Son Başvuru: 27 Ekim 2024
Harcama Tarihi: 1-30 Kasım 2024
Puanın son kullanım tarihi: 16.01.2025 21:59
> https://www.paraf.com.tr/tr/hizli-basvur.html
- Yeni kart başvurusu yapan veya 6 aydır bireysel kartı olmayan kullanıcılara özel. Troy logolu Paraf veya Parafly kartlar için geçerlidir!
- Asıl kart veya Sanal kart Dahildir.
- Kredi kartı olan müşteriler bu kampanyadan yararlanamaz.
- harcama yapmadan önce Paraf Mobil uygulamasından kampanyanın Hemen Katıl butonuna tıklanması ya da yurt içinden TROY2000 yazıp 3404’e (KKTC için 3444’e) SMS gönderilmesi gerekmektedir.
- Kazanılan ParafPara, işyeri tarafından POS üzerinden yapılacak gün sonu işlemi aracılığıyla kazanım sağlanan işlemin banka sistemine ulaşmasından bir sonraki gün sistem tarafından yüklenmektedir.
1.000 TL ve üzeri ilk alışverişe 500 TL
1.000 TL ve üzeri ikinci alışverişe 500 TL
1.000 TL ve üzeri üçüncü alışverişe 1000 TL
* Sektör şartı yok!
İnternet Arada (Saniyelik) Kopuyor
Biz DDR5 cemiyeti olarak (şimdilik 3 kişiyiz) yardımınızı bekliyoruz. İnternet hepimizde saniyelik internet kopup duruyor.
Üçümüzde sistemler farklı, ikimizde MSI PRO B650-S WIFI 7200 var başka ortak noktamız yok, internetler farklı, bölge farklı...
Bütün binanın kabloyu baştan döşedik yok, driver sil kur yaptık yok...
hata keyfi olarak bazen gelmiyor bazen geliyor aynı oyunda olmuyor, düzgün bir test yapamıyoruz çünkü sürekli tekrarlayan bir olay değil.
Sorunu/çözümü bulamadık ve inanıyorum ki bu sorun daha fazla kişide var sadece bıktıkları için yada bir sonraki gün tekrarlamadığı için salladılar ama bir kez vurdu mu bir daha gitmiyor.
Turk.net Sık Sık Kopma
Turknet gigafiber kullanıyorum, kablolu/koblosuz bağlantım 3-4 saniye kopup geri geliyor
Saat 22-04 arası bazı günler yaşıyorum, maçlamı alakası var nedir çözemedim. Oyunlarda 20 kere dc yiyoruz, izlediğimiz şey donuyor ama bakıyorum internet bağlantım kopmuş.
Destek kaydı 2 tane açtım hiç gelişme yok 1 haftadır devamke
Thermalright Peerless Assassin 120 SE Takılışı
Ben bunu kafama göre taktım ama arka fana bakarak takanlarda var, nasıl takılacak bu?
YÜK ALTINDA ÖNCESİ
YÜK ALTINDA SONRASI
Değerlere göre olmuş herhalde ama o videolara bakınca buraya sorayım dedim.
[ÇÖZÜLDÜ] MEMORY_MANAGEMENT (ve 1 milyon) Hata
Sistemde 7 milyon sorun var, bir taneside bu. Biosa girip XMP profili 1-2-3 birini seçip açtığımda sistem açılıyor/sorunuz. Kasayı kapatıp açtığım an aşağıdaki hata geliyor.
Her seferinde lanet yere girip profil seçmem gerekiyor.
Windows bellek tanımayı çalıştırayım dedim aşağıdaki kısımda sistem çöktü, tekrar açıldımadı. Biosu sıfırladım şimdi açıldı.
Ürünlerin hepsi sıfır, anakartı iade edip bir daha aldım ama yok. Bir sorun gidiyor öbürü geliyor.
Sistem bu:
Kingston 1TB Fury Renegade PCIe 4.0 NVMe Okuma 7300MB-Yazma 6000MB M.2 SSD
HDD 1 TB
DeepCool MATREXX 55 Mesh PF700 700W 80+ Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Gigabyte GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8G GDDR6 128Bit DX12 DLSS 3
AMD Ryzen 5 7500F
Patriot Viper Venom DDR5 32GB (2 x 16GB) 7000MHz
MSI PRO B650-S WIFI 7200(OC) DDR5 Soket AM5 USB 3.2 M.2 HDMI DP ATX Anakart
ÇÖZÜLDÜ
PRO B650 serisi (s,a vs.) aynı sorunlarla gelen anakartlardır, benzer sorunlar varsa (mesela sistemi taktık powera bastın görüntü yok veya XMP, DOC açınca açılmıyor) bunları okuyun.
1) İlk taktığınızda sistem açılmıyorsa bios güncellemeniz lazım, bu modelde anakartın özelliği sayesinde açmadan güncelleyebiliyoruz.
2) Sistem gene açılmıyorsa bir ton senaryo olabilir, power veya ram olur genelde ama bakmak lazım.
3) Sistemi açtık, rame oc yaptık sistem açılmıyorsa Memory context restore enable / Power down enable yapıp deneyin.
4) Sistemi açtık, rame oc yaptık sistem mavi ekran veriyorsa Memory context restore auto veya disable / Power down enable yapıp deneyin.
4) Sistemi açtık, rame oc yaptık kapatınca açılmıyorsa (resette açılıyor) bios sürümü değiştir veya rami iade et.
Bu modelde en iyi bios 1.7E26v191(Beta version aşırı iyi tüm sorunları çözmüşler bence) 2. 7E26v13 diğerleri çöp.
4) Rami değiştirmeye karar verdiysen anakartın sitesinden uyumlu ram bulman lazım ama gene sorun çıkarma ihtimali var, düşük mhz olanlardan tercih edebilirsin (4-6 arası) risk daha düşük.
DRR5 için söylüyorum olay tamemen bios ile alakalı parçalar bozuk değil, o kadar bilgim yok ama karıştıra karıştıra çözdüm kafanıza göre iş yapmayın bilmiyorsanız. Rakip anakartlarda da sorun var ama en iyisi gigabyte herhalde, almadan aratın çıkar zaten bütün sorunları.
[FİX] PC İlk açılıştan 5 dk sonra internet kopuyor
MSI PRO B650-S WIFI 7200(OC) DDR5 Soket AM5 USB 3.2 M.2 HDMI DP ATX Anakart
Bilgisayarı ilk açtıktan 5 dk sonra internet kopuyor
2. açılışta hiçbir sorun yok sonsuza kadar devam
-bios son sürüm
-kablolu bağlantı
Neden olabilir?
Kasa Fan Bağlantısı
deepcool matrexx 55 700w fan kasa aldım, tren gibi kabloları bağlayıp yollamışlar.
Sata v5 vardı onu taktım neyse kasanın hiçbir fanı dönmüyor. Nasıl olcak bu iş?
fix: aynı sorunu yaşayan olursa mesaj atsın dönerim, dönmezsem ölmüşümdür.
Yeni Nesil PC Tavsiyesi F/P
Ben sıfırdan DDR5 kasa topluyorum ama en ucuz 32k tuttu, birkaç parçanın siparişi geçtim ama hazır sistemlerin fiyatı görünce iptal edesim geliyor. Öneriniz nedir?
Bütçem aslında yok ama almazsam hiç alamayacağımı bildiğim için bütçeyi düşünmeyi bıraktım, tüm parçaları bu ay sonuna kadar alacağım.
Planladığım Sistem
Kingston 1TB Fury Renegade PCIe 4.0 NVMe Okuma 7300MB-Yazma 6000MB M.2 SSD
HDD 1 TB
DeepCool MATREXX 55 Mesh PF700 700W 80+ Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Pny RTX 4060 TI XLR8 Gaming VERTO RGB VCG4060T8TFXXPB1 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı
Intel Core i5-13400F
Patriot Viper Venom DDR5 32GB (2 x 16GB) 7000MHz
MSI PRO B760M-P Intel B760 Soket 1700 DDR5 6800(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart
Bu ve buna benzer kasalar var, 24-27 arası ama benim kasa 32k
RX 590 Takınca Sistem Açılmıyor
RX 460
Ryzen 2600
x2 Corsair 8
Gigabyte B450M S2H
Xigmatek 500w 80 plus
HDD & SSD
WIN 11
Sisteme MSI RADEON RX 590 ARMOR 8G OC takınca ekrana görüntü gelmiyor, boot olmuyor.
Kartın fanı dönmüyor ama boşta dönmediği için anlamıyorum.
Kartı benzer başka sistemde denedim 500w şak diye açıldı.
PSU da 14 adet pin var ama kart 16 pin..
Bilgisayarcıya gittim bu anakartla bu ekran kartı uyumsuz dedi, ne alaka anlamadım. Fikri olan varsa deneyeyim.
GETİRYEMEK 80/50 [BİTTİ]
?G?Y?2?2?T?W?I?T?C?H?
GY23TWITCH
• Sepet tutarı restoranın minimum sepet tutarının üzerinde olmalıdır.
• GetirYemek'ten size özel 80 TL ve üzeri siparişinizde geçerli 50 TL indirim
• Bu kampanya size ve şu an bulunduğunuz yere özeldir.
• Kampanya tüm teslimat tiplerinde ve online ödeme yöntemlerinde geçerlidir.
• Örnek durumlar aşağıdaki gibidir;
Örnek 1: Sepet 80 TL => 30 TL ödenir.
Örnek 2: Sepet 90 TL => 40 TL ödenir.
Örnek 3: Sepet 100 TL => 50 TL ödenir.
• İndirim miktarı 'Sipariş Ver' ekranında sepetinizden otomatik olarak düşecektir.
• Başka kampanya ile birleştirilemez. Bu kampanya kullanımından sonra geçerli diğer kampanyalar kullanılabilir.
• Kampanya tek kullanımlıktır.
• GetirYemek, kampanya koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
İlgi Alanları: Oyun, Web Tasarım, Grafik Tasarım, Ölmek
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 973
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 58.007 (Bu ay: 4.465)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 652 (Bu hafta: 3)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar