşey yapmayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarrath -- 28 Mayıs 2007; 22:51:27 >
  • Dostum istek üzerine yapıomusun fiyatta uygunmuş ben çok uzun süredir böyle bişi arıyorum çünkü notebook'um 7/24 açık download yapıo tabi dolayısı ile ısınıo aslında çok fazla bi ısınma yok ama ne kadar soğuk bilgisayar o kadar ii bilgisayar bu yüzden eğer bitane bana yapabilirsen çok ii olur para konusunda bi şekilde anlaşırız çünkü böyle bir şeye çok ihtiyacım war ayrıca harbiden helal olsun çok güzel yapmışsın tebrikler
  • arkadaşlar devreyi bir şemaya göre yapmadım kafadan yaptım... doğaçlama zaten complex birşey yok...

şuan bu üründen isteyen 2 kişi var...

isteyen olursa 4-5 kişi falan topluca yapabilirim demiştim...

dediğim gibi başka isteyen varsa ulaşsın bana
  • tam super olmuş yaw. fanların 12 mm olması daha az ses yapar kanımca. bende tt cooler var. 6mm lik fanlar kafa utuluyor adeta.
  • yaa bence sen dizüstüne bişey yapmamışsın altına platform sanırsam
  • ++ olarak o ürün zaten adaptörle çalışıo usb çoklayıcı war sadece üzerinde elektiriği usb den almıyo

quote:

Orjinalden alıntı: CoxeD

hocam 48 tane led 12 voltta yakalaşık 0.25 amper çekiyor

ayrıca fankontrol devreli 2 tane 120 lik fan var...

bu padi usb ile beslediğin anda usb yi yakarsın... bu aleti 1.5 amperlik adaptör besliyor.....

verdiğin ürünün ışıklandırması yok ve 7 cm fan kullanılmış...

quote:

USB kararcak olsa aşağıdaki ürün piyasaya çıkamazdı.

quote:

quote:

• coxed biraz baktım da bu konuda yaratıcı ve ne yaptığını bilen pek birisi yok.. Ürünün güzel görünüyor, eğer performansı da yerindeyse mükemmeldir senin için. Ben de bir tasarım yaptım ve şu an yapım aşamasında. Ben seninkine ek olarak yüzeyi 2mm alüminyumdan tasarladım ve 2 tane 12cm fan ve bir tane de 8lik veya 6lık fan takviye düşündüm. Bir de laptopla alüminyum yüzey arasına portatif radyatör gibi bir şey de tasarladım. Bir haftaya bitiririm diye düşünüyorum ve merak eden arkadaşlar olursa ileride paylaşıcam. Ama benim asıl merak ettiğim senin ısı değerlerin ve hala açıklamadın.. Merak ediyorum çünkü benim için önemli olan kesinlikle düşük ısı. Bu konuda farklı tecrüben varsa yazmanı isterim. Benim istediğim ısı değerleri yüksüz 20 derece civarı, yükteykende 35-40 derece arası..

• arkadaşlar bu soğutma konusunda bişey sorucam. bende böyle birşey yapıyorum. benim platformda 2 fan laptopa doğru üflüyor. benim yapmak istediğim şey platformun altında kalan alana buz yerleştirerek platform içinde kalan alandaki havanın soğuk olmasını sağlayıp bu havayı laptopa üfleyerek soğumasını sağlamak. yalnız forumdaki konulardan birinde bir arkadaş doğru şartlar olmazsa buz kullanımı terleme yapar demiş. tam konuyu hatırlayamadığım için alıntı yapamıyorum. bu konudaki görüşleriniz nelerdir. buz koyarsam terleme veya onun gibi başka bir problem yaratırmı
  • bence buz koymak çok mantıklı değil....

ısı değerlerine gelince evet koyamadığımın farkındayım tam final zamanıma gelmişti çok ilgilenemedim... fakat oyunlarda takribi olarak 20 derece fark yaratıyordu...

ısı değerlerini şimdide giremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoxeD -- 21 Ağustos 2007; 16:03:58 >
  • Owww kötü olmuş yaw Walla zamanında ben de MSI'ıma yarım kutu bira dökmüştüm ama bişey olmadı Neyse umarım sana çok maliyeti olmaz bu kazanın. Benim bu notebook soğutucularla ilgili düşüncelerim pek olumlu değildi aslında. Çünkü biliyoruzki işlemcinin üzerine bile pasif soğutuculu aşmış fan sistemleri takılıyor ve ona rağmen istenen ısı değerlerine ulaşılamayabiliyor. Bu yüzden laptopun alt yüzeyinin ne kadar soğutulursa soğutulsun işlemci ve ekran kartı sıcaklığına pek etki etmeyeceğine inanıyorum. Belki anakartı ve hddyi makul sıcaklıklarda tutabilir. Ama bu düşüncemin tersine kullanıcı yorumları kafamı karıştırmakta. Genelde hazır cooller pad alanlar bile memnun ve hatta 15 dereceye kadar soğutma performansı aldıklarını söylüyorlar. O yüzden ben de soğutucumu yapıp ne sonuç alırım görmek istiyorum.

COXED sen tasarımında fanları laptopun alt yüzeyindeki sıcak havayı aşağıya çekecek şekilde yerleştirmişsin. Peki fanları havayı yüzeye üfleyecek şekilde yerleştirip denedin mi? Yani fanların üflediği hava laptopun hava ızgaralarından girip içeriden de kendi fanı sayesinde dışarıya atılacak şekilde. Ben kendi tasarımımda alüminyum radyatörlü pasif soğutma da kullanacağım için bu şekilde nasıl performans alırım diye merak ediyorum..

• Sevgili COXED senin yaptığın platform mu foruma koyduğun gün gördüm. ve aynısı yapmaya karar verdim. Birazda değiştirerek hemen hemen aynısını yaptım. Ama fotograflarını çalıntı yapmış olmamak için koymadım. Ama bugünlerde senin fikir sahibi olduğun proje bazı arkadaşlarımız kendi fikirleriymiş gibi anlatıyor. Projene biraz sahip çık Ama gerçekten işe yarıyo seni birkez daha tebrik ediyorum.
  • Şaka veya espri yapıyosun heralde.. Eğer bahsettğin "bazı arkadaşlardan" biri bensem sana cevabını veririm. Yoksa, seni konu sahibine havale ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaSaJaY -- 16 Temmuz 2007; 12:17:02 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.