Şimdi Ara

çözüldü: muayene - xenon - far yıkama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
11.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi arkadaştan far yıkaması olan araçlarda xenon geçiyor diye duydum, aracımda mercek far yok otomatik ayar yok manuel ayar var içeriden far yıkama var sonradan xenon takılı muayeneden geçer mi yoksa normal ampulleri takıp mı gitmek gerek?

--------------------------------------------------------

arkadaşlar konuyu hortlatmış yeni okuyanlar halen çözüm arıyorum sanıyor bana cevap yazıyor olay çözülmüştü:

otomatik far ayarının olup olmadığı kontrol ediliyor son durum bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 19 Eylül 2013; 16:55:06 >

• Mercek olmalı, otomatik yükseklik ayarı olmalı.

Sadece far yıkama ile geçmez.
  • Benim bildiğim geçmesi için
    1. far yıkama
    2. otomatik far yükseklik ayarı
    3. mercek (orjinalinde xenon olan fakat mercek olmayan bir kaç model varmış, bazı Volvo ve Laguna gibi)

olması gerekiyor.

Son zamanlarda muayeneye giden varsa daha taze bilgi verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Mercek olmalı, otomatik yükseklik ayarı olmalı.

Sadece far yıkama ile geçmez.

merceksiz orjinal farlar var xenon onlar geçiyor
  • mercek gerekmiyor orjinalinde merceksiz farlar var..ama far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı gerekli diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

mercek gerekmiyor orjinalinde merceksiz farlar var..ama far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı gerekli diye biliyorum

Orjinal merceksiz xenon hangi araçlarda var, bilgi verirmisiniz?
  • Yarın aracım muayeneye gidiyor. Esenyurt'a. Gazamız mubarek olsun. İnşallah TÜVTURK'u fethedip geleceğiz. İnşallah geçeceğiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARAÇ MUAYENEDE KOLTUK SORUNU..!!
    13 yıl önce açıldı
    Bi-xenon, xenon, Mercek far hak.
    5 yıl önce açıldı
    Oksijen sensörü ve muayene
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merceksiz xenon'ların hiç birisinin muayeneden geçmemesi gerekiyor. Karşıdan aracıyla gelen insan değil sanki, aşırı göz alıyor. Hele bazıları aşırı yüksek değerli ampüllerle değiştirmiyor mu, he işte onlara çok pis sövüyorum.
  • E39 Kasa BMW 5lerin Facelift öncesi modellerinde var. (1996-2000)
  • Peki orjinal mercekli xenon olmayan manuel yükseklik ayarlı araçlar ne oluyor Şaka gibi ya bilmece bulmaca gibi olmuş.
  • Orjinalde mercek olmayan ama fabrika cikis xenon'lu arabalarin hem kullandiklari xenon ampuller buna uygun hem de farlarin ayna dizayni yine isigi yere goge yansitmayacak sekilde yapiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

quote:

mercek gerekmiyor orjinalinde merceksiz farlar var..ama far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı gerekli diye biliyorum

bir önceki kasa civiclerde vardı diye hatırlıyorum.. şimdiki civiclerde ise mercek+xenon var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Merceksiz xenon'ların hiç birisinin muayeneden geçmemesi gerekiyor. Karşıdan aracıyla gelen insan değil sanki, aşırı göz alıyor. Hele bazıları aşırı yüksek değerli ampüllerle değiştirmiyor mu, he işte onlara çok pis sövüyorum.

Bu durumda kullanılan mercek değil, ampül tipi önemlidir.. Son kasa değilde bir önceki civic'lerde mercek yok, ancak göz almıyor.. Muayneden geçmek için, otomatik yükseklik ayarı ve fark yıkama sistemi gereklidir.. mercek zorunlu değildir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

quote:

mercedes w208,w203, E,S subaru forester, volvo,makyajlı fd6 civic ve daha birsürü model ve markada merceksiz orjinal xenon var..reflektörünün yansıma kısmı d2r xenona göre özel olarak üretilmiştir ışık dagılımı mercekliler gibi keskin ve düzgündür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 13 Mart 2013; 13:17:01 >
  • Selam arkadaslar,
    izninizle konuyu hortlatmak istiyorum ama ustalara bir sorum olacak.
    aracım 2007 jetta mk5. stok farları soktum ve yerine orjinal bosch marka bi-xenon far taktım.
    4300k d2s tipi ampül kullanıyorum.
    soruma gelirsek simdi tüv far yıkama olmazsa agır kusur mu sayıyor yoksa hafif kusur olarak geciriyor mu?
    eger hafif kusur olarak geciyorsa afl sistemi icin arastırmalara baslayıp aracıma afl sistemi ekletmeyi düsünüyorum.

farlar orjinal oldugu icin icerden far yukseklik ayarı calısmıyor.
  • aracın şasesinde far yuksekliğini otomatik ayarlayan bir sistem var ise muayeneden geçiyor, yani otomatik far yuksekli ayarı gerekiyor
  • otomatik far yükseklikde lazım
  • cevaplar icin tskler arkadaslar zaten mesajımda da yazdıgım gibi eger sadece afl yetiyor ise o aracıma afl ekletip far yıkama ısıne girmeyecegim.
    tuv cagrı merkezini aradım hos sesli bir bayan cıktı ama hic bir soruma cevap veremedi en son merkezlerden birine gidip bilgi alabilirsiniz dedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARPAGON

cevaplar icin tskler arkadaslar zaten mesajımda da yazdıgım gibi eger sadece afl yetiyor ise o aracıma afl ekletip far yıkama ısıne girmeyecegim.
    tuv cagrı merkezini aradım hos sesli bir bayan cıktı ama hic bir soruma cevap veremedi en son merkezlerden birine gidip bilgi alabilirsiniz dedi :)

demedinmi sizin işiniz nedir orda diye? :)

ee tabi devir yandaş olma devri olunca bir tanıdığın kızıdır, araçların tekerlekli makineler olduğundan başka bir bilgisi yoktur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

aracın şasesinde far yuksekliğini otomatik ayarlayan bir sistem var ise muayeneden geçiyor, yani otomatik far yuksekli ayarı gerekiyor

Nasıl anlarız ki?Aracım DS5
    Civic'imde xennon olmadığından bilemiyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.