Şimdi Ara

Xenon Ampüller Patlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
9.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2008 ford fiesta aracı aldığımda üzerinde provision marka 8000k başlıklı "merceksiz" xenon kit vardı.Yaklaşık 4 ay kadar kullandıktan sonra bir gün farları açtığımda sol tarafın yanmadığını gördüm ve gidip yeni bir H4 ampül taktırdım.Daha sonra kısa zaman içinde sağ tarafta yanmaz oldu ve sanayideki elektrikçi sağ tarafında patlamış olduğunu söyledi.Onuda değiştirdim ve uzun bir süre rahatça binerim diye düşünürken 3 ay kadar sonra sol taraf tekrar yanmaz oldu.Okadar para verip aldığım ampül 3 ay dayandı ve sinirlerim bozuldu.Hemen gidip xenonları söktürdüm ve yerine bosch plus 90 (normal ampül) takdırdım.

Şuanda memnunum fakat benim sizlere bir sorum olacak.Bu ucuz xenonlar hep mi böyle kısa sürede patlıyor yoksa benim aracımda mı bir sorun var?

H4 tipi xenonlarda kısa ve uzun aynı oluyor.İçinde mıknatıs bulunan motorlu bir ampülü var ve uzunları yaktığınızda ampülü geriye doğru çekerek uzunların yanmasını sağlıyor.Burada şüphelendiğim bir nokta var.Gündüz önümdeki araca selektör yapmak için far kapalı konumdayken selektör yaptığımda, farlar ısınmadan birden farlara yüklenmiş oluyorum.Acaba bu yüzden mi patlıyor diye düşünüyorum.Çünkü yeni aldığım sol ampül, gündüz önümdeki araca selektör yaptığım günün akşamı yanmaz oldu.Kısa ve uzunun aynı ampül olması bu açıdan sıkıntılı.

Kısa süre internetten araştırma yaptım ve kısalar xenon uzunlar normal olan H4 tipi ampüller olduğunu gördüm.Belkide bu anlattığım sebepten dolayı böyle bir ampül üretmiş olabilirler diye düşündüm.Ek olarak şunu da belirteyim; ampüller patladığı zaman, ampülün içinde bulunan küre şeklindeki camın içerisindeki madde siyah renk oluyor.Normal rengi beyaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fytech -- 2 Şubat 2013; 1:23:02 >

• Yahni olsa yerdim şimdi. Söyle arpacik soganli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Yahni olsa yerdim şimdi. Söyle arpacik soganli.
    Ampüllerin 1sene garantisi var aldığın yere götürürsen direk değiştirmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edmond66

Ampüllerin 1sene garantisi var aldığın yere götürürsen direk değiştirmesi lazım.

Alıntıları Göster
    valla ben eski aracımda sanayi işi dandik ucuz xenon'ları 1 sene kullandım sorun yaşamadım...
  • Sabah olsun buralar karisir.yerimizi alalim onlerden

• 5 sene boşu boşuna küfür yemişsiniz trafikte merceksiz xenonlarla gezerek,daha önce patlasaymış keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

5 sene boşu boşuna küfür yemişsiniz trafikte merceksiz xenonlarla gezerek,daha önce patlasaymış keşke.
    merceksiz xenon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

merceksiz xenon

Alıntıları Göster
    Bunun gibileri ıslak sopayla döveceksin.Bunun gibiler yüzünden geceleri trafikte allaha emanet gidiyoruz
  • 2,5 senedir kullaniyorum birer kere ampul degistim o kadar. O da beyinden kaynakli idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

2,5 senedir kullaniyorum birer kere ampul degistim o kadar. O da beyinden kaynakli idi.
    beyinden kaynaklandığı kesin.
    Merceksiz ve ucuz xenonlarla gezmek gerçekten beyinden kaynaklı bir problem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

beyinden kaynaklandığı kesin.
    Merceksiz ve ucuz xenonlarla gezmek gerçekten beyinden kaynaklı bir problem.

Guleyim mi

• Aracın far camları şeffaf ve çiziksiz ise ucuz merceksiz xenon göz almıyor. Önemli olan farın ayarlı olması.

Ucuz xenon bulanık ve tırtırlı far camlı araçlarda göz alıyor. Farlar aşağıya dönük olduğu sürece sorun yok.

Hatta mercekli BMW, Audi vb tip orijinal xenon araçlarda farlar ayarsız ise asıl o göz alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Aracın far camları şeffaf ve çiziksiz ise ucuz merceksiz xenon göz almıyor. Önemli olan farın ayarlı olması.

Ucuz xenon bulanık ve tırtırlı far camlı araçlarda göz alıyor. Farlar aşağıya dönük olduğu sürece sorun yok.

Hatta mercekli BMW, Audi vb tip orijinal xenon araçlarda farlar ayarsız ise asıl o göz alıyor.
    4500K xenon'lardan güçlü olanlar mercekli olsa bile göz alıyor
  • Arkadaşlar bir yardım istedim birçok kişi eleştiri ve hakaret içerikli mesajlar yazmış.İnsanlar hakkındaki gerçekleri bilir bilmez eleştirip boşuna taşa tutmayın.

1.Şuanda normal ampül kullanıyorum.
    2.Mercekli merceksiz olayını öğreneli çok olmadı.Normal ampüle geçtikten sonra böyle bir şey olduğunu öğrendim ve merceksiz xenon kullanmaya tövbe ettim.Herkes her konuda bilgi sahibi olacak diye bir şart yok.
    3.Bugüne kadar merceksiz xenon yüzünden 1 kere daha selektör yemedim.Ayrıca birlikte yolculuk yaptığım önümde seyreden arkadaşlarıma sorduğumda ışığın rahatsız etmediğini söylediler.
    4.Farıın yüksekliği düşürülürse karşıdan gelen araçlar için bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.Çünkü ışığın göz alması için direkt olarak göze vurması yada ışınların darma dağınık yayılması gerekir. "Buda benim fikrim."

• quote:

Orijinalden alıntı: fytech

Arkadaşlar bir yardım istedim birçok kişi eleştiri ve hakaret içerikli mesajlar yazmış.İnsanlar hakkındaki gerçekleri bilir bilmez eleştirip boşuna taşa tutmayın.

1.Şuanda normal ampül kullanıyorum.
    2.Mercekli merceksiz olayını öğreneli çok olmadı.Normal ampüle geçtikten sonra böyle bir şey olduğunu öğrendim ve merceksiz xenon kullanmaya tövbe ettim.Herkes her konuda bilgi sahibi olacak diye bir şart yok.
    3.Bugüne kadar merceksiz xenon yüzünden 1 kere daha selektör yemedim.Ayrıca birlikte yolculuk yaptığım önümde seyreden arkadaşlarıma sorduğumda ışığın rahatsız etmediğini söylediler.
    4.Farıın yüksekliği düşürülürse karşıdan gelen araçlar için bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.Çünkü ışığın göz alması için direkt olarak göze vurması yada ışınların darma dağınık yayılması gerekir. "Buda benim fikrim."
    Merceksiz xenon farlar her türlü göz alır.
    Far ayarı aşağıda olsun yukarıda olsun farketmez..

En önemliside merceksiz xenon yasak oğlu yasaktır!

• Eğer sık sık farlar kapalı iken sellektör yapıyorsanız , xenonlar ondan patlıyordum. Daha önceki aracımda başıma gelmişti. Eğer sellektörü farlar kapalı iken yapmazsanız ampul ömrünüz daha uzun olur (en azından 1 sene gider).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 161907

Eğer sık sık farlar kapalı iken sellektör yapıyorsanız , xenonlar ondan patlıyordum. Daha önceki aracımda başıma gelmişti. Eğer sellektörü farlar kapalı iken yapmazsanız ampul ömrünüz daha uzun olur (en azından 1 sene gider).
    Bu urunlerin cogu cin mali, turkiyeye getirilme maliyetleri set olarak 100 lira bile degil. Uretim kalitesi ortada malum.
    Kaliteli bir markanin sadece ampul maliyeti bile daha pahaliya geliyor.
  • Adam gibi cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.En azından az çok neden patladığı konusunda fikir edinmiş oldum.

Merceksiz xenon göz alır diye ısrarla iddia eden arkadaşlara da şunu söylemek isterim ki eğer ampuldeki başlık çıkarılmazsa göz alma gibi bir problem olmuyor.Merceksiz xenonda eğer başlık varsa farları kısa konumdayken açıp arabanın karşısına geçtiğinizde en ufak bir göz alma durumu söz konusu değil.Çünkü ışık yere vuruyor.Göz alması fizik kurullarına aykırı.Bugüne kadar çok gece yolculuğu yaptım.Hatta çift yön yolarda dahi uzun süre seyir halinde bulundum ve bugüne kadar farlar kısa konumdayken bir kere dahi karşımdan gelen araçlardan selektör yapan olmadı.

Ek olarak şunuda belirteyim, merceksiz xenon zaten hiç randımanlı aydınlatmıyor.Özellikle yağmurlu yada karlı havada loş bir aydınlatması var.Bu durum sürüş kalitesini oldukça düşürüyor.O yüzden merceksiz kullanmak hiç mantıklı değil.Çevremdeki hiç kimseye de merceksiz xenon kullanılmasını tavsiye etmiyorum.Göz aldığı için değil, iyi aydınlatmadığı için.

NOT:
    Beni taşa tutan arkadaşlar sanırım yazımı tamamen okumamışlar.Ben arabayı ikince el aldım ve aldığımda üzerinde bu xenon kit vardı.Bu araba benim ilk arabam, en önemlisi de ilk defa xenonlu bir araç kullandım.O yüzden mercekli merceksiz konusu hakkında bu zamana kadar bir bilgi sahibi değildim.Fakat aracı aldıktan çok kısa bir süre sonra bilinçli bir kullanıcı olarak araştırma yapıp, xenon ampülün mercekle kullanıldığı zaman kendini gösterdiğini ve merceksiz bir anlam ifade etmediğini öğrendim.Kimsede anasının karnında xenon hakkında bilgi edinmiyor.Belki çok paralı bir insan olsaydım şimdiye kadar çoktan orijinal xenonlu bir aracım olurdu ve bu foruma da böyle bir konu açmıyor olurdum.Bukadar taşa tutmanıza gerek yok.Çok basit oluyor bu tür davranışlar.Sanki xenonu siz icat etmiş gibi bilmiş bilmiş efelenmeler taşa tutmalar hiç hoş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fytech -- 2 Şubat 2013; 16:17:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fytech

Adam gibi cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.En azından az çok neden patladığı konusunda fikir edinmiş oldum.

Merceksiz xenon göz alır diye ısrarla iddia eden arkadaşlara da şunu söylemek isterim ki eğer ampuldeki başlık çıkarılmazsa göz alma gibi bir problem olmuyor.Merceksiz xenonda eğer başlık varsa farları kısa konumdayken açıp arabanın karşısına geçtiğinizde en ufak bir göz alma durumu söz konusu değil.Çünkü ışık yere vuruyor.Göz alması fizik kurullarına aykırı.Bugüne kadar çok gece yolculuğu yaptım.Hatta çift yön yolarda dahi uzun süre seyir halinde bulundum ve bugüne kadar farlar kısa konumdayken bir kere dahi karşımdan gelen araçlardan selektör yapan olmadı.

Ek olarak şunuda belirteyim, merceksiz xenon zaten hiç randımanlı aydınlatmıyor.Özellikle yağmurlu yada karlı havada loş bir aydınlatması var.Bu durum sürüş kalitesini oldukça düşürüyor.O yüzden merceksiz kullanmak hiç mantıklı değil.Çevremdeki hiç kimseye de merceksiz xenon kullanılmasını tavsiye etmiyorum.Göz aldığı için değil, iyi aydınlatmadığı için.

NOT:
    Beni taşa tutan arkadaşlar sanırım yazımı tamamen okumamışlar.Ben arabayı ikince el aldım ve aldığımda üzerinde bu xenon kit vardı.Bu araba benim ilk arabam, en önemlisi de ilk defa xenonlu bir araç kullandım.O yüzden mercekli merceksiz konusu hakkında bu zamana kadar bir bilgi sahibi değildim.Fakat aracı aldıktan çok kısa bir süre sonra bilinçli bir kullanıcı olarak araştırma yapıp, xenon ampülün mercekle kullanıldığı zaman kendini gösterdiğini ve merceksiz bir anlam ifade etmediğini öğrendim.Kimsede anasının karnında xenon hakkında bilgi edinmiyor.Belki çok paralı bir insan olsaydım şimdiye kadar çoktan orijinal xenonlu bir aracım olurdu ve bu foruma da böyle bir konu açmıyor olurdum.Bukadar taşa tutmanıza gerek yok.Çok basit oluyor bu tür davranışlar.Sanki xenonu siz icat etmiş gibi bilmiş bilmiş efelenmeler taşa tutmalar hiç hoş değil.
    Merceksiz xenon üstte yazdığım gibi eski tip bulanık ve tırtırlı far camı olan araçlarda ve far ayarı bozuk araçlarda göz alır.

Ayarlı fara sahip, far camı parlak ve yeni araçlarda asla göz falan almaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Merceksiz xenon üstte yazdığım gibi eski tip bulanık ve tırtırlı far camı olan araçlarda ve far ayarı bozuk araçlarda göz alır.

Ayarlı fara sahip, far camı parlak ve yeni araçlarda asla göz falan almaz.

Teşekkür ederim dostum.Bende aynı görüşteyim.Farları açıp arabanın karşısına geçtiğimde benim gözümü almıyorsa karşıdan gelen aracında gözünü almaz.Bu bukadar basit.Forumda bazı çok bilmişler ne kadar anlamasa da fizik kurallarına göre böyle.

Fakat yine de merceksiz kullanmayı kimseye tavsiye etmiyorum.Çünkü hiç iyi aydınlatmıyor.Xenon far sürüş kalitesini artırmak için tasarlanmış fakat merceksiz kullanımda tam tersine kaliteyi düşürüyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.