Bilgisiz Müşteri Hizmetleri
Netspeed internet kullanan biri olarak müşteri hizmetlerinin internet ve sorunları adına azıcık dahi olsa bilgi sahibi olmadıklarını bizzat deneyimlediğim bir internet sağlayaMayıcı ile sene başında yollarımı ayıracağım.
İnternetim sorunlu tüm kablo, modem artık bana ait ne varsa yeniledim ama sorun değişmedi diyorum ben bir şey yapamam diyorlar. Telekomda sorun yok baktık diyor. Bu ne yaman çelişki arkadaş.
Yahu her ay sana fatura veriyorum ve internetim sorunlu. İstemiyorsan iptal et deme pişkinliğini de gösteriyorlar.
Sorun okuma yazma bilen, az biraz internete aşına herkesi işe alıp üzerine asıl yapman gereken eğitimleri hakkıyla yapmazsan kulağını çınlatan çok olur.
Aferin.
Neymiş ucuz etin yahnisi ucuz internetin kalitesi olmazmış.
Ondan önce Türknetteydim aynı tas aynı hamam...
İNTERNETİME NE OLDU? - Çözülemeyen Sorun!
2 Sene TTnet sonrasında 2 Sene önce Turknet e geçtim.
Uzun süre ciddi bir sorun olmasa da son 3 ay önce Türknet internetim Vdsl ama aldığım hız Adsl den düşük çıktı. Bende Netspeed e geçtim hem daha ucuz hem de canlı desteği var en azından insan ile muhatapsın.
Sorun orada değil. Zira altyapı vs aynı olduğu için değilşen birşey yok
Ayrıca internet var ışığı yanıyor. Modemde sorun görünmüyor. Hat değerleri de iyi.
SORUN: internet anlık gidiyor (dsl ışığı, internet ışığı vs. normal)
Canlı yayın izlemek hayal oldu.
30 saniyede bir donuyor yayınlar.
Discordda dakika başı kopmalar oluyor. Google da arama yaparken bile 30 saniye - 45 saniye beklediğim oluyor.
3 MB lık antivirüs güncellemesini dahi yapamıyor.
Gündüz daha az olurken akşam eziyete dönüyor.
Eve gelen kablo yenilendi
Modem yenilendi. cat6 yenilendi
Ankastre kutusuna kadar Telekom kontrol ettim diyor ( inan inanabilirsen)
Pc den akastreye kadar yenilendi kısaca.
Sorun nerde diyorum?
hızımı 75 den 35 e düşürdüler SNR artsın diye. Eee düzlemedi diyorum. İzliyoruz diyorlar.
Tahminim: Telekom 3-4 ay önce altyapı çalışması falan yaptı ondan sonra olanlar oldu.
Sizden bu konuda aynı sorunları yaşayan var mı?
Çözdüyse nasıl çözdü?
Merhaba arkadaşlar, (TTnet altyapısı ama Başka İSS)
Ben sokaktaki telefon direğinden evime, modeme giren DSL kablosunu değiştirmek istiyorum. (En son çare)
Müstakil evde oturduğum için ayrıca bir ankastre kutusu yok. Yani kablolama vs de gerek yok.
Teknik servis 100-130 TL arası ücret + metre başına kabloya ücret talep ediyor.
Bu kabloyu da neredeyse kimse satmıyor. Ben bulamadım.
Bu kabloyu alabileceğim bir adres vs. varsa yeşillendirirseniz sevinirim.
Telekomun çektiği eski kablonun kodu KPD-P-A (farklı çeşitleri de var)
Aynı özellikte bir kablo bilen varsa o da olur.
Cat6 OLMAZ boşuna yazma.
Edit: Kabloyu bağlantıyı bırakacağım yerden aldım. Netspeedi aradım. Kablonun doğru kablo olduğunu doğrulattım. Yarın gelip Telekom takacak.
Bu kabloyu çoğu yerde bulamazsınız. Özellikle Telekom özellikle piyasaya çıkartmadığını gözlemlemiş oldum. Olanlarda ya pahalı ya da toplu alıma açık.
Arayıp kabloyu istettim dün kargoya verdi bu gün kablo elimde.
Teşekkür etmeyi ihmal etmedim haliyle.
Kısa zamanda ben ve komşularım Türk Telekom altyapısından internet sağlayan neredeyse tüm operatörleri (İSS) denedik ve denemeye devam ediyoruz.
Türk Telekom altyapısından daha hızlı internet almak hem de daha düşük fiyata almak herkesi cezbediyor. Başta beni.
Fakat insanlar forumlarda teknoloji sitelerinde aradıkları tek cevap var: HANGİSİ?
İşte burada hangisinden önce konuşulmayan bir şey var. Türk Telekom.
Türk Telekom ne isterse nasıl hizmet verirse daha da önemlisi nasıl bir altyapı sunmuşsa o kadar ile sınırlı diğer İSS'in oyun bahçesi. Haliyle TTnet senin bulunduğun yere fiber mi çeker hadi olmadı Vdsl mi çeker ya da 15 senelik adsl kutusunu sana revamı görür o senin şansına.
İSS servislerinden hangisini kullanırsan kullan aynı kaliteyi aynı tavan hızları aynı TEKNİK DESTEĞİ göreceksin. (çok küçükte olsa kendi altyapısını döşedikleri yerler müstesna ki orası da sorunsuz değil)
Teknik destek kısmı neden önemli çünkü bir İSS in kalitesini sorun yaşarken görürsün (Hepsi aynı denebilir)
Ankastre kutusuna kadar Türk Telekomun.
Ondan evine kadar kısım senin ve sorun varsa paralı (İSS banane diyor).
TEKNİK DESTEK NEREDE O ZAMAN?
KISACA DOSTUM ALTYAPI NE SUNUYORSA İSS FARKETMEZ SORUNLAR AYNI ÇÖZÜMLER OLACAK.
SANA UYGUN FİYATI VE KAMPANYAYI SUNAN KİMSE ONA GEÇMENİ TAVSİYE EDERİM
Türknet teknik destek 108 TL mi?
Edit: başka operatöre geçtim aynı şartlarda 25Mb alıyorum. Şimdilik :)
Yaklaşık 2 yıl önce Türk Telekomdan Türknete geçtim. Son 1 yıldır internetimin gitmediği ya da yavaşlamadığı bir hafta destek kaydı bırakmadığım ay olmadı neredeyse.
İşin ilginç yanı destek kaydı bırakıyorum, bir bakalım deniyor sonra hoop düzeldi. Neden bozuldu bilen yok. Kutu kablo aynı kontrol eden de olmadı ama neyse...
2 gün önce gece sorunsuz olan internetim sabah kalkıyorum yok gibi. Hız testi sayfası zor yükleniyor. Sokaktaki kutuya kadar TTNET bakıyor. Sonrasından bize ne diyor. Sen TTnetli değilsin.
İş TÜRKNET te artık.
108 TL mevzusuna geliyoruz. İşin kabak tadı veren kısmı:
Türknet sizden kaynaklanıyor galiba gelip bakarız ama SORUN VARSA 108 TL YOKSA ÜCRET YOK diyor. (varsa paralı yoksa neden bedava ya da tam tersi)
Peki diyelim ki kablo sorunlu "KABLO SORUNLUYSA ONUN ÜCRETİNİ AYRI ALIRIZ" diyor.
Peki SEN BANA TEKNİK DESTEK VERMİŞ OLDUN MU?
Sen benim sorunumun tespiti için neden 108 TL alıyorsun?
Psikolojisi bozulmak üzere olan bir psikolog. |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 30
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.015 (Bu ay: 131)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İnternet Servis Sağlayıcılar