Şimdi Ara

cpu aşırı ısınma lütfen yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu an asus p4p800 se anakart üzerine kurulu p4 3000 1mb işlemcili bilgisayarım sadece explorer açıkken 76 derece ile çalışıyor.Üstelik bilgisayarı ilk açtığımda asus probe 91(!!!!!) dereceyi göstermekteydi.Tüm bunlar sabah voltajın 1 dakika boyunca gidip gelmesi ve ardından elektriklerin kesilmesi ile oldu.Neden müdahale etmedin derseniz banyodaydım ve tek yapabildiğim çıkınca bilgisayarın fişini prizden çekmek oldu.

bunun nedeni ne olabilir acaba herhangi bir fikriniz varmı acaba gene bios pili ile ilgili bir problem mi yoksa başka birşey mi lütfen yardımcı olun boşuna götürüp para vermek istemiyorum bilgisayarcıya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatekeeper -- 2 Mayıs 2006; 0:06:36 >

• PSU ne marka ondan kaynaklanıyor sanırım...
  • markası Fortron/Source FSP350-60PN. +12V +5V ve +3.3V değerleri normal ama "Vcore" konusunda bir bilgim yok şu anki değeri 1.296 - 1.264 ve 1.312 arasında gidip geliyor.Yani 0.2 lik bir değerden daha az sapma var.
  • Dediğim gibi hadise Apartmanda Voltaj'ın sürekli artıp düşmesi ve ardından elektriklerin kesilmesinden sonra oldu.
  • up bir bilgisayarcıya danıştım psu dandır büyük ihtimalle dedi ama anakartda falan da sorun olmuş olabilir gibi birşeyler söyledi yani kasayıda taşımak istemiyorum kesin cevap verecek bir arkadaş yokmu acaba?
  • sen şöyle bir cpu soğutucusunu söküp temizle,termal macunu temizle bi güzel oturtup tak bakalım ısı değerleri ne olacak
  • maystor dediğini geçen yaptım zaten açılış sıcaklığı 55 ten 47 ye düştü o zaman yani cpu soğutucusunda herhangi bir problem yok şu an dediğim gibi voltaj düzmesinden sonra oldu bu durum önce chassis fanın çalışmadığı işaretini verdi alet onu çıkarıp taktıktan sonra bu sefer tüm fanlar doğru değerleri gösterdi ve fiziksel olarak da kontrol ettim ama buna rağmen cpu ısısı açılışta 86 gibi değerlerle başlayıp tüm fonksiyonları kapattıktan sonra 76 ya kadar düştü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • heatsinki elinle tut gercekten sicaksa garip bir sorun, ama eger o kadar sicak degilse anakart sicaklik sensoru bozulmustur.
  • yardımlarınız için çok teşekkür ederim sonunda düzeldi ya temizleme işini bir daha yaptım bu sefer kapsamlıca ve halloldu teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.