Şimdi Ara

kaldırma kuvveti çok basit bi soru bakabilit misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  kaldırma kuvveti çok basit bi soru bakabilit misiniz

Soru kolay gibi ama bu konuda pek iyi olmadığım için yapamadım yardım eder misiniz
    Cevap E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master03 -- 5 Şubat 2015; 23:23:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soru eksik.1.kapta sivi cismin ust hizasinda kalabilir veya cismin bir kismi sivi disinda kalabilir. 3.kap icinde gecerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigend -- 5 Şubat 2015; 23:37:42 >
  • bigend B kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam, peki bu soru kalıplarında nasıl yorum yapıyoruz

• Hocam 1. sistemde,musluk açıltığında su azalacağı için gerilme kuvveti artar,çünkü su onu daha az kaldırır,yani sıvı azalacağı için öz kütlesi azalır,o yüzden cisime sıvı tarafından etki edilen kuvvet azalır
    2. sistemde,üzerine su ekleneceği için ne kadar fazla su eklenirse o kadar fazla ipteki gerilme artar,sıvının kütlesi ve hacmi artacağı için cisime uyguladığı kuvvet de artar,mesela basınç olayını düşünebilirsin,ne kadar inersen kuvvet o kadar artar
    3. önermede üstteki sıvıya bakmaga gerek yok,alttaki sıvı cisimi kaldırıyor,musluk açıldığında,alttaki sıvı azalacağı için cisim boşta kalır,yine gerilme kuvveti artar

Yani cevap E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 5 Şubat 2015; 23:45:02 >
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam eline sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: master03

kaldırma kuvveti çok basit bi soru bakabilit misiniz

Soru kolay gibi ama bu konuda pek iyi olmadığım için yapamadım yardım eder misiniz
    Cevap E

1. Şekilde yukarı cisme etki eden yukarı doğru ip ve kaldırma kuvveti, aşağı doğru ise ağırlığı vardır. Yani
    ip+ kaldırma kuvveti=ağırlık ,
    su boşalırsa kaldırma kuvveti azalır(batan hacim azaldığı için)
    ağırlık sabit ve kaldırma kuvveti azalıyor ise yazılan denkleme göre ip gerilemesi artar

2. Şekilde aşağı doğru ip ve ağırlık, yukarı doğru kaldırma kuvveti vardır. Yani
    ip+ağırlık= kaldırma kuvveti
    Su dolarsa kaldırma kuvveti artar( batan hacim arartacağı için)
    ağırlık sabit, kaldırma kuvveti artıyor ise yazılan eşitliğe göre ip gerilemesi artar

3.şekilde aşağı doğru ağırlık yukarı doğru ip ve kaldırma kuvveti vardır. Yani
    İp+ kaldırma kuvveti= ağırlık
    Su boşalırsa kaldırma kuvveti azalır ( batan hacim azalacağı için)
    Ağırlık sabit ve kaldırma kuvveti azalıyor ise yazılan denkleme göre ip gerilemesi artar

Kaldırma kuvvetinin artıp azalması batan hacme bağlı çünkü formul F= Vbatan.dsıvı ve hepsinde sıvı yoğunluğı değişimi yok bu nedenle batan hacme bağlı.

( cevap için geç kalmışım yeni farkettim :D)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merve D. -- 5 Şubat 2015; 23:51:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: master03

Teşekkürler hocam eline sağlık

Pardon hocam,3. önermede boşta kalır demişim,iki sıvı cisime etki ettiği için iki sıvının da ortalaması kadar etki eder,yine aynı mantık,alttaki musluk açıldığında altta kalan sıvı azalacağı için cisme etki eden kuvvet yine azalır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merve D. kullanıcısına yanıt
    Olsun çok teşekkür ederim eline sağlık

• Yanlış bilgiler vermeyelim lütfen sıvı azalacağı için özkütle falan azalmaz.

Kaldırma kuvveti formülü Vbatan.dsıvı.g den yola çıkarak çok rahat çözülebilir

İlk şekilde musluk açılınca sıvı yüksekliği azalacak ve cismin su içinde kalan kısımı azalacaktır bununla birlikte formülde Vbatan dediğimiz cismin batan kısmının hacmi azalacağından kaldırma kuvveti de azalacaktır ve azalan kaldırma kuvveti ile bütün yük ipe binecektir. Yani gerilim artacaktır.

2. şekilde aynı sıvıdan eklendiğinde cisimin batan kısmı artacağından kaldırma kuvveti artacak ve ip daha fazla gerilecektir.

3. şekilde diğerleri ile aynı mantık
  • HouseM.D. kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam anladım ben çok sağolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.