Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Ekranda görüntü bozulması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konunun yeri tam olarak burası değil ancak buradan yardım alabileceğimi düşündüğüm için konuyu buraya açıyorum, şimdiden kusura bakmayın.

Bu olay Windows 10 RS3 (Nisan 2018) güncellemesi için bilgisayara temiz kurulum yaptıktan sonra başıma geldi. Daha önceden karşılaşmamıştım böyle bir durumla. Oyunları ekran kartım olmadığı için HD4600 (İşlemcim 4790K) onboard ekran kartı üzerinden oynuyorum. CS:GO oyununda (Steam üzerinden orijinal oyun) yüksek fps almak için görüntü ayarlarını kısmak durumundayım. Ancak fps değerim yükseldiğinde videodaki şekilde ekranın üst kısmı, bazı durumlarda ekranın tamamına yayılıyor, bozulmaya uğruyor. Fps'i dikey eşitlemeyi açarak 60'a sabitlediğimde ya da tam ekran modundan çıkıp tam ekran pencereli modunda oyunu oynadığımda sorun ortadan kalkıyor ancak bu seferde fps'den feragat etmiş oluyorum.

Edit: Video eklendi

Video:

Edit 2: İşletim sistemini Windows 10 RS3 güncellemesini temiz kurulum yapmak için formatladıktan sonra bu sorun başıma geldiği için, Windows 8.1 Pro indirerek kurulumu yaptım. Dahili ekran kartının sürücüsünü ne olur ne olmaz diye en güncel olanı yerine bir eski sürümünü kurarak tamamladım. Şu anlık sorun ortadan kalktı. Herhangi başka bir şeyle de karşılaşmadım. Herkese yardımları için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 7 Temmuz 2018; 16:7:29 >

• UP
  • UP
  • Görüntüyü farklı bir porttan aktarmayı dener misiniz? Mümkün değilse, farklı bir kablo dener misiniz? Güç kablolarının yerlerine tam oturup oturmadıklarını kontrol eder misiniz?
  • gobl1n kullanıcısına yanıt
    Farklı portları denedim, hdmi ve vga aynı sonucu verdi. Farklı hdmi kablolarını da denedim ancak sonuç aynı değişen bir şey olmadı. Sabah vatandan gidip yeni hdmi kablosu aldım onda da aynı şekilde. Güç kablolarını kontrol ettim, sonuç maalesef aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yey-R

Farklı portları denedim, hdmi ve vga aynı sonucu verdi. Farklı hdmi kablolarını da denedim ancak sonuç aynı değişen bir şey olmadı. Sabah vatandan gidip yeni hdmi kablosu aldım onda da aynı şekilde. Güç kablolarını kontrol ettim, sonuç maalesef aynı.
    Farklı RAM varsa dener misiniz? Yoksa, tek RAM'le dener misiniz? RAM'i CPU'ya en uzak yuvaya takar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok büyük ihtimal gpu vram problemi gibi duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    görüntü ve seste kayma sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pc kaç senelik?
  • Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar 2014 Ağustosta alındı yani 4 senelik diyebiliriz. Ancak sadece yaz aylarında kullanıldı gerisinde kutusunda yattı. İşlemcim normalde i5 4690K idi bu sene satıp 4790K ye geçiş yaptım.
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    BIOS'ta yanlış hatırlamıyorsam gpu vram ile ilgili bir ayar vardı onu yükseltmeyi deneyim.
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    GPU vram ayarını 512mb olarak değiştirdim ancak durum aynı

• gobl1n kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şekilde yaptım ancak durum aynı

• UP

• UP

• UP

• Başka monitör veya TV ile deneyin. Donanımsal soruna benzemiyor. INTEL dahili grafik sürücüsü güncel değil ise güncelini güncel ise bir önceki sürümü yükleyip deneyin.
  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt
    Intel'in kendi sitesi üzerinden en güncel olan sürümü indirip kurdum format attığımda. Sorunu çözdüm hocam bir şekilde ilk mesajı editliyorum
  • Sorun çözüldü arkadaşlar, herkese yardımları için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.