Şimdi Ara

CPU 88 Derece , Sebebi Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkeze merhaba , lafı uzatmadan konuya gireyim , resimde gördüğünüz gibi cpu derecesi 88 derece ve bilgisayarı topladığımdan beri böyle , 3 defa termal macun değiştirdim , stok fanı değiştirdim ama sonuç hala aynı , bu konuyu açmadan 1 saat önce yine termal macunu yeniledim ama yine aynı . Ayrıca Cpu 88 dereceyken core 0 nasıl 40 derece oluyor (Core 0 işlemci çekirdek ısısı) . Yardımlarınız için teşekkürler .

Speed Fan Değerleri

İşlemci Fanı
    Thermaltake Contac 30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbonus -- 1 Temmuz 2014; 18:55:56 >

• hasanbonus H kullanıcısına yanıt
    selamlar başka bir programla baktınız mı, hiç takılma yaşıyor musunuz, yükte kaça kadar çıkıyor sıcaklık ısı algılayıcısında bir problem olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: southbridge

selamlar başka bir programla baktınız mı, hiç takılma yaşıyor musunuz, yükte kaça kadar çıkıyor sıcaklık ısı algılayıcısında bir problem olabilir diye düşünüyorum.

Farklı programlarla ölçüm yaptım ve herhangi bir yerde 88 derece birşeyler görmedim . Takılma bu aralar yaşıyorum ama sadece internette gezerken kısa süreli donma (kitlenme) oluyor fazla sekme açarsam oluyor genellikle ve 5sniye içinde açılıyor .
    Cpu göstergesi yüktede aynı birşey değişmiyor . Arkadaşım bana hep core 0'ın gerçek işlemci ısısı olduğunu söyledi ama ben o 88 derece CPU 'nun sebebini öğrenmek istedim.
    Speedfan programında cpu göstergesi birden 65 derece oluyor sonra 80 dereceye fırlıyor hep böyle devam ediyor .
    Ayrıca ayarlardan cpu göstergesini kapattığımca Core 1 göstergesi geliyor , cpu ve core 1 göstergesi aynı anda gelmiyor .

Core Temp

CPUID

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbonus -- 2 Temmuz 2014; 1:23:07 >

bende biraz araştırdım cpu sıcaklığını dikkate almayın core sıcaklığını dikkate alın deniyor genelde, diğer programlarlada normal değerleriniz, ama aradaki farkı açıklayan yok yanlış bir ölçüm deniyor
  • biostan baktınız mı sıcaklığa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: southbridge

bende biraz araştırdım cpu sıcaklığını dikkate almayın core sıcaklığını dikkate alın deniyor genelde, diğer programlarlada normal değerleriniz, ama aradaki farkı açıklayan yok yanlış bir ölçüm deniyor

yardımınız için teşekkür ederim , bundan sonra cpu sıcaklığını takmıycam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: graal

biostan baktınız mı sıcaklığa?

Güzel söylediniz , onada bakıcam sağolun .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanbonus

quote:

Orijinalden alıntı: graal

biostan baktınız mı sıcaklığa?

Güzel söylediniz , onada bakıcam sağolun .

Bios'taki sıcaklık 39 derece , en sağlıklısıda burada yazan derece olmalı ,

https://store.donanimhaber.com/2a/35/95/2a3595f699955cd91469d8eaacb2c7e0.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbonus -- 2 Temmuz 2014; 2:17:13 >
  • Herkeze teşekkürler , sorun çözülmüştür .
  • southbridge kullanıcısına yanıt
    Tam tersi asıl CPU yani işlemci sıcaklığı dikkate alınmalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

programda bir sorun olduğunu düşünüyorum , çünkü cpu değerini hep 65 ve 88 derece arasında gösteriyor 64 derece görmedim hiç , şuan cpu göstergesi 84 derece, core0 ve core 1 39-40 derece arasında gidip geliyor .
    Biosta 39 derece gözüküyor .
    http://i.hizliresim.com/Vpo3VB.jpg bu resim linki , dün gece çektim . core 0 ve core 1 asıl işlemci ısısı olarak görünüyor .

yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim .

• quote:

quote:

programda bir sorun olduğunu düşünüyorum , çünkü cpu değerini hep 65 ve 88 derece arasında gösteriyor 64 derece görmedim hiç , şuan cpu göstergesi 84 derece, core0 ve core 1 39-40 derece arasında gidip geliyor .
    http://i.hizliresim.com/Vpo3VB.jpg bu resim linki , dün gece çektim . core 0 ve core 1 asıl işlemci ısısı olarak görünüyor .

Biosta 39 ise sorun yoktur.

• quote:

quote:

quote:

Biosta 39 ise sorun yoktur.

Aynı şekilde düşünüyorum . Teşekkürler

Rica.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.