Şimdi Ara

mercek far ve halojen far

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu aralar araç alma arefesindeyken sizlere sormak istedim.şimdi bu vw halojen far diye bşey çıkardı yeni nesil araçlarında.bazı yerde çok övülüyor bazı yerde banlanıyor anlamadım gitti.bu iki far sisteminin birbirinden artıları eksileri nelerdir bi anlatırmısınız?

• mercek far fabrika çıkışı bulunuyor xenonlar takıldıgında gözü almıyor halojende %30 görüş açısını artırıyor diye biliyorum
  • VW mi çıkarmış "halojen" farı
    Ne demek istediğinizi tam anlamadım ama halojen farlar ile mercekli farların farkını yazayım, size lazım olan kısımları cımbızlarsınız

Araç farları iki şekilde olabiliyor.
    Birincisi, bildiğimiz standart camlı farlar.

Bunların bazıları daha eski tip araçlarda far camları çizgili olanlar. Farın deseni, gerekli ışık dağılımı bu desenler ile sağlanıyordu. Ancak teknoloji ilerledikçe yöntemi değiştirdiler, farın etrafına bir çanak yaptılar, içbükey ayna gibi düşünün, ampulü bunun odağına yerleştirip, o çanağı çeşitli hesaplarla ayarlayarak ışığın nereye gideceğini ayarladılar. Haliyle far camının desenli olmasına gerek kalmadı. Bunların aydınlatması hep "halojen" ampulle sağlanıyor bu arada. Ya da %99 diyelim. Çünkü Xenon'lar ilk çıkmaya başladığında Mercedes'in falan bazı modellerinde var mesela, orijinal xenon sistemi, ama daha mercek keşfedilmemiş o zamanlar, çizgili desenli far camlarına sahip araçlar. Sonradan mercek keşfedildi, xenonların hepsi mercek+yıkama sistemi mecburiyeti ile orijinal ekipman olarak sunulmaya başlandı.

Diğeri de mercekli farlar.

Bu farlar halojen ampullü de olabiliyor, xenon sistemli de...
    Yalnız aracın orijinal xenon sisteminde kullanılan merceklerin, halojen far merceğinden farklı olduğu söyleniyor. Nasıl bir fark var bilmiyorum.
    Orijinal xenonlarda far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı mevcut.

Halojen ampullü mercekli farlara "xenon kit" dönüşümü yapılabiliyor. Orj.xenon gibi olmasa da fena olmayacak bir performans alınabiliyor standart halojen farlara göre.

Merceksiz olan standart halojen farlara xenon kit takıldığında ise sonuçların %90'ı facia ile sonuçlanıyor. Çok az farda ışık istenmeyen noktalara gitmiyor veya göz almıyor. Çünkü ışık şiddeti daha az olan bir ampul tipine göre ışığın yansıtması ayarlanmış vaziyette. Mercekte böyle bir olay yok, adı üzerinde, mercek, ışığı bir yere toplayıp, istenmeyen yerlere ışık gitmesi engellenebiliyor. Daha iyi bir tasarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 24 Kasım 2011; 15:16:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    f30 far üzerindeki led kodlama?
    10 yıl önce açıldı
    307'ye xenon tip far ampul
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.