Şimdi Ara

çözüldü: muayene - xenon - far yıkama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
11.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki tarafın da yanlış ifade ettiği bölümler olmuş, bilgilendirme mahiyetinde ufak hort yapayım

AFL otomatik yükseklik ayarlı xenon değildir.
    Orijinal fabrika çıkışı her xenon sisteminin otomatik yükseklik ayarı vardır.
    Ancak bunu da bazı arkadaşlar araba tümseğe girdiğinde, yokuş yukarı çıkarken vb. durumlarda da ayarlama yaptığını söylüyor. Böyle birşey yapmıyor.
    O zaman gaza basarken, frene basarken de arabanın yaptığı hareketlerle yüksekliğin durmadan oynaması lazım. Lakin böyle birşey yok.

Olay her zaman arka akstadır ve arka akstaki sabit yüke göre yükseklik ayarlanır. Yani aracın yüksüz halde arka aks yüksekliği X birim ise, yüklendikçe sensör belirli rakamlara kadar yükseklik derecesini ayarlar.

Örneğin;

X ---- 0 konumu
    X-3cm'e kadar ---- 1 konumu
    X-3-5cm arası ---- 2 konumu
    X-5cm ve fazlası ---- 3 konumu.

Çünkü bu şekildeki ağırlık yüklemelerinde, kasanın önü yukarı doğru sabit bir şekilde yükselir. Amaç da bu şekildeki "devamlı" bir göz almayı önlemektir.
    Yoksa her aracın farı, her zemin değişiminde, garaj giriş çıkışlarında, durmadan öndekinin sadece bir anlık gözlerini alır. Ama bu durum "anlık" olduğu için dikkate alınmaz.

AFL ise Opel'de ve nadiren başka araçlarda da kullanılan bambaşka bir teknolojidir.
    Aslında olayın Xenon'la ilgisi yoktur, xenon aydınlatma sistemine entegre, merceklere entegre bir olaydır.

Bu farlar sadece uzun kısa far yapmıyor. 9 tane farklı şekil yapıyorlar. Hatta bu yüzden İnsignia'larla uzun yolda karşıdan gelenlerden selektör yiyen çok oluyormuş mesela. Örneğin siz karşıdakini görüp uzunu kapatıyorsunuz, ama AFL'nin önce sensörleri ile hissetmesi gerekiyor Sonra geçiş yapıyor.

Dediğim gibi Opel'in AFL'sinde sırf uzun-kısa otomatik geçişi yok. Örneğin şehiriçindesiniz, farları sağa-sola komple yayabiliyor, aydınlatma mesafesini kısıyor ama önünüzü yoğun aydınlatıyor, işte yok uzun yolda sağ farı kaldırıyor, karşıdan gelen varsa solu indiriyor falan filan gibi bir sürü olayı var. Ancak sensörlerle çalıştığı için milleti yolda biraz kıl edebiliyormuş, bazı Opel sahipleri bu yüzden sistemi kapatıp normal kullanabiliyor.

Sahibi olduğum Alfa Romeo Giulietta'da da sistem AFL diye geçiyor ancak Opel'deki gibi bir sürü mod şeklinde değil.
    Sadece virajlarda direksiyonla beraber dönme şeklinde...
    İçeriden bir düğme ile sağa-sola dönme olayı kapatılabiliyor. AFL on-off diye geçiyor zaten...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Ben de aracima afl taktirmayi dusunuyordum. Karsidakileri rahatsiz ediyor ise taktirmamakta fayda var, normal xenon taktirayim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl taktıracaktınız, yapılabiliyor mu? Bunu bilmediğim için soruyorum.
    Şunun için söyledim, orijinal xenon bile taktırmak isteseniz, otomatik yükseklik ayarı olayı gelemiyor. Çünkü arka aksa sensör ve ön tarafta far yükseklik ayar motoru ile bağlantı sağlanamıyor. Yani yükseklik ayar motoru da farklı yanılmıyorsam.

Yani duyduğum öyleydi, arkadaşım uzun yol yaptı bir İnsignia ile, durmadan birşeyler yapıyordu hissediyordum görüyordum aydınlatma olarak falan dedi. Ama mesela karşıdan geleni fark edip kısaya geçene kadar birkaç defa selektör yedim dedi.

Şirketlerinde aynı aracı kullanan başka bir arkadaşı, sistemi hiç ellememesine rağmen o da yine uzun yolda baya sıkıntı yaşamış, önünde gidenler flaşörlerini falan bile yakıyormuş, onu uzunlarla geliyor sanıp O da sistemi kapayıp klasik uzun-kısaya geçmiş. Yanılmıyorsam servise de götürmüşler bunun acaba bi ayarı mı var diye. Yok demişler bunlar böyle

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Astra H ler yapboz gibi oldugu icin elinde malzemeler var ise kolaycana yakiliyor sonra bilgisayardan afl ozelligi etkinlestiriliyor. Arka aksa egim sansoru takiliyor o sansore gidecek kablolarin yolu vs hepsi hazir sana dosemek kaliyor. Esp takan bile vardi sonradan.

http://www.opelx.com/el-yapimi-home-made/15212-astra-h-orjinal-fabrikasyon-xenon-yapimi-full-orjinal.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 7 Şubat 2014; 15:29:01 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Vay canına, baya iyiymiş...
  • Peki arkadaşlar herkes far yıkamadan falan bahsetmiş ancak

Mercekli farlara sahip Marea ya xenonla muayeneden geçer mi?

Far yükseklik ayarı manuel, far yıkama yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Peki arkadaşlar herkes far yıkamadan falan bahsetmiş ancak

Mercekli farlara sahip Marea ya xenonla muayeneden geçer mi?

Far yükseklik ayarı manuel, far yıkama yok..

Konuya soyle goz gezdirseniz gecmeyecegini gorurdunuz.

Otomatik far seviyesi olmamasi:agir kusur
    Far yikama olmamasi:hafif kusur
    Merceksiz olmasi:agir kusur.

• Konuya biraz bakındım ama hepsini okumadım benim kafama takılan far yıkama olayı idi onu öğrenmiş oldum sağolun
  • 03.03.2014'ten sonra yeni maddeler eklenecek, bazı maddelerde değişiklikler yapılacak.

Ben "yükseklik ayarlayıcısı yok (xenon) - Ağır kusur" maddesine takılıyordum, sonradan takılan xenon'lar için bunu arıyorlardı ama far ayar motoru genelde çalışıyor oluyordu, yok efendim illa otomatik olmasını istiyorlarmış. Mahkemeye verseniz kazanırdınız şu madde açıklaması ile. Çünkü otomatik demiyordu hiçbir yerde. Sadece istasyonlara gönderilen talimatta otomatik denilmiş sanıyorum. Ama tüketiciyi ilgilendirmezdi tabi.

O maddeyi de değiştirmişler, Mart'ta kusur tablosu değiştiğinde "otomatik yükseklik ayarlayıcı yok (xenon) - Ağır kusur" şeklinde değişecek.

Bildiğim kadarıyla far yıkama hakkında henüz hiçbir madde yok.
    Belki daha önce vardı ama şu an geçerli olan kusur tablosuna bakıyorum, far yıkamanın hiç bahsi geçmiyor.
    Xenon'da tek dert, otomatik far yüksekliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 11 Şubat 2014; 11:39:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

bi arkadaştan far yıkaması olan araçlarda xenon geçiyor diye duydum, aracımda mercek far yok otomatik ayar yok manuel ayar var içeriden far yıkama var sonradan xenon takılı muayeneden geçer mi yoksa normal ampulleri takıp mı gitmek gerek?

--------------------------------------------------------

arkadaşlar konuyu hortlatmış yeni okuyanlar halen çözüm arıyorum sanıyor bana cevap yazıyor olay çözülmüştü:

otomatik far ayarının olup olmadığı kontrol ediliyor son durum bu

Bu otomatik far ayarı denen olay bu direksionun yanındaki elektirikli tuşlarmı kısaları aşşağı yukarı oynatan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

bi arkadaştan far yıkaması olan araçlarda xenon geçiyor diye duydum, aracımda mercek far yok otomatik ayar yok manuel ayar var içeriden far yıkama var sonradan xenon takılı muayeneden geçer mi yoksa normal ampulleri takıp mı gitmek gerek?

--------------------------------------------------------

arkadaşlar konuyu hortlatmış yeni okuyanlar halen çözüm arıyorum sanıyor bana cevap yazıyor olay çözülmüştü:

otomatik far ayarının olup olmadığı kontrol ediliyor son durum bu

Bu otomatik far ayarı denen olay bu direksionun yanındaki elektirikli tuşlarmı kısaları aşşağı yukarı oynatan?

hayır, sizin bahsettiğiniz manuel oluyor.

otomatikte ise arkak oltuk ve bagajdaki yuk durumuna göre aracın burnu yukarı kalkınca araç farları otomatik aşağı kademeye alıyor..

• sound_of_silence! kullanıcısına yanıt
    o manuel ayar. otomatik olan araçlarda o tuş yok.
  • mercek olma zorunluluğu yok, reflektör tipi xenonlar merceksiz.
  • otomatık far yukseklık ayarı zorunlu mu? manual far ayarlı+ far yıkamalı olsa olmuyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • av.ak kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda yazmış işte herkes...

Xenon'da otomatik yükseklik ayarı zorunlu.

Mercek zorunlu değil.

Far yıkama zorunlu değil (Aslında muayenede buna da bakıldığı ve geçirilmediği söyleniyor ama kusur tablosunda far yıkamadan hiç bahsedilmiyor)

Maalesef söylediğiniz şekilde de olmuyor.
  • herkese merhaba cok cok faydalı bılgılerı ogrenmıs oldum emegı gecen yazan bılgılendıren herkese tesekurler..

sımdı benım sorum ıse daha bır baska ... ben aracıma sadece mercek takıp ıcıne h7 nıght breaker koymayı dusunuyorum bu musayede bır sorun olur mu ve far yukseklık ayarım calısır mı arkadaslar bılgısı olan net cewaplarsa co sewınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Mercek olmalı, otomatik yükseklik ayarı olmalı.

Sadece far yıkama ile geçmez.

Alakasi yok...2002 volvo orjinal xenon.far yikama var mercek yok.ayar kaput icinden manuel.muayene 3 ay once sorunsiz gecti.far yikamalarda calismadigi halde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Hocam yukarıda yazmış işte herkes...

Xenon'da otomatik yükseklik ayarı zorunlu.

Mercek zorunlu değil.

Far yıkama zorunlu değil (Aslında muayenede buna da bakıldığı ve geçirilmediği söyleniyor ama kusur tablosunda far yıkamadan hiç bahsedilmiyor)

Maalesef söylediğiniz şekilde de olmuyor.

Az onceki mesajda da dedigim gibi merceksiz ve far yikamasi bozuk orj volvo xenonlu 2002 arac dudulludan 3 ay once sorunsuz tek seferde gecti.

• quote:

Orijinalden alıntı: boraata

herkese merhaba cok cok faydalı bılgılerı ogrenmıs oldum emegı gecen yazan bılgılendıren herkese tesekurler..

sımdı benım sorum ıse daha bır baska ... ben aracıma sadece mercek takıp ıcıne h7 nıght breaker koymayı dusunuyorum bu musayede bır sorun olur mu ve far yukseklık ayarım calısır mı arkadaslar bılgısı olan net cewaplarsa co sewınırım

Taktiğiniz normal bir ampul xenon değil. Sorun cikmayacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Ugur kardes cok sagol.. Bır kac yerde cunku kesınlıkle olmaz dedıler kafam cok karıstı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.