Şimdi Ara

[Çözüldü] İşlemcimi değiştirdikten sonra ara sıra kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı biraz kasınca oyun oynarken ve Web'te gezinirken 2 sn ara sıra kasma oluyor.
    Arkadaşlar bu sorun işlemcimi değiştirdikten sonra oldu sıcaklık değeri boştayken 50 derece sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum.

Sistemim
    Anakart : M2V MX SE
    İşlemci : AMD Antlon 64x2 6000+ 125 Wat
    RAM : 2GB
    Ekran kartı : GT730
    Psu : Everest 460 watt

Yorum için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxraydh -- 14 Mayıs 2018; 0:44:49 >

• Sisteminiz çok eski. Donanımız da çok düşük özelliklere sahip.

İşlemciyi değiştirdikten sonra bilgisayar format vs. attınız mı yoksa direkt kullanmaya devam mı ettiniz?

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama 2gb günümüz için çok düşük bir bellek miktarı ve disk yazma değerleri de düşük olunca bilgisayarlada donmalara takılmalara veya aşırı yavaş çalışmaya neden olabiliyor. Ki bellekleriniz dd2 ve çalışma hızları çok yavaş.

Tarayıcılar bile 2-3 sekme açtığınızda aşırı miktarda bellek kullanıyorlar. Bellekleriniz de yetmediği durumda hard disk üzerinden sanal bellek olarak faydalanmaya çalışıyor işletim sistemi. Haliyle sorunlar çıkmaya başlıyor.

Daha önceden yavaşlamaması bile ilginç bir durumdu bence. Webte gezinirken veya oyun oynarken işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarınıza bir bakın ve buraya yazın duruma göre neler yapılabileceğine bakarız ama bu eski sistemde böyle durumların olması normal. Ek olarak de hard disk sentinel programını indirip bilgisayarına kurun ve program açıldığında gelen ilk ekranın resmini çekip buraya yükleyin. Disklerinizdeki bir sıkıntı da bu duruma neden olabilir ki eski sistem olduğu için disklerinizdeki ufak bir problem, ihtiyaç durumunda düzgün çalışmadığı için bu tür sıkıntılara neden olacaktır. Bu forumda yep yeni bir bilgisayarda ssd'sinde çok ufak bir problem olduğu için bilgisayarı takılan donan bir arkadaş gördüm. Ssd'yi söküp yerine hdd bağlayıp sistemini ona kurduktan sonra sistemin sorunsuzca çalıştığını gördü.

Velhasıl kontrollerinizi bir yapın ondan sonra bilgileri buraya yazın sonrasına bakarız.

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    1- İşlemciyi değiştirdikten sonra bilgisayara format atmadım.

2- Windows 10 profesyonel 64 bit kullanıyorum.

3- Oyun oynarken ve webte gezinirken sıcaklık değerleri.

4- Hdd sağlamlık testi.

• xxraydh X kullanıcısına yanıt
    Hdd'nizde ufak bir sorun var ama heralde bu aldığınız hatalara neden olmaz diye düşünüyorum ama belli olmaz netice de olabiliyor. İşlemciniz aslında aşırı ısınmıyor ama o sistem için yüksek bir sıcaklık olabilir. Ama web'de dolanırken o sıcaklık değeri biraz yüksek gibi. Donanım parçaları eskidikçe daha fazla elektrik kullanır ve daha fazla ısınmaya
    başlarlar.

Parçalarda bir sıkıntı yok gibi. Hdd'yi saymazsak. Bu noktada yapabilecekleriniz bilgisayarınıza güzel bir format atın. Belki işlemci değişikliğinden dolayı sürücülerden kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Windows sürücüleri karıştırıyor olabilir. İşlemci anakart gibi parçaların değişiminden sonra genelde format atılması iyi olur. İşlemci için belki çok gerekli değil ama bence atılsa iyi olur. Ondan sonra sisteminizi kontrol edin. İlk mesajımda da dediğim gibi sisteminiz çok eski. Aldığınız sıkıntıları yaşamanız normal aslında. Benim eski işlemcimi kullanıyorsunuz. Hey gidi günler. :)

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduğun ve yorum yazdığın için teşekkür ederim. Format atmayı düşünüyorum. Benim sorunum 2 nedenle olabilir.

1- dediğiniz gibi sıcaklıktan olabilir çünkü işemciyi ilk taktığımda 75 derece civarındaydı ve ufak zorlamada (oyun açmak,webte girerken) 85 dereceyi gördükten sonra kasıyordu. Fanı temizleyip, termal macunu sürdükten sonra 45 dereceye indirebildim ve kasmayı önleye bilmiştim fakat bu sefer pc zorlasam bile daha uzun dayanıyor fakat sıcaklık 50-60 derecedeyken kasma olayı devam ediyor.

2- Anakartın işlemciyi besleyememesi olabilir. Anakartım Asus M2v mx se asusun sitesinde baktığımda Amd antlon 64x2 6000+ 89 wat desteklediğini yazıyor fakat benim işlemcim Amd antlon 64x2 6000+ 125 wat o yazmıyor. anakartın işlemciyi besleyememesi sorununu duydunuzmu.

• Win 10 64 bit o sisteme ağır gelir, win 7 kurun daha stabil çalışsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    rami 4 gb yükseltecem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sistemin internet kullanımı için bence yeterli termal darbogaz problemine benziyor zaten eski amd işlemciler sever sıcak calısmayı bence kasa içi sogutmanı ve termal macununu kontrol et anlık donma sistem yavaslıgından olmaz . o donma sırasında eger vakit bulabiliyorsan capslock tusuna bas eger ısık yanıp sonmuyorsa anlık olarak termal darbogazdır.
  • hocam kasma geldikten sonra caps lock tuşunu denedim yanıp sönüyor. hocam bu işlemci voltajını biostan nasıl düşürebilirim voltajdan şüpheleniyorum.
  • eğer cıhazda overclock yoksa voltaj değişmemiş demektir o sizin kontrol ediceginiz bir şey değil
  • Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
  • ne demek
  • Sorunu çözdüm diğer arkadaşlara yardımcı olmak için açıklayayım. Driver Easy programı ile güncelleme yapıtm.

Güncelleme yaptığım donanımlar

1- Nvidia Ekrankartı

2- Nvidia high definition audio

3- Nvidia virtual audio device (wave extensible) (wdm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxraydh -- 14 Mayıs 2018; 0:51:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.