Öncelikle merhaba arkadaşlar. Aracım 2014 model çokta eski değil. Yaklaşık 2 yıldır ara ara uğraştığım bir titreme sorunu var. Sıfır lastik aldım hala aynı sorunu yaşıyorum. Hatta sıfır lastikler takılınca azalacak derken dahada arttı diyebilirim. Problemin çözülmesi için daha fazla para verip aracıma özellikle orjinal ebat olan 195 55 16 lastikler satın aldım. Önceden 205 kullanıyordum. Jantım orjinal aracın kendi jantı ve herhangi bir sorun yok. Sorunum 60 km hızda hafiften başlayıp 80 km hızda iyice artan ve 100 km de hafifleyip daha yüksek hızlarda tamamen kaybolan bir titreme. 100 km hızdan 180 km hıza kadar yağ gibi gidiyor zerre titreme yok. Farklı yerlerde 5 defa balans yaptırdım. Ön arka sağ sol çapraz yaptırdım. Araç üzerinde balans yaptırdım. Ama bir türlü bu titremeden kurtulamadım. Aks olabilir diyen var süspansiyon olabilir diyen var. Titreme kesinlikle direksiyonda değil ön taraftan kabine vuran bir titreme. Sanki birşey yalpa yapıyor gibi komple kabinde hissediliyor. Aşırı değil ama can sıkıcı. Gaza basıncada boştaykende bahsettiğim hızlarda aynı sorun mevcut. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Kurtulmak istiyorum artık bu sorundan. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
60-100 Km/Sa Titreme Sorunu
Arabanız 60-100 km/sa hız aralığında titreme yapıyorsa, bu durumun birkaç olası nedeni olabilir. En yaygın nedenlerden bazıları şunlardır:
- Dengesiz veya hasarlı tekerlekler: Tekerlekleriniz dengesizse veya hasar görmüşse, bu yüksek hızlarda titreşime neden olabilir.
- Aks arızası: Arızalı bir aks, tekerleklerin düzgün bir şekilde dönmesini engelleyerek titreşime neden olabilir.
- Aks direksiyon bağlantı noktaları: Bu bağlantı noktaları gevşek veya hasarlıysa, direksiyonda ve aracın genelinde titremeye yol açabilir.
- Lastik basıncı sorunları: Lastiklerinizin basıncı çok düşük veya çok yüksekse, bu da titreşime neden olabilir.
- Süspansiyon sorunları: Arızalı veya hasarlı süspansiyon bileşenleri, yüksek hızlarda titreşime neden olabilir.
- Fren balatalarının aşınması: Aşınmış fren balataları, fren yaptığınızda titreşime neden olabilir.
- Tahrik mili sorunları: Tahrik milindeki hasar veya dengesizlik, yüksek hızlarda titreşime neden olabilir.
Arabanızda titreme sorunu yaşıyorsanız, sorunu doğru bir şekilde teşhis etmek ve onarmak için bir oto tamircisine veya yetkili servisine başvurmanız önemlidir.
Yukarıdaki nedenlerin yanı sıra, titremeye neden olabilecek daha az yaygın bazı sorunlar da olabilir. Bu nedenle, sorunu tam olarak belirlemek için aracınızı bir uzmana göstermeniz önerilir.