Şimdi Ara

Aveo ya chip uygulanabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni kasa aveo otomatik araç var. Araç 1.4 cc 100 hp olmasına rağmen araç 75hp gibi gidiyor. Bunu nerden mi biliyorum çünkü diğer aracım 110 hp dci juke bundan çok çok daha iyi gidiyor. Aradaki fark azımsanacak gibi değil.

Hatta şöyle bir durum var. Düz otobanda hafif yokuş yukarı olması durumunda son hız 150 yi geçmiyor. Diğer aracımda araç ağzına kadar dolu olsada ne hızlanma nede son hız da kesinlikle çok yeterli.

Aracı satışa koydum ama malesef krizden dolayı ilgilenen olmadı. Bende araç gitmiyor diye chip olayına girmek istiyorum.

Abimin arkadaşı zamanında captiva için kart ve ya soket aldığını söyledi. Ecotec motor olduğu için yazılıma gerek olmadığını söylüyor. Sadece soket ile 140 hp alınabileceğini belirtti.

Ancak ben emin olmadığım için sizlere sorayım dedim. Eğer chip fayda etmezse tekrar satmayı düşünüyorum

• Ecufast'in bu konuda iyi oldugunu duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meral ettim juke un neresini ağzına kadar doldurunuz acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 atmosferik motorun zaten gideceği hız bellidir.

Juke dizel olmasından ve hacminden dolayi daha iyi. Yani Aveo da bir sıkiti yok.

Chip mevzusuna gelirsek atmosferik motorlu araçlarda güç alamazsınız zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Ecufast'in bu konuda iyi oldugunu duydum

Zaten bu marka soketi verecek abimin arkadaşı. Merak ettiğim gerek yokmuş yazilima sadece kartı takmak yeterli.

Tanidik olduğu icin 500 liraya bırakırım diyor ama ben güvenemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

1.4 atmosferik motorun zaten gideceği hız bellidir.

Juke dizel olmasından ve hacminden dolayi daha iyi. Yani Aveo da bir sıkiti yok.

40 hp ya kadar alınabilir dedi. Normalde chipe karşıyım.Ancak bayabi fitik etti beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

1.4 atmosferik motorun zaten gideceği hız bellidir.

40 hp ya kadar alınabilir dedi. Normalde chipe karşıyım.Ancak bayabi fitik etti beni.

Para tuzağı atmosferik motordan alacağın güç maksimum 10 hp

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CADDY için CHİP
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Atmosferik benzinli araçta chip tuning, kayda değer bir sonuç vermez. Juke turbo dizel olduğundan size o hissi yaşatıyor. Aveo'yu kullandım, bahsettiğiniz kadar hantal değil. Sadece uygun viteste kullanmadığınız için yavaş geliyor.

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Size mesaj yazdim gelmedi sanirim form kaynaklı.

Arac otomatik uygun vites araliklari derken manuel modda mi kullanayim

• O araçtan chip ile 40hp güç elde etmek çok zor.
    Açık hava filtresi yada kutu içi filtre ile 2-3hp artış sağlanabilir. Diğer yapılacak uygulamalar para israfı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 21 Eylül 2015; 19:10:38 >
  • Otomatik olduğunu görmemişim, fakat değişen çok bir şey yok. Otomatik vitesli araçta da gazı kökleyeceksiniz. Şanzıman bir ya da iki vites birden düşüp, aracın ileri atılmasını sağlayacak. Juke dizel manuel mi, otomatik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Otomatik olduğunu görmemişim, fakat değişen çok bir şey yok. Otomatik vitesli araçta da gazı kökleyeceksiniz. Şanzıman bir ya da iki vites birden düşüp, aracın ileri atılmasını sağlayacak. Juke dizel manuel mi, otomatik mi?

forum beni deli etti yazıyom yazıyom kayboluyor.

Üstat araba manuel zaten otomatik dizel henüz üretilmedi.

Anlaşılan ne yapsak bi fayda yok. En iyi satıp kurtulacam. Yakıt ve gitmemesi dışında bir sıkıntısı yoktu. Malum ist. yolları bide aracın yüksekliği eklenince satmak vacip oldu.
  • Bosuna paranızı cope atmayın 1.4 aracın vereceği tork belli chip ile tork artmaz 3, 5 hp güç artışı olur anca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aveo atmosferik, maksimum 10 bg artış elde edebilirsiniz, bu artışları da her atmosferik desteklemiyor maalesef, otomatik şanzımanda eski tip tork konvertörlü olduğu için biraz ağır kanlı ve geç vites değişiminden dolayı aracı yavaşlatıyor, manuel olsaydı 5bin devirden sonra performansı gayet yeterli olurdu.

Abinizin arkadaşı da biraz bol keseden sallamış, yada sizin araçtaki motoru Opeldeki 1.4 turbo 140lık ünitenin gücü kısılmış versiyonu zannettiğinden yine sallayarak böyle bir şey söylemiş olabilir.

• turbo yoksa araçta hiç bulaşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

arkadaşlar yeni kasa aveo otomatik araç var. Araç 1.4 cc 100 hp olmasına rağmen araç 75hp gibi gidiyor. Bunu nerden mi biliyorum çünkü diğer aracım 110 hp dci juke bundan çok çok daha iyi gidiyor. Aradaki fark azımsanacak gibi değil.

Hatta şöyle bir durum var. Düz otobanda hafif yokuş yukarı olması durumunda son hız 150 yi geçmiyor. Diğer aracımda araç ağzına kadar dolu olsada ne hızlanma nede son hız da kesinlikle çok yeterli.

Aracı satışa koydum ama malesef krizden dolayı ilgilenen olmadı. Bende araç gitmiyor diye chip olayına girmek istiyorum.

Abimin arkadaşı zamanında captiva için kart ve ya soket aldığını söyledi. Ecotec motor olduğu için yazılıma gerek olmadığını söylüyor. Sadece soket ile 140 hp alınabileceğini belirtti.

Ancak ben emin olmadığım için sizlere sorayım dedim. Eğer chip fayda etmezse tekrar satmayı düşünüyorum

Chevroletclub.tr de bir arkadaş aynı aracın dizeli ile benzinli otomatik takas etmek istiyordu bir göz at istersen hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Aveo atmosferik, maksimum 10 bg artış elde edebilirsiniz, bu artışları da her atmosferik desteklemiyor maalesef, otomatik şanzımanda eski tip tork konvertörlü olduğu için biraz ağır kanlı ve geç vites değişiminden dolayı aracı yavaşlatıyor, manuel olsaydı 5bin devirden sonra performansı gayet yeterli olurdu.

Abinizin arkadaşı da biraz bol keseden sallamış, yada sizin araçtaki motoru Opeldeki 1.4 turbo 140lık ünitenin gücü kısılmış versiyonu zannettiğinden yine sallayarak böyle bir şey söylemiş olabilir.

hay yaşa aynısını söyledi oda. Yok gücü kısılmış falan dedi. Bunlar 140 lık normalde falan dedi. Yaw millet ne 3 kağıtçı olmuş.
  • İlk mesaj da bahsi geçe Captiva Turbo dizel, yazılım ile(ve bazı ekler ile) belli bir güç artışı alınabilir. Veya Juke dCi ile...

Sizin aracınız Atmosferik benzinli, yazılım ile "attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez"
    Atmosferik AT aracınız da tork'u hissetmek için devir çevirmek şart. Tam otomatik araç biraz dikkat ve tecrübe gerektirir
    uygun devirler, uygun vitesler, zamanın da kick-down lar, aracın karakteri ile uyum vs. tüm etkenleri birleştirmek lazım

Tabi devir çevirip gücü hissetmenin de belli bir bedeli var: Yakıt tüketimi...

• hava filtresi chip kat iptalı vb. Uygulamalar alt devirlerdeki torku da düşürecek aracınız hiç gitmeyecek benzinli motorda devir çevirmeden gücü hissedemezsiniz

• Bilmişlik taslamış biraz ama her 1.4ü aynı motor sanmamak lazım. Söylersiniz biri turbo biri atmosferik farklı motorlar sen yanlış biliyorsun diye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.