Şimdi Ara

Bi-xenon far için ampül önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2012 model bi-xenon farlı scirocco aracımın bir ampülü patladı diğeri şu anda sağlam görünüyor ama malum ampüllerin ömürleri beraber bittiği için çiftini de değiştireceğim. bayağı bir araştırma yaptım led ampülleri çok önerenlere rastladım ancak xenon ampüllere göre fiyatı biraz tuzlu ve mercekli farlarda, merceksiz farlara oranla ışık şiddeti kayboluyor gibi. Aslında fiyat aralığım yok. Kaliteli aydınlatan ve tabi ki şimşek etkili :) bir ampül istiyorum. Renk olarak 5000k ya da 6000k beyazı hoş görünüyor. Sizce xenon mu led ampül mü almalıyım? Led ya da xenon ampüllerde önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

• bi-xenon mercekte led kullanmak bence mantıklı değil. otomatik far yükseklik ayarı led ampul takanlarda çalışmıyor, çalışan var mıdır bilmiyorum. yağışlı havada 4300k xenon gibi aydınlatan hiçbir far yok. yeni nesil led farların açısı ve ışık kalitesi yüksek, onlar yakalıyor ama renkten dolayı hala yeterli değil. şimşek etkilidir bi-xenon far zaten, kendinde var bu özellik. ampul almadan önce çalışan taraftaki ampulu çalışmayan tarafa takıp yanıyor mu kontrol edin. bunu söylememin sebebi balast arızası yaşanabiliyor, yaşandığı zaman ampul patladı zannediliyor ama arızalı olan balast olunca ampul boşa alınmış oluyor. eğer balastta sıkıntı yoksa güzel bir xenon ampul alıp yola devam edin. renk seçeneği size kalmış, ben 5000k üzerini kullanmıyorum. 4300k en ideali.
  • Led ampulle otomatik far yükseklik ayarının çalışmadığını bilmiyordum. Teşükkür ederim. Bu durumda Xenon almam daha mantıklı görünüyor. 4300k nın aydınlatma için en ideal olduğunu biliyorum ancak benim kaygım biraz estetik :) 4300k biraz sarı beyaz karışık renk veriyor. Ben daha parlak beyaz istiyorum. 5000k en ideali gibi görünüyor ya da 6000k Tavsiye ettiğiniz bir marka model var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigidoo -- 22 Nisan 2020; 15:57:9 >
  • www.otomisirli.com
    Osram D1S Night Breaker Laser Xenon Ampül %200 Parlak Işık 2 ADET | Oto Mısırlı E-Ticaret Platformu
    https://www.otomisirli.com/UrunDetay/osram-d1s-night-breaker-laser-xenon-ampl-200-parlak-iik-2-adet/25046

Pahalı ama en iyi xenon ampul bu. Photon veya Philips standart xenon ampul de alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 22 Nisan 2020; 19:19:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

www.otomisirli.com
    Osram D1S Night Breaker Laser Xenon Ampül %200 Parlak Işık 2 ADET | Oto Mısırlı E-Ticaret Platformu
    https://www.otomisirli.com/UrunDetay/osram-d1s-night-breaker-laser-xenon-ampl-200-parlak-iik-2-adet/25046

Pahalı ama en iyi xenon ampul bu. Photon veya Philips standart xenon ampul de alabilirsin.
    Evet osramın bu modelini çok kişi öneriyor ama 4500k bu. Biraz sarı gibi görünüyor. Zaten 2 ampul arasında kaldım biri bu. Digeri philips white vision. Ya da x-treme vision.

• C5 aracımda LED far var yükseklik ayarı çalışıyor
  • TheRad67 kullanıcısına yanıt
    Peki mercek var mı farınızda ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    307'ye xenon tip far ampul
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yigidoo kullanıcısına yanıt
    Merceksiz
  • Benim aracımda mercek var ama farkeder mi bilemedim.
  • yigidoo kullanıcısına yanıt
    360 derece halojendeki gibi ışık hüzmeleri dağılmadığından ötürü xenon için dizayn edilmiş mercekte odak problemi yaşanabilir

İllaki yapacağım derseniz kaliteli ısınma probleminden kullanılmaz hale gelecek bir led seçmeyin makum montaj zahmetli olacak ve 360 yönlü gibi dızayn edilenlerinden tercih edin birden fazla farklı açılarda led çipli modeller bulunuyor
  • Mercekde led urun kullanmamızı tavsiye etmem 1 hafta denedim 6000k ışık ile önüm masmaviydi, 4300k orjinal photon d2s ampul ve balast seti aldım sorunum cozuldu..
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Osramin cool blue intense modelini aldım. Şu anda verdiği ışıktan ve renginden memnunum. Yalnız osram xenon ampullerinin ışık renginin kısa zaman içinde özelliğini kaybettiğini duydum. Umarım çok kısa sürede ampuller parlaklığını yitirmezler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.