|
MAP Sensörü Temizliği
Manifold Mutlak Basınç (MAP) sensörü, aracınızın motoruna giren hava miktarını ölçen hayati bir bileşendir. Zamanla, kir ve birikintiler MAP sensöründe birikebilir ve performansını düşürebilir.
MAP Sensörünün Temizlenmesi
MAP sensörü temizliği zorlu bir işlem değildir, ancak hassas bir bileşen olduğu için dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. İşte adım adım bir kılavuz:
- Motoru soğutun: Motoru kapatın ve tamamen soğumasını bekleyin.
- MAP sensörünü bulun: MAP sensörü genellikle emme manifoldunda bulunur. Tipik olarak iki veya üç kablosu vardır.
- MAP sensörünü çıkarın: MAP sensörünü sabitleyen cıvataları çıkarın ve sensörü dikkatlice çıkarın.
- Sensörün dış yüzeyini temizleyin: Sensörün dış yüzeyindeki kir ve birikintileri temizlemek için bir bez veya pamuklu çubuk kullanın.
- Sensörün içini temizleyin: Sensörün içini temizlemek için MAP sensörü temizleyici spreyi veya elektronik temizleyici kullanın. Spreyi doğrudan sensöre uygulamayın. Bunun yerine, önce bir bez veya pamuklu çubuğa sıkın ve ardından nazikçe sensörün içini temizleyin.
- Sensörü kurutun: Sensörü bir bezle nazikçe kurulayın.
- MAP sensörünü yeniden takın: MAP sensörünü tekrar yerine takın ve sabitleyin.
MAP Sensörü Temizliğinde Kullanılacak Ürünler
MAP sensörü temizliği için özel olarak tasarlanmış temizleyiciler kullanılması önerilir. Ancak elektronik temizleyici veya izopropil alkol de kullanılabilir.
MAP Sensörü Nedir?
MAP sensörü, motorun emme manifoldundaki havanın mutlak basıncını ölçen bir sensördür. Bu bilgi, motor yönetim sisteminin doğru hava-yakıt karışımını hesaplamasını sağlar.