Aracımızda xenon far mevcut.. Farları akşam yakıyoruz önümüzü bile aydınlatmıyor sanırım eskidi diye yenisini taktıralım dedik.. Gittik neyse adam farlarda bi sorun olmadıgını söyledi.. Nasıl olmaz önümüzü göremiyoruz akşamları dedim..
Neyse ordan sıfır bi xenon getirdi denedik sonuç yine aynı.. Hiçbir fark olmadı eskisi gibi yanıyordu.. Akü falan desek yeni değiştirdik onunla ilgili bi sıkıntı olacagını sanmıyorum..
Sorun nerde olabilir acaba ? Mercekleri temizletin belki ondan olabilir demişti ama onunla alakası olabilir mi ?
Orjinalmi xenon lar ?
Önden kasıt nedir? Ne kadar ön? TÜV kurallarına göre bir kısa far en yüksek ayarında max 25m öteyi aydınlatabilir. Uzunlarda da 100m olması lazım.
Ayrıca:
quote:
Etkenler : Gece görüşüne etki eden bir çok faktör vardır.
Sürücünün yaşı ve göz sağlığı : Sürücünün yaşı arttıkça görmek için duyduğu ışık ihtiyacı da artmaktadır. 10 yıl yaşlanan bir insanın gözleri %25 daha fazla ışığa ihtiyaç duyar.
Gündüz görülmek içindir. Gece ise hem yolu görmek hem de görülmek içindir...
quote:
Orijinalden alıntı: plcmn
Far görmek için değil görülmek içindir aslında..
ne yaptın sen. şimdi farı tam gözümüze sokacaklar. zaten sokmuyorlarmış gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64
Önden kasıt nedir? Ne kadar ön? TÜV kurallarına göre bir kısa far en yüksek ayarında max 25m öteyi aydınlatabilir. Uzunlarda da 100m olması lazım.
Ayrıca:
quote:
Sürücünün yaşı ve göz sağlığı : Sürücünün yaşı arttıkça görmek için duyduğu ışık ihtiyacı da artmaktadır. 10 yıl yaşlanan bir insanın gözleri %25 daha fazla ışığa ihtiyaç duyar.
www.izafet.com
HugeDomains.com - Shop for over 300,000 Premium Domains
Ayrıca:
quote:
Merceksiz xenonlarımla yürüyen projektör gibi dolaşıyordum. İnsanları çok fazla rahatsız ettiğimi anladım. Kent ışıl ışıl olduğundan görüş açısı gayet net. İnsanları rahatsız etmemek için artık trafikte parklarla geziyorum. Sokak aralarında açıyorum sadece farları. Böyle merceksiz xenonla gezenlerede bir ton laf ediyorum. Hem suçlu hem güçlü misali. En kısa zamanda mercek olayına gireceğim. Şu halde uzunları yakınca 5 katlı bir binanın 4. katına kadar net bir şekilde aydınlatıyor. İnsanların özel hayatlarına kadar girmek istemiyorum. Herkes merceklensin dileğim ile...
www.xenonmercek.com daki far ayarı bölümünü inceleyiniz !
quote:
Orijinalden alıntı: uguRnB
quote:
Orijinalden alıntı: idemo
Merceksiz xenonlarımla yürüyen projektör gibi dolaşıyordum. İnsanları çok fazla rahatsız ettiğimi anladım. Kent ışıl ışıl olduğundan görüş açısı gayet net. İnsanları rahatsız etmemek için artık trafikte parklarla geziyorum. Sokak aralarında açıyorum sadece farları. Böyle merceksiz xenonla gezenlerede bir ton laf ediyorum. Hem suçlu hem güçlü misali. En kısa zamanda mercek olayına gireceğim. Şu halde uzunları yakınca 5 katlı bir binanın 4. katına kadar net bir şekilde aydınlatıyor. İnsanların özel hayatlarına kadar girmek istemiyorum. Herkes merceklensin dileğim ile...
apaci alert
quote:
Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64
quote:
Orijinalden alıntı: plcmn
Far görmek için değil görülmek içindir aslında..
Gündüz görülmek içindir. Gece ise hem yolu görmek hem de görülmek içindir...
Ne demek istediğim aslında açık ama neyse.. Zenonları cayır cayır yakıp gezen sürücü arkadaşlara o lafım. Kısa farların aydınlattığı yeri görseniz ne olur şehir içinde... Ama derdiniz milletin gözünü ...se o iş kolay...
FAR AYDINLATMA SORUNU YAŞAYANLARA ÇÖZÜM: Far aydınlatma da çözüm far tasının parlatılmasıdır, nikelaj zamanla su ve havayla temas edince kararır, bunu parlatmak için özel teknikler kullanmak gerekir, kesinlikle piyasada satılan krom sprey boyalarla boyamaya kalkmayın, tüm far ışığınız gider, far tasını parlatırsanız, 15 kata kadar ışık farkı yaratırsınız. Bu konuda sıkıntısı olanlar benimle iletişime geçebilirler, yardımcı olabilirim. basarkavas@gmail.com 505 798 25 22
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme