Şimdi Ara

EGR valfi iptali ve endişe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ford Fiesta 1.4 Tdci aracımı yakın zamanda ısıtma bujilerini değiştirmek için ford ustasına götürdüğümde aracımın çok duman attığını söyledi ve ısrarla EGR valfini iptal etti. Daha sonra bu EGR iptali nedir ne değildir diye araştırırken, bir forum sitesinde EGR iptali sonrası kötü bir olay yaşamış birine rastladım. Okuduklarımdan sonra bende endişe etmeye başladım.

Bahsi geçen kişi EGR'yi iyi bir ustaya araya plaka koydurarak iptal ettirmiş ve belirli bir süre bu şekilde bindikten sonra aracında çalışmama ve titreme problemleri ortaya çıkmış. Sanayiye götürdüğünde motor üst kapağı açılmış ve EGR iptali için konulan plaka "zamanla" parçalanarak silindirlere ve subaplara kaçmış ve sonrası masraf üstüne masraf.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlara 3 sorum olacak.

1-EGR iptali için hangi metal malzeme (material) ve ne kalınlıkta kullanılmalı ?

2-Benim aracıma 1.5-2 mm kalınlığında alüminyum plaka yerleştirildi sizce yukarıda anlatılana benzer bir sorun olur mu?

3-EGR iptali mantıklı bir şey mi?

Forumda EGR hakkında birçok konu olduğunu gördüm fakat bu malzeme kalınlığı hakkında bir şeye rastlayamadım. Yabancı forum sitelerinde birkaç konuya rastladım ama çok tatmin olamadığım için sizlerle de paylaşmak istedim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fytech -- 11 Kasım 2015; 14:27:56 >

• Sonuçta motorun çalışmasında yararlı bişey olmasa mühendisler koymazdı ;) bizim akıllı türk milletimiz üretemediği gibi iptal etmeye çalışıyor. Bana sorarsanız kalsın dizel araç duman atacak tabi ki.. ama cebimden her türlü para çıkar derseniz iptal ettirin
  • Sen icat çıkaracak yer arıyorsun hocam. Uğraşma böyle şeylerle.
    Motorda olan bir şeyi iptal edip olmayan bir şey konuluyor. Ne kadar mantıklı olabilir. Bi düşünmek Lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Sen icat çıkaracak yer arıyorsun hocam. Uğraşma böyle şeylerle.
    Motorda olan bir şeyi iptal edip olmayan bir şey konuluyor. Ne kadar mantıklı olabilir. Bi düşünmek Lazım.

Dostum yazımı okuduysan benim icat çıkarmadığımı ve güvendiğim bir ustanın ısrarla iptal işlemini yaptığını görürsün. Zaten başlıktan da anlaşıldığı üzere bu durumdan endişe duyduğumu dile getirdim. Sana katılıyorum bende senin gibi düşünüyorum. Motorda var olan birşeyin iptali bana da pek mantıklı gelmiyor fakat çok güvendiğim bir usta bunu ısrarla yaptı ve bende kafamdaki soru işaretlerini silmek için buradan bilgili arkadaşlara soruyorum.

Ayrıca biraz araştırma yaptığımda EGR iptalinin birçok yerli ve yabancı platformda tartışıldığını gördüm. EGR nin araca faydadan çok zararının olduğunu iddia eden ve bunu bilimsel olarak açıklayanlar var. Hatta EGR iptali için birçok yabancı sitede her araca uygun çelik, alüminyum vb. plakalar satılıyor. Arama motoruna "egr blaking plate" yazarsan birçok plaka satan site görebilirsin. Bütün bunların hepsi bende kafa karışıklığına yol açtı ve bu nedenle foruma sorma ihtiyacı duydum. Maksadım icat değil işin gerçeğini öğrenmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fytech -- 13 Kasım 2015; 2:03:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

Sonuçta motorun çalışmasında yararlı bişey olmasa mühendisler koymazdı ;) bizim akıllı türk milletimiz üretemediği gibi iptal etmeye çalışıyor. Bana sorarsanız kalsın dizel araç duman atacak tabi ki.. ama cebimden her türlü para çıkar derseniz iptal ettirin

Milletimize laf atmışsın fakat egr iptali için plaka satan bir tane Türk sitesi bulamadım. Bu plakaları boy boy her araca uygun her tür malzemeden imal edip satan bir sürü yabancı site var. Demek ki egr iptal etme işini çok daha sistemli hale getirmişler. Arama motoruna egr blaking plate yazarsan satış yapan siteleri görebilirsin.

• Özellikle icat çıkardığımı düşünen arkadaşlara sesleniyorum
    Aşağıda vermiş olduğum linkte EGR hakkında tübitak onaylı bir çalışma var.
    Lütfen özellikle Yakıt Tüketimi, Performans ve Duman grafiklerine bakınız. EGR nin nasıl hüsrana uğradığını tübitak onaylı bilimsel bir çalışmadan görebilirsiniz.
    Çalışmayı yapanın eline sağlık.

http://journals.tubitak.gov.tr/engineering/issues/muh-02-26-2/muh-26-2-7-0011-6.pdf

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EGR VALFİ HAKKINDA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.