Şimdi Ara

Çözünürlük sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu sıralar canon ya da nikon marka bir dijital kompakt kamera almayı düşünüyorum ama çözünürlük konusunda kafam karıştı. Bazı kameralarda yazan çözünürlükler (megapiksel sayısı) gerçek çekilen sayı olmayıp da araya fazladan pikseller eklenerek oluşturulmuş bir görüntü kalitesi sunmakta.

Bu şekilde bir görüntü istemediğim için (demek istediğim; 8 mp yazıyorsa 8 mp kalitesinde görüntü alabileyim, kamera 4 mp çekip de onu şişirmesin) bunu belirten herhangi bir işaret ya da terim var mıdır?

Cevaplayabilirseniz oldukça mutlu olurum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Peagasus

Merhaba arkadaşlar,

Şu sıralar canon ya da nikon marka bir dijital kompakt kamera almayı düşünüyorum ama çözünürlük konusunda kafam karıştı. Bazı kameralarda yazan çözünürlükler (megapiksel sayısı) gerçek çekilen sayı olmayıp da araya fazladan pikseller eklenerek oluşturulmuş bir görüntü kalitesi sunmakta.

Bu şekilde bir görüntü istemediğim için (demek istediğim; 8 mp yazıyorsa 8 mp kalitesinde görüntü alabileyim, kamera 4 mp çekip de onu şişirmesin) bunu belirten herhangi bir işaret ya da terim var mıdır?

Cevaplayabilirseniz oldukça mutlu olurum.

Dediğiniz şey enterpolasyon Günümüz cihazlarında pek kullanılmıyor.. (0.40 cm2 lik sensörlerle bile 15 MP efektif çözünürlük sunuluyor artık, ne halta yarayacaksa) O tür cihazların kutularında, çözünürlük değerinin yanında 'with interpolation' gibi birşey yazar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 29 Eylül 2008; 20:53:09 >

• dostum fazla mp değerlerine aldanma zaten normal kullanımda bir insana 3 mp bile oldukça yeterli bir değer hele 5 mp zaten fazlası ile yeter... gidip 8 10 mp diye makinelere yapışmamak gerekli... önemli olan mp değerine karşılık gelen sensör boyutu... kompakt makine alıp gerçekten iyi fotoğraflar çekmek istiyorsan şu an fujifilm f30un sıfır kutusundaki makinesini 429 liraya satıyorum... bence kaçırılmayacak bir fırsat... gelmiş geçmiş en iyi kompakt olarak kabul ediliyor...
  • Cevaplarınız için sağolun arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.