Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Monitöre görüntü gelmiyor bip sesleri geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, pcyi yeni topladım, birleştirdim. power tuşuna bastığımda tüm her şey çalışıyor fakat önce bir bip sesi sonra bir uzun bip 4 kısa bip sesi geliyor ve monitöre görüntü gelmiyor.
    1 kısa 4 uzun bip sesine donanımsal hata diyor ama hangi parça bilmiyorum, başka bir masaüstüde yok yakınımda deneyebileceğim.
    Sistem:
    İşlemci: FX 8350
    soğutucu: cm hyper 212 evo
    Ekran kartı: Sapphire r9 280x dual x
    Anakart: asus m5a97 le r2.0
    Ram: Kingston Hyperx Fury White 1866 DDR3 (Kodu : HX318C10FW/8)
    Psu: Zalman ZM 600LX
    HDD: 1 TB WD BLUE 7200RPM
    Monitör:AOC E2270SW
    -Monitör vga, dvi dönüştürücü ile ekran kartına bağlıyorum. Monitörü laptopa bağladığımda çalışıyor monitörde sıkıntı yok sanırım.

Denediğim çözümler:
    -Tüm parçaları söküp taktım, ramleri söküp yerlerini değiştirip tüm slotları tek tek denedim.
    -BİOS pilini çıkarıp bekleyip taktım, CLRTC olayını da denedim.
    -Ekran kartını diğer slotta denedim.(Evde iken başka anakartta denediğimde e.k. çalışıyordu)
    -İşlemciyi çıkarıp taktım yenden.
    -Laptopun hdd yi (şuan halihazırda kullandığım) taktım üzerindeki hdd yerine denedim.

sonuç hala aynı 1 uzun 4 kısa bip sesi ve sistem de her şey çalışıyor. görüntü gelmiyor.

1- Sorun hdd ile alakalı olabilir mi? (içerisinde sistem kurulumu bilmiyorum) biosa ulaşamıyorum görüntü yok çünkü
    2- VGA-DVI dönüştürücüsünde sorun var desek anakarttan yine de bip sesi gelir mi ? (Çünkü kabloyu (dönüştücüyü) söküp deniyorum yine aynı ses)
    3- Anakartın bios sürümünü bilmiyorum bios menüye ulaşamadığım için. Kingstonun sitesinden anakartımın bu model rami desteklediğini görebiiyorum. fakat bios sürümü eski ise o yüzden ram desteği sağlamıyor olabilir mi ? çünkü ram uyuşmazlığı olunca görüntü gelmiyordu topladığım diğer pc de. elimde başka da ram yok tabi. deneyemiyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler, çözümlerinizi bekliyorum.

ÇÖZÜLDÜ: Pc bileşenlerinde bir sıkıntı yok ancak ekran kartının dvi girişleri biraz yalama olmuş bir de vga-dvi dönüştürücü bozukmuş. Hdmi ile pcyi tvye bağlayıp denedim yine o bip sesleri geliyor cpu fan error veriyor sonra f1 ile biosa erişiyorum. Burdan sonrasında hiçbir sıkıntı olmadan çalıştırdım. Yardımcı olmaya çalışan üyelere de ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için de konuyu silmiyorum burada bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak da -- 10 Aralık 2016; 1:08:41 >

• sistemden cd surucu,hdd,ssd ram 2 adet'se 1 ini çıkarıp deneyin.ve işlemcinin gucunu taktıgınızdan emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: **Nightmare**

sistemden cd surucu,hdd,ssd ram 2 adet'se 1 ini çıkarıp deneyin.ve işlemcinin gucunu taktıgınızdan emin olun

Cd sürücüsü ve ssd yok zaten, hdd yi çıkarıp denedim ama yine aynı, ramleri tek tek de denedim bütün slotlarda, işlemcinin güç kablosunuda 4-5 kez kontrol ettim sonuç alamadım henüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım herşeyi denemişsin gerçekten ilginç sorun ama anakartının qvl listesine baktığımda senin aldığın ram listede yok ondan olabilirmi acaba? Aldığın ramleri geri verebilme şansın varmı yerine başka ram alsan ?
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM3/M4A88TD-M/AMD-DDR3-4DIMM-Memory-QVL.pdf?_ga=1.237981696.1632817694.1480852749
  •  [ÇÖZÜLDÜ] Monitöre görüntü gelmiyor bip sesleri geliyor
    denemişsindir ama ram burda olucak. Sanırsam 1 adet 8gb var elinde 2 adet varsa diğer taraftaki mavi alanada takıcaksın
    edit: şimdi dikkat ettim anakartının uzerinde memok tuşu var(en sağdaki ram yuvasının ustunde atx12v girişinin ustunde) pc yi acarken ona basarak dene birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 4 Aralık 2016; 17:46:54 >
  • quote:

Arkadaşım herşeyi denemişsin gerçekten ilginç sorun ama anakartının qvl listesine baktığımda senin aldığın ram listede yok ondan olabilirmi acaba? Aldığın ramleri geri verebilme şansın varmı yerine başka ram alsan ?
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM3/M4A88TD-M/AMD-DDR3-4DIMM-Memory-QVL.pdf?_ga=1.237981696.1632817694.1480852749

Evet biliyorum o listede yok ama kingstonun kendi sitesinde anakartıma uyumlu olduğu yazıyor, bende o konuda takını yaptım pazartesi uyumlu bi ram getirtiyorum denenmiş çalışan bakalım ne olacak, teşekkürler

• quote:

[ÇÖZÜLDÜ] Monitöre görüntü gelmiyor bip sesleri geliyor
    denemişsindir ama ram burda olucak. Sanırsam 1 adet 8gb var elinde 2 adet varsa diğer taraftaki mavi alanada takıcaksın
    edit: şimdi dikkat ettim anakartının uzerinde memok tuşu var(en sağdaki ram yuvasının ustunde atx12v girişinin ustunde) pc yi acarken ona basarak dene birde

elimde 2 adet 8 gb var ama tek tek deniyorum, ikisinide deniyorum aynı sonuç, bu resimdeki benim anakartımdan değil benimki LE sürümü, memok tuşu malesef bunda yok hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayara Görüntü Gelmiyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak da

quote:

Arkadaşım herşeyi denemişsin gerçekten ilginç sorun ama anakartının qvl listesine baktığımda senin aldığın ram listede yok ondan olabilirmi acaba? Aldığın ramleri geri verebilme şansın varmı yerine başka ram alsan ?

Evet biliyorum o listede yok ama kingstonun kendi sitesinde anakartıma uyumlu olduğu yazıyor, bende o konuda takını yaptım pazartesi uyumlu bi ram getirtiyorum denenmiş çalışan bakalım ne olacak, teşekkürler

Bende merak ettim ramleri deneyince cevabı buraya yazarsan sevinirim

• quote:

quote:

quote:

Yazarım tabiki ram elime bi geçsinde

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım herşeyi denemişsin gerçekten ilginç sorun ama anakartının qvl listesine baktığımda senin aldığın ram listede yok ondan olabilirmi acaba? Aldığın ramleri geri verebilme şansın varmı yerine başka ram alsan ?http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM3/M4A88TD-M/AMD-DDR3-4DIMM-Memory-QVL.pdf?_ga=1.237981696.1632817694.1480852749

Ram geldi denedim fakat yine aynı şey oldu 1 bip sonra 1 uzun 4 kısa bip, ramle alakalı değilmiş onu anladım, anakartın bios sürümünüde bilmiyorum ki parçalarla uyumsuz bi sürüm mü anlamadım.
    -Edit: Şuan anakartın sitesinden cpu desteklerine baktım ve işlemci modelinde şu yazıyor, FX8350 ((FD8350FRW8KHK)) , benimki ise FX8350 (FD8350FRHKBOX), bundan dolayı oluyo olabilir mi ?
    + Kodların farkı: Benim işlemci yanında soğutucuyla geliyormuş diğeri sadece işlemci soğutucusuzmuş galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak da -- 7 Aralık 2016; 19:14:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ram geldi denedim fakat yine aynı şey oldu 1 bip sonra 1 uzun 4 kısa bip, ramle alakalı değilmiş onu anladım, anakartın bios sürümünüde bilmiyorum ki parçalarla uyumsuz bi sürüm mü anlamadım.
    -Edit: Şuan anakartın sitesinden cpu desteklerine baktım ve işlemci modelinde şu yazıyor, FX8350 ((FD8350FRW8KHK)) , benimki ise FX8350 (FD8350FRHKBOX), bundan dolayı oluyo olabilir mi ?
    + Kodların farkı: Benim işlemci yanında soğutucuyla geliyormuş diğeri sadece işlemci soğutucusuzmuş galiba.

Arkadasim gercekten ilginc sorun. Bir forumda 1 uzun 4 kisa bip timer hatasi demisler.Anakartin tum gucunu sokup. Uzerindeki pilide cikarip bir 5 dakka sonra tekrar takip bir dene birde.

Edit pardon denemissin . Bakim baska boyle bir problemle karsilasan varmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 8 Aralık 2016; 14:3:39 >

• Evet islemciye baktim birinde sogutucu var digerinde yok onla alakali olmadigini saniyorum
  • Yabanci forumlarada baktim genelde anakartin ram yuvalarini kontrol edin diyorlar pinler arasinda kisa devre, yamulma, toz vs varmi
  • Hocam o bip sesleri hatanın neyden kaynaklandığını verir kaç kez ve nasıl ses çıkartıyorsa internetten araştırabilirsiniz

Bu konu yardımcı olabilir : https://forum.donanimhaber.com/m_34050255/tm.htm
  • quote:

Yabanci forumlarada baktim genelde anakartin ram yuvalarini kontrol edin diyorlar pinler arasinda kisa devre, yamulma, toz vs varmi

Hocam parçaları topladım eve getirdim burdaki pc de hddyi, rami denedim diğer parçaları da bugün denicem inşallah. Ama şu var benim vga-dvi dönüştürücüm çalışmıyormuş onu denedim bozuk. Ama ekran kartına monitör bağlamayıncada bipliyordu. Bakalım bugün hepsini deneyip çözerim sorunu sizleride bilgilendiririm ki aynı sorunu yaşayanlara bi ışık tutar konu belki

• quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

Hocam o bip sesleri hatanın neyden kaynaklandığını verir kaç kez ve nasıl ses çıkartıyorsa internetten araştırabilirsiniz

Bu konu yardımcı olabilir : https://forum.donanimhaber.com/m_34050255/tm.htm

Öncelikle mesajınız için teşekkürler. Bip seslerinin sebebini biliyorum anakartın el kitabından öğrendim lakin bu sorunun çözümünü hem Türkçe hem İngilizce ve hatta İspanyolca kaynaklardan bile aramama rağmen bulamadım. O yüzden konu açma gereği duydum, tekrardan teşekkürler

• quote:

quote:

Yabanci forumlarada baktim genelde anakartin ram yuvalarini kontrol edin diyorlar pinler arasinda kisa devre, yamulma, toz vs varmi

Hocam parçaları topladım eve getirdim burdaki pc de hddyi, rami denedim diğer parçaları da bugün denicem inşallah. Ama şu var benim vga-dvi dönüştürücüm çalışmıyormuş onu denedim bozuk. Ama ekran kartına monitör bağlamayıncada bipliyordu. Bakalım bugün hepsini deneyip çözerim sorunu sizleride bilgilendiririm ki aynı sorunu yaşayanlara bi ışık tutar konu belki

Sorunun cozuldugune sevindim.cpu fan error hatasini vermesinin sebebi islemcinin fanini anakart uzerinde yazan cpu fan yerine baglayin sorun cozulecektir. Buyuk ihtimal fani anakart uzerindeki diger fanlar icin ayrilmis(on fan, arka fan vs..) yere taktiniz ondan dolayi kaynaklaniyordur

• Cpu fan yerine baktim anakartinizin. En ustte ramlerin sol tarafinda 3 tane fan girisi var. Ortadaki cpu fan girisi oraya takarsaniz fani sorununuz buyuk ihtimal cozulecektir

• quote:

Cpu fan yerine baktim anakartinizin. En ustte ramlerin sol tarafinda 3 tane fan girisi var. Ortadaki cpu fan girisi oraya takarsaniz fani sorununuz buyuk ihtimal cozulecektir

Teşekkürler hocam aynen bende onun farkına sonradan vardım fanı o kısma takıcam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.