< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternalss -- 2 Şubat 2014; 1:55:34 > |
System Thread Exception Not Handled Hatası
"System thread exception not handled" hatası, Windows işletim sistemlerinde karşılaşabileceğiniz bir BSOD (Mavi Ekran Ölümü) hatasıdır. Bu hata, sistemin kritik bir işlemi gerçekleştirirken beklenmedik bir hata oluştuğu anlamına gelir.
Hata Nedenleri
Bu hataya aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenler yol açabilir:
- Donanım arızaları (RAM, sabit disk, vb.)
- Bozuk sistem dosyaları
- Uygunsuz veya uyumsuz sürücüler
- Kötü amaçlı yazılım bulaşması
Hata Çözümleri
"System thread exception not handled" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın: Bazen basit bir yeniden başlatma sorunu çözebilir.
- Aygıt sürücülerinizi güncelleyin: Hatalı veya güncel olmayan aygıt sürücüleri bu hataya neden olabilir. Tüm sürücülerinizi üreticilerinin web sitelerinden güncelleyin.
- Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) çalıştırın: SFC, Windows sistem dosyalarını tarayan ve onaran bir komuttur. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu yazın:
sfc /scannow
- Chkdsk komutunu çalıştırın: Chkdsk, sabit sürücünüzdeki hataları tarayan ve onaran bir komuttur. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu yazın:
chkdsk /f /r
- Windows'u temiz yeniden yükleyin: Diğer tüm çözümler başarısız olursa, Windows'u temiz yeniden yükleyebilirsiniz. Bu, işletim sistemini fabrika ayarlarına geri yükleyecektir.
Önemli Notlar
Bu hatayı kendiniz gidermeye çalışırken dikkatli olmanız gerektiğini unutmayın. Yanlış adımlar sorunu daha da kötüleştirebilir. Sorunu kendiniz çözemiyorsanız profesyonel yardım almanızı öneririz.