Şimdi Ara

Katalizör ve egr iptali- Chip tuning

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aynı mahallede arkadaşım benim aracımla aynı olan grande punto 1.3 75 bg aracına çip attırmış.Bununla birlikte katolizör ve egr iptal olmuş.

Şimdi araba 100 km ye 9 saniye gibi bir sürede çıkıyor.Tamam iyi güzelde bunu sırf punto için demiyorum diğer araçlar içinde merak ediyorum .

100 km ye 2 saniye erken çıkmak için bu katolizör ve egr iptal etmeye değer mi ? 2 saniye için bu kadar yırtınmaya değermi merak ediyorum.

Varsın 9 saniyede değilde 11 12 saniyede çıksın... Nasılsa az ileride trafik yüzünden yine duracağız ?

• Kusura bakmayın ama cok anlamsız olmuş dediğiniz.
  • yazılımla egr iptal oluyor zaten, kat iptalinin fazla katkısı olduğunu zannetmiyorum,arıza çıkarana kadar kalabilir,, işi bitiren aslında yazılım ,,, bende yazılım attırdım araba acayip devirleniyor, rampaları falan çıkarken eskiden 4 e alırdım şimdi 5 le zorlanmıyor, alt devirlerde güzel topluyor vites düşürmeme gerek kalmıyor, son hız fazla farketmedi 165 den 175 e çıktı
  • 1.3 75 bg puntonun 0-100 ü 11-12 saniyemi bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın öyleyse eğer iyimiş gerçekten. Çünkü benim arabamda megane 2 1.6 115 bg bildiğim kadarıyla onunda 0-100 ü 11-12 saniye. Punto o motorla o sürede çıkıyorsa gerçekten iyimiş taktir ettim.
  • Katalizor, iptal edilsin diye konmamis. Bi fayfasi da olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75 bg araba katalizör ve egr iptaliyle nasıl 9 saniyede 100e çıkıyor? Millet boşuna o kadar para döküyor o zaman. Çok basitmiş aslında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu vaziyette araba muayeneden geçer mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 1.16 EGR Valfi arızası
    9 yıl önce açıldı
    Egr ve dpf iptali sonrası koku
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rampa aşşağı giderken 9 saniyedir o
  • yav he he
  • quote:

Orijinalden alıntı: armi

Bu vaziyette araba muayeneden geçer mi?

kat iptalini dışardan belli olmıyacak şekilde yapıyorlar, egr iptalini zaten dışardan anlamaları mümkün değil, yalnız arıza lambası yanmaması için muhakkak yazılımlada egr iptali yapılmalı
  • Teşekkürler,

Son soru yakıt tüketimi artar mı? Motor ömrünü etkiler mi?
  • Eğer diğer şartları düşünmezsek muazzam başarılı bir değer

Sen nasıl düşünüyordun bir yazılımla 1.3 td motorun 6-7 saniyelere falan düşmesini mi?

Senin mantığınla gidersek insanlar neden 130-140hp araçlardan güçlü araçlara biniyor,az ilerde trafik olmayacak mı yine duracaklar
  • quote:

Teşekkürler,

ben bir fark görmedim, aynı gücü daha düşük devirde alıyorsun, mantıken düşmesi lazım, alt devirler canlandığı için fazla devir çevirmiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

Teşekkürler,

ben bir fark görmedim, aynı gücü daha düşük devirde alıyorsun, mantıken düşmesi lazım, alt devirler canlandığı için fazla devir çevirmiyorsun

katalizörü iptal ettiğiniz için aracınız daha çok yakacaktır. Yanmayan yakıt katalizör sayesinde geri dönüşüm olmayacağı için direk egzostan dışarı atılır.Ahım şahım bir fark olmaz ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.