yaklaşık 6 bilgisayarcı gezen acer inspire 5600 model notebook uma henüz çare bulunamadı...
sistem açılırken windows logosunun olduğu yerde ya da sistemin içinde her hangi bir zamanda düzensiz olarak donan bilgisayarımın neden donduğunu hala anlayabilmiş değiliz.
işlemcinin ısınmadığından hdd de sorun olmadığından işletim sisteminde sorun olmadığından ve bios ekranında iken donmadığına eminiz...
bilgisayarcılar yapıldığını söyledikleri halde, devam eden sorunu çözemememdeki en büyük handikap elimde herhangi bir yedek parça bulunmayışıdır. zira ram veya işlemciyi değiştirme imkanım yok.
ancak daha önce bu sorun ile karşılaşan birileri veya bu konuda fikri olan birileri var ise eğer, beni yönlendirebilirler ise, alacağım yedek parça konusunda emin olabilirim. emin olamadığım için boşu boşuna ram ya da başka herhangi bir yedek parça masrafına girmeye çekiniyorum.
saygılarım ile
Ramleri memtest benzeri bir program ile test ettiniz mi?
hayır denemedim ama, önerinden sonra deneyip sonucu buraya yazıcam. teşekkür ederim
probramı indirdim ve cd ye yazdım fakat boot ettikten sonra gelen program açılıyor ve hiç bir tepki vermiyor. sadece memtest ile v4 yazsının arasındalki + işareti yanıp sönüyor. onun dışında aşağıda olması gereken seçeneklerin hiç biri mevcut değil. aynı cd yi kendi pc mde denedim ve tıkır tıkır çalıştı....
arkadaşım büyük ihtimalle ramin arızalı,laptopta başıma gelmedi ama masaüstünde böyle bi sorun yaşadım hemde 0 topladığım sistemde 3 adet 1 gb ramin 1i arızalı çıktı.Sana tavsiyem cihazın 2x1 gb ram ise tek tek sökerek dene arızayı tespit edersin
ben de sorunun ram dan olduğunu sanıyorum. maalesef tek olarak 512 mb ram mevcut. sanırım yeni bir ram alacağım ve takıp deniycem. umarım sorun ram dendir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme