Şimdi Ara

xenon far sönüp yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xenon far olan arabada sağ kısa far arada bir tamamen kapanıyor. sonra tekrar yanıyor. bazen çukurdan bazen de kafasına göre aç kapa yapıyor.
    bu sorun ampülden mi? temassızlık mı yoksa xenon sisteminden midir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Xenon Farlar Neden Yanıp Sönüyor?

Xenon farlar, geleneksel halojen farlara göre daha parlak ve verimli bir aydınlatma sağlar, ancak bazen yanıp sönme veya sönük yanma sorunları yaşanabilir. İşte bu sorunların olası nedenleri ve çözümleri:

1. Bozuk Balast: Balast, xenon farların çalışması için gerekli olan elektriği sağlar. Bozuk bir balast, farların yanıp sönmesine veya sönmesine neden olabilir.

2. Kötü Kontak: Farların elektrik bağlantısında kötü temas varsa, bu da yanıp sönmelere yol açabilir. Konnektörleri kontrol et ve gevşek veya hasarlı kablolar olup olmadığına bak.

3. Yanık Ampul: Xenon far ampulleri, zamanla yanabilir ve bu da sönük yanmaya veya tamamen sönmeye neden olabilir. Ampulleri kontrol et ve gerekirse değiştir.

4. Yüksek Voltaj: Arabanın elektrik sistemi çok yüksek voltaj üretiyorsa, bu da xenon farların yanıp sönmesine neden olabilir. Bir elektrikçi tarafından aracın elektrik sistemini kontrol ettir.

5. Arızalı Kablolama: Farların kablolamasında hasar veya kısa devre, yanıp sönmelere veya sönmelere neden olabilir. Kabloları kontrol et ve hasarlıysa onar veya değiştir.

• Bozuk balastı değiştir.
    • Kötü kontakları temizle veya onar.
    • Yanık ampulleri değiştir.
    • Yüksek voltajı kontrol et ve gerekirse düzelt.
    • Hasarlı kabloları onar veya değiştir.

Bu çözümleri uyguladıktan sonra, xenon farların düzgün çalışmaya başlaması gerekir. Sorun devam ederse, daha fazla teşhis ve onarım için kalifiye bir teknisyene başvur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eski aracım 307'de yaşadığım problem. Başta ampuldendir diyerek ampul değiştirmiştim ama işe yaramamıştı. Xenon sisteminde beyin dedikleri parça (beyinden kasıt balast sanırım ) değişince düzelmişti.
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    pahalı bişey midir?
  • ilk bi ampulü değiştir yeri sağlammı kontrol et olmazsa 3 yada 4 haneli (markaya göre) bir rakam sıkışmış geçmiş olsun.
  • kaan2142 K kullanıcısına yanıt
    ooooovv
  • xenon beyni diyorlar, diğer adı balast ta olabilir bende bilmiyorum. Benim aracın xenon beyni bu sorundan değişmek zorunda kaldı. 400TL istiyorlardı. O beyni ve bağlantılarını iptal edip 50 Liralık çakma bi beyin taktırdım. Buda gidici gibi. Araç çalışınca yanıyor farın biri.
  • Gözünu sevdiğimin halojeni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led Spot Yanıp Sönüyor
    8 yıl önce açıldı
    uzun farlar yanmıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siz sorunu tespit edin , sonra sahibinden comda çıkma ve temiz bulabilirsiniz ucuz fiyatlara

• Genelde xenon farlar ömrünü doldurmaya yaklaştığında pembeye benzer bir renkte yanmaya başlar. Eğer böyle bir durum yoksa ampulde problem yoktur büyük ihtimalle. Beyinde sıkıntı varsa geçmiş olsun şimdiden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

xenon beyni diyorlar, diğer adı balast ta olabilir bende bilmiyorum. Benim aracın xenon beyni bu sorundan değişmek zorunda kaldı. 400TL istiyorlardı. O beyni ve bağlantılarını iptal edip 50 Liralık çakma bi beyin taktırdım. Buda gidici gibi. Araç çalışınca yanıyor farın biri.

aynen beyinde çıktı sorun.
    çakma sıfır bir beyin taktılar şimdi sorun yok. 100tl ye atlattım şimdilik
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun
  • Benim araç megane 3, bi-xenon var çok şükür 5 senedir tık yok. Ama hatırlattığınız iyi oldu ampul ve balast fiyatları nedir ne değildir araştırayım bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Gözünu sevdiğimin halojeni

H7 candır, en büyük masrafı 9 liralık ampul olup değiştirmesi 5 dakika sürmez.

• Benimde başıma geldi balastı değiştirdik 50 liraydı galiba düzeldi çin malları diyoruz ama bütçe dostu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.