Şimdi Ara

Çözemediğim Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda oyun oynarken birden bilgisayar kendi kendine kapandı. Bilgisayarı açtığımda windows çökmüştü, windowsu tekrardan kurdum, bilgisayar 5 dakika açık kaldıktan sonra kitlenip tekrar çöküyordu. Bir bilgisayar tamircisine gittim orası da çözemedi, şuanda bilgisayarı açtığımda 5 dakika sonra kitleniyor ve reset attığım zaman tekrar 5 dakika sonra kitleniyor. Ramden şüphelenip arkadaşımdan ram alıp denedim fakat çözüm olmadı. Bilgisayar şuanda psu anahtarından kapalı olmasına rağmen 5 dakika da bir ekran kartı ışığı veya anakart ışığı 1 saniyeliğine yanıp sönüyor. Sorun ne olabilir ? Bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.

• Donanım özelliklerini yazarsanız yardım eden çok çıkar.

fikir verecek olursak disk sorunu olabilir. Özellikle hdd kullanılıyorsa hdd'ler bu sorunu yapabilir.

Psu kaynaklı da olabilir.

Basit bir yazılım çakışmasıda olabilir. Bunu elemek için güvenli kipe sorunsuz erişebiliyorsnız başlat-ara kısmına "msconfig" yazıp "tanılama başlangıcı" işaretleyip cihazı tekrar başlatın. Sonraki açılışta donma sorunları gerçekleşmiyorsa sorununuz sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanır.
  • Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Bilgisayar donanımlarım şu şekilde: Asus Gtx780, 2 Adet Ssd Corsair ForceLe200, Xigmatek Xpower600w 80Plus Psu, Corsair 2400mhz VegeanceLPX ram, MSİ B350M Pro-VD Plus Anakart.

Ben de dediğiniz gibi Psu'dan şüpheleniyorum fakat PSU da olan bir arıza kitlenme yapar diye hiç düşünmedim. Eğer PSU'daki arıza böyle bir şeye sebep oluyorsa garantisi mevcut hemen götüreyim bir de bilgisayarı açtığımda PSU'dan ince bir ses geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bthnbsrn

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Bilgisayar donanımlarım şu şekilde: Asus Gtx780, 2 Adet Ssd Corsair ForceLe200, Xigmatek Xpower600w 80Plus Psu, Corsair 2400mhz VegeanceLPX ram, MSİ B350M Pro-VD Plus Anakart.

Ben de dediğiniz gibi Psu'dan şüpheleniyorum fakat PSU da olan bir arıza kitlenme yapar diye hiç düşünmedim. Eğer PSU'daki arıza böyle bir şeye sebep oluyorsa garantisi mevcut hemen götüreyim bir de bilgisayarı açtığımda PSU'dan ince bir ses geliyor.
    Güvenli kipte bilgisayara erişebiliyorsanız kitlenmeden Başlat-Ara kısmına "Windows Bellek Tanılama" yazın. Çıkan aracı aktif edip bilgisayarı tekrar başlatın. Sistem olası bellek hatalarını test edecektir. Hata çıkarsa kesin kez ramler sorunludur.

Disk sorunludur diyeceğim ama ssd kullanıyorsunuz galiba. Bu durumda tek şüpheli Psu kalıyor. Belki ekran kartıda olabilir onu elemek istiyorsanız görüntü kablosunu onboard'a bağlayıp pcyi tekrar çalıştırın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.