1) Kelime içinde belirtilen harfin karşılaşılan ilk ve son yerini bulmak istiyorum. 0 olarak başladığı için yapamadım yani index + 1 nasıl yapılır? ÇÖZÜM: https://www.w3schools.com/java/ref_string_indexof.asp
2) Son aşamada ilk ve son harflerin kaldığı kısım ekrana yansıtılacak. Örneğin; Kelime Gir: olumsuz Harf Gir: u Çıktı: umsu bunu neyle sağlarım? yardımcı olabilecek veya yol gösterecek varsa çok minnettar kalırım. ÇÖZÜM: https://emrecelen.com.tr/javada-string-kullanimi// https://www.javatpoint.com/java-string-substring yıllar sonra gelen edit: ahmete teseukkur, sımdı java ile hiçbir işim yok. Eğitim hayatı bu kadar saçma işte... ne diye bana bütün dilleri öğrettiler hala anlamadım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGladio -- 4 Ocak 2025; 11:56:55 > |
[Çözüldü] Java harf aratma ve Aratılan kısmı ekrana yazdırma
-
-
Çok iyi anlayamadım ama +1 yaparsan olur zaten: kelime.indexOf(harf) + 1 demen yeterli. Ama bu değerleri ayrı bir değişkene kaydetmen lazım aradaki kısmı çekmek için. Bir de iki tane olursa üzerinden ilerlemişsin. Üç tane olursa aradaki ortak harfi yok sayacaktır.
substring içinse: https://www.javatpoint.com/java-string-substring
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 29 Nisan 2021; 2:11:30 > -
String splittedString = kelime.substring(kelime.indexOf(harf),kelime.lastIndexOf(harf)); System.out.println(!splittedString.isEmpty() ? splittedString : "Eşleşme bulunamadı");
Kod
Yığını:şunu bir dener misin istedigin çözüm müdür?
-
Teşekkürler, nedense bu kadar basit olacağını düşünmedim.
Teşekkürler, lastIndex çekilmiyor sanırım?
böyle çalışıyor ama doğru bir işlem mi yaptım bilmiyorum.
String karsılakelime = kelime.substring(kelime.indexOf(harf)); System.out.print("Kelime Parça Yazdırma " + karsılakelime);Kod
Yığını:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGladio -- 29 Nisan 2021; 14:39:1 >
-
public static void main(String[] args) throws ParseException { kelimeSorgula(); } private static void kelimeSorgula() { Scanner scaner = new Scanner(System.in); System.out.println("kelime girin"); String kelime = scaner.nextLine(); System.out.println("harf girin"); String harf = scaner.next(); String splittedString = kelime.substring(kelime.indexOf(harf), kelime.lastIndexOf(harf) + 1); if (!splittedString.isEmpty() && kelime.indexOf(harf) != kelime.lastIndexOf(harf)) { System.out.println("Aradaki string: " + splittedString); } else { System.out.println("Eşleşme bulunamadı. Aratmak istediklerinizi tekrar girin"); kelimeSorgula(); } }
Kod
Yığını:Şu şekilde düzenledim. Aslında umsu'yu yazdırman gerekiyor anladıgım kadarıyla o yüzden senin yaptıgın da doğru olmuyor sanırım. Regexle vs. daha kolay veyahut apachenin commons kütüphanesiyle. Basit haliyle böyle yapabilirsin. Anlamadıgın bir durum varsa tekrardan acıklamaya calsırım
-
Teşekkür ederim.
menu.java kısmında kullanıcı 2 yazınca mesela bu kodları uygulama1.java üzerinden çalıştırmak istiyorum. Açıklama satırı yapıp main içini yazınca çalışır gibi bir cevap aldım böyle bir durum mümkün mü?
Bu olayı ne diye aratsam bilgi bulurum?
-
Uygulama1.java
import java.util.Scanner; public class Uygulama1 { protected static void kelimeSorgula() { Scanner scaner = new Scanner(System.in); System.out.println("kelime girin"); String kelime = scaner.nextLine(); System.out.println("harf girin"); String harf = scaner.next(); String splittedString = kelime.substring(kelime.indexOf(harf), kelime.lastIndexOf(harf) + 1); if (!splittedString.isEmpty() && kelime.indexOf(harf) != kelime.lastIndexOf(harf)) { System.out.println("Aradaki string: " + splittedString); } else { System.out.println("Eşleşme bulunamadı. Aratmak istediklerinizi tekrar girin"); kelimeSorgula(); } } }Kod
Yığını:Menu.java
import java.util.Scanner; public class Menu { public static void main(String[] args) { int option; Scanner scanner = new Scanner(System.in); // Display menu graphics System.out.println("============================"); System.out.println("| MENU SELECTION DEMO |"); System.out.println("============================"); System.out.println("| Options: |"); System.out.println("| 1. Option 1 |"); System.out.println("| 2. Option 2 |"); System.out.println("| 3. Exit |"); System.out.println("============================"); System.out.println(" Select option: "); option = scanner.nextInt(); // Switch construct switch (option) { case 1: System.out.println("Option 1 selected"); break; case 2: System.out.println("Option 2 selected"); Uygulama1.kelimeSorgula(); break; case 3: System.out.println("Exit selected"); break; default: System.out.println("Invalid selection"); break; // This break is not really necessary } } }Kod
Yığını:Kodu incelersin anlamadıgın yer olursa geceriz ustunden tekrar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsalih37 -- 1 Mayıs 2021; 21:58:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X