Şimdi Ara

Çözümsüz kalan sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

6 gündür ttnet hattımda problem var, 3 kere ayrı ayrı arıza kaydı oluşturdum, çözüm bulunamadı, durumu anlatıyorum,

1. günün sabahı(sabah4-5 gibi) int gitti, bildiğiniz hat gitti yani, neyse arıza kaydı verdik 2.günü ekipler geldi kutuya hat iyi geliyor dediler, dedim gelin eve evden ölçün evden ölçtüler sonuç vermedi yani hat gelmiyor göründü, ev içi tesisat sorunlu dendi, neyse 3.günü farklı bir servis çağırdım, eve gelen 5 hat var (boşta) diğer 2sine denediler sorun yine aynı hat gelmiyor problem var, 4. ve 5. gün yine arıza kaydı verdim böyle böyle burda bir problem var ekip yollayın diye, yolladıkları ekip tabiri caizse tam bir fail, adam gelmiş bana diyor ki sitenin ortak olan ankastre telefon kutusundan eve hat çıkmıyor tamam dedim madem çıkmıyor, bir dene bakıyım telefon hattını tak internetin olduğu yere ne olcak, neyse telefon hattını çaktı aynı kutuya hatta, gayet net parazit yok kopma yok, dedim bana bunu açıklayabilir misin? adam bildiğin sustu kaldı, belki hattın kalitesi zayıflamıştır tarzı birşey dedi ona da eyvallah dedim 4 saat önce gittim 85m CAT6 kablo aldım üşenmeden tesisatı kendim yaptım, ankastreye de başka bir servise çaktırdım, hat yine yok. şimdi benim düşüncem şu, tahminim, VDSL olduğundan hattın sinyal zayif geliyor ve o gelen zayıf hat eve gelene kadar 85m de eriyor, ve modem de doğal olarak hattı göremiyor çok zayıf kaldığından .3 kere arıza kaydı verdim sinyali güçlendirin böyle böyle bu sorun benimle alakalı değil anlaşıldı diye, bakalım ne dönüş olucak, başına böyle bir olay gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Not: Ankastreye gelen hattı kontrol ettik şebekeden, modemi götürdüm orda bağladım gayet güzel 50mbps alıyorduk arayüzde görünen, ama tabi bu kablo 15 santimlik kablo :) 15 santim nereye 85m nereye, işin ilginci olaylar 6 gün önce başladı ondan önce 4-5 aydır 45mbps le gül gibi geçiniyorduk.

ADSL airties 5650v3 acaba modem mı tırt diye düşündük ama öyle olsa ankastrenin orda da çalışmazdı. benim kafam basmadı bu işe :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybatuu -- 4 Aralık 2015; 22:59:26 >

• sorun çözüldü, türk telekom kaynaklı çıktı, olan benim 200tlye ve kullanamadığım 7 güne oldu :) 41mbps gelen hat eve 40- çıkınca vdsl için yetersiz kalıyor, ve bağlanmıyordu, yeni hat tanımladılar, suan sıkıntısız :)
  • Gecmis olsun baskalarida ayni sorunu yasiyorsa ornek olur bilgilendirme icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.