Şimdi Ara

Oksijen sensörü ve muayene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2000 model Citroen Saxo aracımı bilgisayara bağlattığımda Oksijen sensörü hatası alıyorum, haftaya da aracın muayenesi var.Sıkıntı çıkar mı?

Birde AirBag lambası yanıp sönüyor sürekli bu da kusur sayılabilir mi?

Not: İlk defa muayeneye gireceğim.

• Sensörü bilmiyorum fakat airbag ışığı yanıyorsa ağır kusurlu olarak kalırsınız.
  • Oksijen sensörü arızalıysa hemen değiştirin.Aracınız çok yakar.Muayeneye hiçbir etkisi yok.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim,bilgilendim.
  • oksijen sensörü işçilik dahil 200tl dolaylarında (+,-)

egzoz emisyon pulunu bir yerde olmasa başka yerde yeniletirsin ama bozuk oksijen sensörü yüzünden daha fazla yakıt yakarsın. parça değişince tahmini %10-15 daha az yakarsın. saxo 1.4 mü sizinkisi?
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Evet 1.4 benzinli, bügün egsoz emisyona gittim, kalabalık oldugundan vazgeçtim. Üstelik 1 sene geçikmiş egsoz emisyon muayenem. Acaba bozuk O.sensörü ile egsoz emisyondan geçememe gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
  • 2014 yılından itibaren 10 yaş üstü araçlardaki her 1 yılda yenilenecek egzoz emisyon pul yenilemesi tekrar 2 yılda bire çıkartılmış yani 2 yıllık araç muayenesi periyoduna denk getirilmiş. Muayene tarihi çok yakın değilse egzoz pulunu yenilettirmek için çok kasmanıza gerek yok ama çevirmede falan yeni mevzuatı bilmeyen trafik memuruna denk gelirseniz düşükte olsa sıkıntı yaşayabilirsiniz. Aracı muayeneye bu haliyle götürürseniz ve kapıdaki ölçüm istasyonunda ölçtürürseniz çok yüksek ihtimalle egzozdan kalırsınız onu dışarıda hallettirip pulu yenileyip öyle gitmekte fayda var.

sizin araç nekadar yakıyor şehir içi şu anda? litre yada kuruş olarak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oksijen ve vuruntu sensörü
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eksoz muayenesini sanayide yaptırın
  • Oksijen (Lamda) sensoru hatasi bende de mevcuttu. Araciniz LPG'li ise bazi araclarda bu ariza gorulebiliyor. Gercekten arizali ise yanlis devirlerde yanlis yakit gonderilmesi gibi bir sorun yasarsiniz ki bu muayenede veya emisyonda sorun yaratmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • airbag bendede yanıyordu hafif kusur geçti kardeş 1 ay önce.egsoz muayenesinide dışarda yaptır git o lambada sorun olmaz
  • Eksoz muayenesini sanayide yetkili olan servislere ölçyürün ve çözümünü mutlka bulacaklardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.