Şimdi Ara

Xenon Ampüller Patlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
9.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

5 sene boşu boşuna küfür yemişsiniz trafikte merceksiz xenonlarla gezerek,daha önce patlasaymış keşke.

Sanırım yazımı yanlış yorumlamışsınız.Orada belirttiğim tarih aracın modeli.Ben aracı 2012 nin şubat ayında aldım ve sadece 5-6 ay xenon kitle kullandım.5 senedir bende değil araç.Şuanda tam 1 yıl oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fytech -- 2 Şubat 2013; 16:32:06 >
  • merceksiz farlara taktığın için,rahatsız olan sürücülerin bedduası tutmuş olmasın
  • Allah'ınızdan da mı korkmuyorsunuz arkadaş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Merceksiz xenon üstte yazdığım gibi eski tip bulanık ve tırtırlı far camı olan araçlarda ve far ayarı bozuk araçlarda göz alır.

Ayarlı fara sahip, far camı parlak ve yeni araçlarda asla göz falan almaz.

muhtemelen merceksiz xenon kullandığın için böyle diyorsun. alakası yok istediği kadar ayarlı olsun sonradan merceksiz farlara takılan tüm farlar göz alır (orijinal merceksiz xenonlar hariç). 4300K olursa biraz daha az göz alır o kadar. mercekli farda da yine 4300K'dan sonrası göz alıyor, tabii merceksiz kadar değil.

sol far mercekli, diğeri merceksiz. aradaki fark ortada.
     Xenon Ampüller Patlıyor

• İsabet olmuş, mercek yoksa standart halojenler ya da Osram, philips vb. Kaliteli %30 fazla ışık veren ampuller daha iyi oluyor. Yağmurlu havalarda ise hiçbir ampul standart sarılar kadar randımanlı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.seneye girdik,daha yeni morlaşmaya başladı :)
    Size tavsiyem,pahalıda olsa en kalitelisini alın,pişman olmazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

quote:

Merceksiz xenon üstte yazdığım gibi eski tip bulanık ve tırtırlı far camı olan araçlarda ve far ayarı bozuk araçlarda göz alır.

muhtemelen merceksiz xenon kullandığın için böyle diyorsun. alakası yok istediği kadar ayarlı olsun sonradan merceksiz farlara takılan tüm farlar göz alır (orijinal merceksiz xenonlar hariç). 4300K olursa biraz daha az göz alır o kadar. mercekli farda da yine 4300K'dan sonrası göz alıyor, tabii merceksiz kadar değil.

Xenon Ampüller Patlıyor

Bu nedir böyle,bildiğiniz cinayet.

• quote:

Orijinalden alıntı: fytech

Merhaba arkadaşlar 2008 ford fiesta aracı aldığımda üzerinde provision marka 8000k başlıklı "merceksiz" xenon kit vardı.Yaklaşık 4 ay kadar kullandıktan sonra bir gün farları açtığımda sol tarafın yanmadığını gördüm ve gidip yeni bir H4 ampül taktırdım.Daha sonra kısa zaman içinde sağ tarafta yanmaz oldu ve sanayideki elektrikçi sağ tarafında patlamış olduğunu söyledi.Onuda değiştirdim ve uzun bir süre rahatça binerim diye düşünürken 3 ay kadar sonra sol taraf tekrar yanmaz oldu.Okadar para verip aldığım ampül 3 ay dayandı ve sinirlerim bozuldu.Hemen gidip xenonları söktürdüm ve yerine bosch plus 90 (normal ampül) takdırdım.

Şuanda memnunum fakat benim sizlere bir sorum olacak.Bu ucuz xenonlar hep mi böyle kısa sürede patlıyor yoksa benim aracımda mı bir sorun var?

H4 tipi xenonlarda kısa ve uzun aynı oluyor.İçinde mıknatıs bulunan motorlu bir ampülü var ve uzunları yaktığınızda ampülü geriye doğru çekerek uzunların yanmasını sağlıyor.Burada şüphelendiğim bir nokta var.Gündüz önümdeki araca selektör yapmak için far kapalı konumdayken selektör yaptığımda, farlar ısınmadan birden farlara yüklenmiş oluyorum.Acaba bu yüzden mi patlıyor diye düşünüyorum.Çünkü yeni aldığım sol ampül, gündüz önümdeki araca selektör yaptığım günün akşamı yanmaz oldu.Kısa ve uzunun aynı ampül olması bu açıdan sıkıntılı.

Kısa süre internetten araştırma yaptım ve kısalar xenon uzunlar normal olan H4 tipi ampüller olduğunu gördüm.Belkide bu anlattığım sebepten dolayı böyle bir ampül üretmiş olabilirler diye düşündüm.Ek olarak şunu da belirteyim; ampüller patladığı zaman, ampülün içinde bulunan küre şeklindeki camın içerisindeki madde siyah renk oluyor.Normal rengi beyaz.

tahmin ettiginiz gibi xenon ampullerinin patlamasının sebebi farlar ısınmadan sellektör yapmanızdır. Düzgün sellektör yapabilmeniz icin gündüzleri kısa farların acık olması lazım. Ayrıca emin olmamakla birlikte yeni nesil cakma xenonlar bu olaya bir cözüm bulmuslar

• quote:

quote:

Xenon Ampüller Patlıyor

Mercekli xenon tabiki ışığı dağıttığı için resimde ışık patlaması merceksize göre çok daha az olmuş.Yalnız fotoğrafın çekildiği açı farla aynı doğrultuda.Normal farlı arabayı da bu açıdan çeksen yine ışık patlaması olur. Karşımızdan gelen bir araç bize bu fotoğraftaki kadar alçaktan bakmıyor. Bu yükseklikten bakması için yere çok yakın bir spor araba olması lazım. Ferrari lamborghini gibi bir araç olması lazım.Bu tür arabaların sürücüsü ancak bukadar alçaktan bakar karşıdan gelen araca. Bu tür otomobillerde de zaten çakma xenonlardan korunmak için gelmişmiş sistemler vardır Camlar kararıyordur falan Zaten bu tür arabalar çok hızlı gideceği için gözünü almaya fırsatı bile olmadan geçer gider yanımızdan

• Önceden de söylediğim gibi aksine beni kimse inandıramaz kullandım iki türlüde biliyorum 4500K xenon'lardan güçlü olanlar mercekli olsa dahi insanın gözünü alıyor hele ki merceksiz de dahada fazla alıyor çok kez sellektör yedim far ayarı 0'da olmasına rağmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34Brs34 -- 3 Şubat 2013; 2:26:32 >
  • quote:

quote:

quote:

Xenon Ampüller Patlıyor

Mercekli xenon tabiki ışığı dağıttığı için resimde ışık patlaması merceksize göre çok daha az olmuş.Yalnız fotoğrafın çekildiği açı farla aynı doğrultuda.Normal farlı arabayı da bu açıdan çeksen yine ışık patlaması olur. Karşımızdan gelen bir araç bize bu fotoğraftaki kadar alçaktan bakmıyor. Bu yükseklikten bakması için yere çok yakın bir spor araba olması lazım. Ferrari lamborghini gibi bir araç olması lazım.Bu tür arabaların sürücüsü ancak bukadar alçaktan bakar karşıdan gelen araca. Bu tür otomobillerde de zaten çakma xenonlardan korunmak için gelmişmiş sistemler vardır Camlar kararıyordur falan Zaten bu tür arabalar çok hızlı gideceği için gözünü almaya fırsatı bile olmadan geçer gider yanımızdan

peki bu da mı aynı doğrultuda çekilmiş?

Xenon Ampüller Patlıyor

ben daha hiç göz almayan merceksiz xenon (oem hariç) görmedim kimse birbirini kandırmasın.

• quote:

hayır hocam merceksiz olan her xenon mutlak göz alır....
  • quote:

Xenon Ampüller Patlıyor

o arabanın sahibi olan dingili ne tanırım ne ederim.

ama nedense ana avrat sövünce insana bi rahatlama geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Xenon Ampüller Patlıyor

peki bu da mı aynı doğrultuda çekilmiş?

Xenon Ampüller Patlıyor

ben daha hiç göz almayan merceksiz xenon (oem hariç) görmedim kimse birbirini kandırmasın.

Abi bu nasıl bir fotoğraf ben anlamadım. Uzunları bile yaksa bu kadar göz alır mı bir far. Sanki photoshop yapılmış gibi araba görünmüyor ışık patlamasından. Benim aracımda da kısa sürede olsa takılıydı merceksiz xenon ve dışarıdan da çok bakmışımdır farların yanışına ama hiç böyle bu resimdeki gibi bir sahne hatırlamıyorum.

Resmen araba görünmüyor yahu. Projektör mü takmış ne yapmış bu adam. Yada xenonun başlığını mı çıkarmış ta resimde böylesine bir parlama olmuş.
    Sanki nur saçıyor farlar. Ben geceleri hiç bu denli ışık saçan bir araç görmedim açıkcası. Bence bu xenon değil başka bir kimyasal madde

Şaka bir yana.Tahmin ediyorum bu araçtaki xenon ampülde başlık yok ve o yüzden de ışığı sağa sola yukarı derken rastgele savurmuş. Tam kameranın objektifine de denk gelmiş bu etrafa saçılan ışık tanelerinden bazıları ve bu sahne ortaya çıkmış.Yoksa mümkün değil bu denli göz alması.

• arkadaşlar benim aracımdada merceksiz xenon var. inanın bu kadar ışık patlaması yapmıyor. çok peş peşe yolculuk yaptım istanbul amasya arası arkadaşlarım rahatsız olmadılar. aracım Renault Scenic arkadaşımın aracı oper corsa...

Aksesuarcılarda xenonlar var fakat bunların gücleride var. sen her yer bembeyaz aydınlık olsun istersen adam ona göre aydınlatması olanı takıyor. yukarda iki aracın görüldüğü fotoğraftaki gibi ışık patlar.
    bu fotoda bişey dikkatimi çekti sanki yandaki araçtada xenon var fakat o kadar patlamamış...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.