Şimdi Ara

Çözülemeyen geometri sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yardımcı olacak var mı?

• cevap 60 mi
  • Çözülemeyen geometri sorusu

İşlem sırası: mavi → kırmızı → mor → yeşil → gri

ACD üçgenini alıp AB ve CD kenarları tam çakışacak şekilde üstüne yapıştırıyoruz. Eş (a+b) olan kenarları kullanarak eşkenar ve ikizkenar üçgenleri elde ediyoruz, başta yapıştırdığımız ACD üçgenindeki tepe açısını 10 buluyoruz ve orijinal ACD tepe açısıyla eşitleyince x = 30 bulunmuş oluyor.

Farklı çözüm yolları belki vardır ama bence bu soruda görülmesi istenen şey 20 derecelik bir üçgeni 80 açılık yere koyduğumuzda kalan 60 derecenin işe yararlığının yüksek olduğu. (kes yapıştır soru tiplerinde bu açılar sıkça kullanılıyor.)

Cevap kesin olarak 30, çünkü geogebra ile de sağlamasını yaptım. Güzel soruymuş ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 7 Kasım 2019; 5:44:29 >

• Presh Talwalker'da böyle bir soru görmüştüm
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam elinize sağlık
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Çözülemeyen geometri sorusu

kanka ben böyle yaptim ama bir bakabilirmisin
  • @Toujours Pur
    Rica ederim, ben teşekkür ederim, ufuk açtırıcıydı :).

@Zig47
    Bu çözümde 40-40 olarak ayırmak keyfi olmuş oluyor çünkü sağlaması yok. Yani istersek 30-50 olarak ayırıp 70 de buluruz, ama sorudakileri kullanmadan sayılar vermiş oluyoruz. B köşesini 40-40 olarak ayırmakta bir sorun yok, ama A köşesindeki doğru, açıyı ortadan mı bölmüş bilemeyiz bu haliyle. Soruyu çözünce 70-10 olarak ayrılmış olduğunu görüyoruz zaten.

40-40 olarak ayırabilmek için açıortay teoremi sağlanmalı, yani a/b = (a+b)/a oranının doğru olduğu bulunmalı, ama soruda böyle bir durum verilmemiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.