Merhaba arkadaşlar, (TTnet altyapısı ama Başka İSS) Ben sokaktaki telefon direğinden evime, modeme giren DSL kablosunu değiştirmek istiyorum. (En son çare) Müstakil evde oturduğum için ayrıca bir ankastre kutusu yok. Yani kablolama vs de gerek yok. Teknik servis 100-130 TL arası ücret + metre başına kabloya ücret talep ediyor. Bu kabloyu da neredeyse kimse satmıyor. Ben bulamadım. Bu kabloyu alabileceğim bir adres vs. varsa yeşillendirirseniz sevinirim. Telekomun çektiği eski kablonun kodu KPD-P-A (farklı çeşitleri de var) Aynı özellikte bir kablo bilen varsa o da olur. Cat6 OLMAZ boşuna yazma. Edit: Kabloyu bağlantıyı bırakacağım yerden aldım. Netspeedi aradım. Kablonun doğru kablo olduğunu doğrulattım. Yarın gelip Telekom takacak. Bu kabloyu çoğu yerde bulamazsınız. Özellikle Telekom özellikle piyasaya çıkartmadığını gözlemlemiş oldum. Olanlarda ya pahalı ya da toplu alıma açık. Arayıp kabloyu istettim dün kargoya verdi bu gün kablo elimde. Teşekkür etmeyi ihmal etmedim haliyle. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycologist -- 4 Kasım 2021; 18:13:52 > |
Dış Hat Kablosunu Değiştirmek için Hangi Kablo?
Dış hat telefon kablosu, evinizi ya da iş yerinizi telefon şebekesine bağlayan kablodur. Eski tip telefon kabloları bakırdan yapılmıştır ve genellikle CAT5e veya CAT6 Ethernet kabloları ile değiştirilir.
Direkten gelen internet kablosu, internet servis sağlayıcınızdan evinize giren kablodur. Bu kablo, fiber optik veya koaksiyel kablo olabilir.
Dış hat internet kablosu, internet bağlantınızı dış hat telefon kablonuza bağlayan kablodur. Bu kablo genellikle Ethernet kablosudur.
Türk Telekom dış hat telefon kablosu, Türk Telekom tarafından sağlanan telefon hizmeti için kullanılan özel bir kablo türüdür.
Dış hat kablosunu değiştirmek için ihtiyacınız olan kablo türü, mevcut kablonuzun türüne ve değiştirme nedeninize bağlıdır. Telefon hattınızı yükseltmek istiyorsanız, CAT5e veya CAT6 Ethernet kablosu kullanmanız önerilir. İnternet bağlantınızı iyileştirmek istiyorsanız, fiber optik veya koaksiyel kablo kullanmanız gerekebilir.
Önemli Hususlar:
- Dış hat kablosunu değiştirmeden önce, internet servis sağlayıcınızla veya telefon şirketinizle iletişime geçmeniz önerilir.
- Kabloyu kendiniz değiştirmeye çalışmadan önce, güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun.
- Dış hat kablosunun fiyatlandırması, kablonun türüne ve uzunluğuna göre değişir.
İhtiyaçlarınıza uygun dış hat kablosunu seçmek için bu bilgilerin yardımcı olacağını umuyoruz.