Çözülemeyen Titreme (60-100 km/h)
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Aracım 2014 model çokta eski değil. Yaklaşık 2 yıldır ara ara uğraştığım bir titreme sorunu var. Sıfır lastik aldım hala aynı sorunu yaşıyorum. Hatta sıfır lastikler takılınca azalacak derken dahada arttı diyebilirim. Problemin çözülmesi için daha fazla para verip aracıma özellikle orjinal ebat olan 195 55 16 lastikler satın aldım. Önceden 205 kullanıyordum. Jantım orjinal aracın kendi jantı ve herhangi bir sorun yok.
Sorunum 60 km hızda hafiften başlayıp 80 km hızda iyice artan ve 100 km de hafifleyip daha yüksek hızlarda tamamen kaybolan bir titreme. 100 km hızdan 180 km hıza kadar yağ gibi gidiyor zerre titreme yok. Farklı yerlerde 5 defa balans yaptırdım. Ön arka sağ sol çapraz yaptırdım. Araç üzerinde balans yaptırdım. Ama bir türlü bu titremeden kurtulamadım. Aks olabilir diyen var süspansiyon olabilir diyen var. Titreme kesinlikle direksiyonda değil ön taraftan kabine vuran bir titreme. Sanki birşey yalpa yapıyor gibi komple kabinde hissediliyor.
Aşırı değil ama can sıkıcı. Gaza basıncada boştaykende bahsettiğim hızlarda aynı sorun mevcut.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Kurtulmak istiyorum artık bu sorundan.
Baskı Balata (Orjinal vs LUK)
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda aracıma baskı balata alacağım. Marka olarak Luk düşünüyorum. Fakat kafamı karıştıran bir konu var ve forumda araştırmama rağmen cevap bulamadım.
Parça satışı yapan birçok web sitesinde Luk marka baskı balatanın yaklaşık bir buçuk katı fiyata Orjinal ürün satılıyor. Ürün görsellerine dikkatli baktığınızda aslında ikisinde de Luk logosu var. Zaten aracın üzerinden çıkanda Luk Sachs yada Valeo dan biri olacaktır.
Merak ettiğim konu Orjinal olarak satılan ile Luk olarak satılanın aslında ikisi de Luk olmasına rağmen acaba kalite farkı var mıdır?
Parça satışı yapanlara sorduğumda bir kısmı Orjinal olarak satılanların firma tarafından Luk'a 1.kalite olarak ürettirildiğini, diğerlerinin 2.kalite olduğunu söylüyor, bir kısmı ise birebir aynı ürün olduğunu sadece kutu farkı olduğunu söylüyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Samsung PİŞMANLIKTIR "Mutlaka Okuyun"
|
Samsung PİŞMANLIKTIR "Mutlaka Okuyun"
|
EGR valfi iptali ve endişe
|
Pasaport Harç Sorunu "YARDIM"
|
Kombilerde EN DÜŞÜK banyo suyu sıcaklığı
|
Xenon Ampüller Patlıyor
|
SEAGATE - 2,5 1.5 TB USB 3.0 / USB 2.0 ACİL YARDIM
|
Lastik Siyahlaştırma sorunu (mat)
|
Yearner Administering Loving and Intense Necking |
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 133
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 48.492 (Bu ay: 1.476)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası