Şimdi Ara

Halojen far için ampül?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracım getz. Halojen far için iyi aydınlatan bir ampül arıyorum. Üzerinde fabrikada takılan H4 ampül var ancak aydınlatmasından memnun değilim. İnternette biraz araştırdım, H4'ten ziyade H7'lerin daha iyi aydınlattığı söyleniyor ancak böyle bir değişim yapınca soket ya da sigorta için bir değişiklik yapmam gerekir mi?
    Bir de hangi markanın hangi model ampülünü önerirsiniz? Sarı da olur beyaz da.

• Osram philips bosch bunlar halojen lambada iyiler hangisi iyi aydınlatıyorsa onu alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osram Nightbreaker Unlimited öneririm. Kendi aracımda da kullanıyorum çok iyi bir aydınlatma sağlıyor. Sarı beyaz arası bir rengi var. Eski kötü ve ucuz ampulleri değiştirip bunları taktığımda resmen önümü görmüyormuşum dedim. Araçta H4 varsa H7 kullanmak için büyük ihtimalle soket değişimi yapmaları gerekir.
  • Geçenlerde aracıma Philips X-Treme Vision ampülü aldım. H4 soketti benim aracımda da ürün genel olarak güzel ama öyle mükemmel şeyler beklememek lazım. Eskisine göre aydınlanmada artış var benim aracımda ve ışığı biraz daha beyaz.
    Alırken çok büyük beklentilerle almayın ben biraz öyle aldığımdan hayal kırıklığı yarattı ama eskisine göre daha artısı var tabiki.

H4 - H7 soket olayına gelirsek en azından benim aracımda H4 soketli ampülde hem kısa farlar hem uzun farlar beraber, emin değilim ama H4 ampüllerin biraz daha aydınlatma bakımından kötü olmasının sebebi bu olduğunu düşünüyorum. H4 soketi H7 ile değiştirme kısmında eğer ampüllerinizde uzunlar ve kısalar beraberse bir aparatla ( mümkün müdür değil midir bilmiyorum H4 -H7 çevrimi) çevirdiğiniz zaman uzun farlarınız olmaz. He uzunlar içinde bi başka H7 alır birşey yaparım diyorsanız nereye takıp nereye yerleştirirsiniz bilmiyorum açıkcası biraz karışık bi iş. Bana H4 - H7 değişimi çok mümkün gelmedi.

• H4 yerine h7 kullanamazsınız.ben bu işle uğraşıyorum. Philips extreme vision serisi çok sattığımız ampullerden.normal ampule Gore 100 de 130 daha fazla ışık verir.beyaz ışık değildir ama normal ampullerden bir ton daha açık sarıdır. Bu arada beyaz renkli ışık tavsiye etmem yagmur yağınca çok az aydınlatır.
    Bir de ampulün çeşidinden ziyade aracınızı farinin içinde ki aynalar aydınlatmada önemlidir.

• eski aracım punto da h4 osram night breaker kullandım mükemmel aydınlatması vardı. Şimdi ki aracım kia ceed H7 Philips XTREME VISION aldım. O da mükemmel aydınlatıyor. Eskilere göre tabi.
  • bizdede accent era var h4 kendi ampüllerini kullandım 6-7 yıl yağmurda çok kötü olduğu için nette araştırmadan sonra osram nightbreaker aldım. çok iyi aydınlatıyor öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Philips xtreme vision
    Bosch plus90
    Bosch gigalight 120
    Osran Night Breaker unlimited

Bunlardan birini alin.Aydinlatmada en iyilerden hepsi.Fiyatlari birbirine yakin degisiyor genelde en ucuz hangisini bulursaniz onu alin bence pek fark yok.

• H1 olarak osram night breaker ve bosch plus 90 kullandım standart halojenden sonra ciddi anlamda güçlü aydınlatıyorlar. Ama aracı çalıştırdıktan sonra farları yakmakta ve kontağı kapatmadan söndürmekte fayda var uzun ömürlü olmaları için biraz hassas arkadaşlar
  • git sanayiden 10 tl ye osram ampul al taktır, gayet memnun kalırsın ,,, ben yıllarca süslü ismi olan pahalı ampullere bir sürü para verdim hiç gerek yok
  • Bende philips var 1.5 yıldır kullaniyorum ciddi fark oluyor. Rengi biraz beyaza dönük normal ampule göre. Hassas dediler ama 2 senede bir patlasa bence değer. Benimkiler patlamadi henüz maşallah

• H4 ampullerin artık geliştirilmesi ve çok daha iyi aydınlatacak şekilde yenilenmesi gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysrkmlal61

H4 yerine h7 kullanamazsınız.ben bu işle uğraşıyorum. Philips extreme vision serisi çok sattığımız ampullerden.normal ampule Gore 100 de 130 daha fazla ışık verir.beyaz ışık değildir ama normal ampullerden bir ton daha açık sarıdır. Bu arada beyaz renkli ışık tavsiye etmem yagmur yağınca çok az aydınlatır.
    Bir de ampulün çeşidinden ziyade aracınızı farinin içinde ki aynalar aydınlatmada önemlidir.

Hocam 2004 Model Kangoomuz var iyi bir görüş için hangi lambayı önerirsiniz? Beyaz olursa daha iyi olur o far sınırları falan beyaz olunca daha çok hoşuma gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

git sanayiden 10 tl ye osram ampul al taktır, gayet memnun kalırsın ,,, ben yıllarca süslü ismi olan pahalı ampullere bir sürü para verdim hiç gerek yok

Arasında dağlar kadar fark var. Tatile giderken 1 tanesi patladı Bosh plus 90 vardı üzerinde oradaki sanayiden 5 TL'ye osramın normalini taktım 2 far arasında fark inanılmazdı bi sarı ve yetersiz diğeri beyaza daha yakın diğerinin 2 katı aydınlatması var.
  • puntoda osram night breaker unlimited kullanıyorum. aydınlatması maalesef çok şiddetli far ayarlarını yaptırmama rağmen önümdeki sürücüler rahatsız oluyor.
  • Seat Leon ve Nissan Navara'da Osram Night Breaker kullandım çok memnundum. Tavsiye ederim.
  • Osram Nightbreaker Unlimited öneririm
  • Ben de puntomda osram nighrbreaker unlimited kullanıyorum.far ayarı 1 konumuna getiriyorum karşımdakileri rahatsız etmesin diye.üzerinde ucuz osram ampuller vardı,nightbreakerlar çok farklı,hem yanal hem dikey görme menzilini arttırıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osram Night Breaker Plus ve bunun Unlimited versiyonunu da kullandım ayrıca Philips in ampüllerini de kullandım. Işık yoğunluğu fazla ama beyaz değil hiç biri, sadece daha parlak yanıyor. Direk bakarsanız gözünüzü alır yani. Ayrıca bunlardan birini kullanırsanız far ayarını da yaptırın. Çünkü mesela engebeli bir yerde gidiyorsunuz öndede araç var. Siz sürekli sellektör atıyorsunuz sanıyor daha parlak olduğu için, gereksiz tartışmalar yaşayabiliyorsunuz. Ayrıca gidiş geliş yolda da karşıdan gelen araçın direk gözüne geldiği için oda uzunları açıp gelme gibi sıkıntıları oluyor. Ömürlerinden bahsedersek özellikle geceleri kullanılıyorsa ve ampüller dikkatli kullanılsa bile 6 aydan uzun ömürlü değildi. Kendi yaşadıklarım bunlardır.
  • Cowinenge kullanıcısına yanıt
    Kardeşim beyaz istiyorsan ki tavsiye etmem philips diamond vision veya philips cristal vision serilerinden deneyebilirsin. Dediğim gibi gece yağmurlu havada beyaz ışıklı ampuller hangi marka olursa olsun sana sıkıntı cikarir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.