Şimdi Ara

Çözülemeyen Titreme (60-100 km/h) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    K.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • epica06 kullanıcısına yanıt

Uzun zamandır foruma girmiyordum mesajınızı yeni gördüm. Aks lar farklı ustalar tarafından kontrol edildi fakat sorun olmadığı söylendi. Usta araç üzerinde balans yaptırmamı önerdi. Bende araç üstünde balans yaptırdım ve bu şekilde problemim çözüldü.

Şimdi yeni bir araç aldım ve onda da benzer problem var ama bu sefer biraz farklı. Onu araştırayım derken sizin mesajınızı gördüm.

Bu problem soğuk havalarda ortaya çıkan ve belirli bir süre sonra kaybolan yine 80-100 km/h hızlarda meydana gelen bir titreme. Yerli ve yabancı birçok forumdan edindiğim bilgiye göre soğuk havalarda özellikle 1 saatten uzun süre park halinde beklendiği zamanda lastikte geçici düz noktalar oluşması bu soruna sebep oluyor. Özellikle 17 inç ve üzeri geniş tabanlı lastikler bu geçici düz noktaların oluşması durumuna daha yatkın. Tavsiye olarak çok sert hamurlu lastik kullanımı önerilmiş. Yumuşak hamurlu konfor odaklı lastiklerde bu sorun daha fazla meydana geliyormuş.

Balans problemi olarak yine büyük jantlı araçlarda bijonların tork anahtarı ile sıkılması tavsiye ediliyor. Lastikçilerin hemen hemen hepsi havalı tabanca kullanıyor ve bu durum bijonlardaki sıkılma miktarının dengesiz olmasına sebep oluyormuş. Tüm bijonlar 20 Nm tork ile çapraz olacak şekilde kademeli sıkılmalıymış.

Son olarak yine büyük jantlı araçlar için yol kuvveti uygulayıp balans yapan makinalarda balans yaptırılmasını önerenlerde var. Hunter balans makinası diye araştırırsanız bazı lastikçilerde mevcut. İnternetten edindiğim bilgiler bu şekilde belki dh üzerinden konuya girip okuyanlara faydası olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende de 100/110 arası titreme fazla sonra 120 gibi bitiyor. 140/150 ile giderken hiç titreme yok. Akslar yan sanayi. Onlardan şüphe ediyorum. Araç üzerinde iken lastikler balans yaptırmayı deneyeceğim.

Sanki yokuş yukarı titreme fazla gibi. Bu da aksı işaret ediyor. Yaz lastiklerini söktüm. Kara janta takılı kış lastiklerini taktım. Bakalım titreme nasıl olacak. 2 hafta test ederim yazarım. Bisey öğrenirsem yazarım.

Bijonları merkezleyip sıktım. Ama tabi el ile sıktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorun bende vardı iç aks lalesi değişince düzeldi.

• fytech F kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim uzun mesajınız icin 4 farklı lastik ile denedim hepsinde de aynı sorun oldu hocam. Benimki sanırım aks başları ile ilgili.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.