< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dell Fan Çok Hızlı Çalışıyor (Sorunu çözümü)
-
-
merhaba, kayınpedere 2013 de kitlemişler teknosada. geldiğinde bios güncellemesi yapmış ve ses azalmıştı. pc çok temiz kullanıldı (hiç kullanılmadı diyebilirim). şimdi müzik kayıt işi yapıyor evde albüm hazırlıyorum. Yeni doğan kardeşi eve ilk geldiğinde yastıkla suratına abanan çocuklar gibi abanıyorum ki ses duyulmasın ama mümkünatı yok. son hız fan açıyor. ram son noktada (3.9 gb ram), işlemci yüzde 20 de çalışıyor islem sırasında. Acaba ram arttrısam faydası olur mu? macun temizliğinede olmadı gireceğim. birazdan meşhur 2013 güncellemesini yüklücem. geriye dönüş olcak ama bakalım -
Hocam dell n5110 modeline sahibim bu aralar çok ısınmaya başladı. Zaten şarj olmama gibi ufak sorunları oluyordu geçenlerde ekran şak diye kapandı sekiz kez bip sesi geldi. Daha sonrasında ekran açılmadı hiçbir türlü araştırdım anakart çipiyle alakalı bir sorunmuş. Ramleri çıkarıp silgiyle sildim taktım düzeldi :) ama olaydan sonra fanlar deli gibi çalışıyor sıcak hava üflüyor ve ısınıyor cihaz. Yani bios güncellemesi yapmam gerekli gibi hissediyorum.
Mevcut bios sürümü 2011 ve bios modu eski diyor. Açıkçası biraz korkuyorum yanlış indirildiği takdirde kapanıp açılmama durumu varmış veya eskisinden daha kötü de olabilirmiş vs. gibi şeyler duydum. O yüzden geriliyorum becerememekten... Cihazın rami yükselttim ssd hdd taktım orj şarj kullanıyorum yani bebek gibi bakıyorum ama sanki bi anda ekran yine gidecekmiş gibi geliyor. Geri dönüşünü bekliyorum akıl verirsen bunla ilgili ne yapabilirim tüm fikirlere açığım :)
Benzer içerikler
- bilgisayarın sesi az çıkıyor
- bilgisayar hoparlörü görmüyor
- ekran kartı olmadan pc çalışır mı
- bios usb görmüyor
- no bootable device insert boot disk and press any key
- bağlantı sıfırlandı.
- silinen dosyaları geri getirme
- hoparlörden ses gelmiyor
- ekran kartı resetleme
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X