Şimdi Ara

Lpg aracda Chip Tuning uygulaması yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
18.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2005 model Audi A4 üm var 1.6 motor hacimli ve stafanelli sıralı sistem var , Biliosunuz aracın gücü düşük (100 beyir) kasada oldukca ağır öyle hız meraklısı değilim ama genc insanım en azından kalkışlarda birz daha performans istiorum nedersiniz chip tuning uygulaması Lpg de işe yararmı yararsa nelere dikkat etmeliyim uygulamayı yaptırırken ?

• yapılır niye yapılmasın ama lpgnin ayarlarınıda değiştirtmeniz gerekir
  • Peki performans artışı ne olur yaptığıma değer mi?
  • valla benzinli motorlar da %5 ila 8 turbolarda ise %20 ye varan fark oluyo alt devirlerde güçlenme hissedebilirsiniz. aracınıza göre değişir başka bir işlem düşnüyosanız açık hava filtresi ya da komple egzos önce onlar sonra chip lpg ayarları da ona göre yapılır
  • Lpg ayarını ne kadar yaptırırsan yaptır, Benzinliden öte bir performans vermez.
  • Benzinlideki performansı zaten koruyo aracım sıralıda
  • verir niye vermesin sonuçta sıralıda çok bi fark olmuyo o üç işlemi yaparsa 15-20 beygir arası agüç alınabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nissan LPG'ye uyumlu mudur?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

verir niye vermesin sonuçta sıralıda çok bi fark olmuyo o üç işlemi yaparsa 15-20 beygir arası agüç alınabilir

15-20 bg ne demek biliyor musun sen?
  • 2.0 16v sedicivalvole ye yapılan işlemlere bakın ondada 20-30 beygir arası birşeyler alınmıştı.20 beygir almak kolay iş değil

Lpg aracda Chip Tuning uygulaması yapılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EIRP -- 11 Temmuz 2008; 17:06:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatih!

quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

verir niye vermesin sonuçta sıralıda çok bi fark olmuyo o üç işlemi yaparsa 15-20 beygir arası agüç alınabilir

15-20 bg ne demek biliyor musun sen?

evet biliyorum o üç ilem benim aracımda var dynoda 200 beygir çıkıyo normali 180 iken ayrıca arkadaşa bu işlerin vereceği gücün motora göre değişeceğini belirtmiştim
  • 15 beygir artış olsa bile benim için iyidir
  • motora bağlı 100 beygirlik bir motordan sadece chiple 15 beygir almak çok zor ama turbo bir motorsa artış belirgin derecede olacaktır
  • yo hayır turbo motor değil satsam mı yaa çok düşük bi beygir :S
  • ayrıntı versen yardımcı olmak daha kolay olur
  • 2005 model 1.6 motor 100 beygir arkadaşlar aracda stafanelli sıralı sistem lpg dönüşümü mevcut daha fazla bilgi için sorabilirsiniz aklıma gelmior çünkü??
  • Blue_Knight arkadaşım yakın ilgin için ayrıca teşekkür ederim... Lpg li aracda performasn artışı için neler yapılabilir sadece chiptuning değil başka neler yapılabilir her türlü tavsiyeleriniz için şimdiden sağolun
  • walla benimde 2004 VW Golf 1.6 105hp 16 valve aracım var. Bendede Zavolli sıralı sistem lpg var. MAx süratim 195 km/sa olarak çakılıp kalıyor. ve birasda düşük devirlerde benzindede kullansam çok performanslıymış gibi gelmiyor bunun sebebi sanırm 5.20 bmw kullanıyor olmam. Hava filtresi yaptırmıştım arabaya kat iptali ve chip tuning yaparsam araçta max ne kadar performans alabilirim.
  • arkadasım chip olur ancak lpg teşkilatında da değişiklik gerekebilir , 100 bg lik bi araca takılan enjektörle 110 bg araca takılan enjektör aynı olmayabilir ayar kısmı cok onemli değil laptopla 30 dk fala sürer lpg markasına göre değişmekle beraber uyum konusunda gerekli bilgiyi lpg nini yetkili servisinden öğrenebilirsin.
  • benzinli arabalarda ,turbo dizellerde alınan verimin aynısı alınamaz . çok çok aşırı yüklenmiş benzinli arabalar bile dızelde alınan chıp verımını alamıyolar muhtemelen senın arabanın verıcegı 4,10 arası
  • benzin dizel farkından ziyade o iş atmosferik motor turbo motor farkı. 3 işlem yeterli açık hava filtresi,komple egzos, chip ama dediğim gibi bu işlemlerden sonra lpg ayarlarını değiştirilmesi kesinlikle gerekli o motorlarda alt devirlerdeki güçsüzlük için zaten birkaç usta direk chip olayını tavsiye ediyor. Enjektör farkına gelince bu işlemlerden o motorla 15 beygire kadar bir güç alabilirsin(tabi yaptırdığın açık hava filtresi markası vs. de önemli) o da bir lpg de enjektör farkı gerektirmez. sonuçta sıralı sistemler atıyorum 125 beygirlik handa civic e 100 beygirlik merivaya taktıkları aynı enjektör takılıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.