Şimdi Ara

CPU Bakırı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımın termal macununu 6-7 sene degistirmedigimden dolayi degistereyim dedim. Fakat bakırın ortasında bulunan vida yalama oldugundan dolayı bakırı kaldırarak döktüm. Bu seferde bakır havada kalıyor. Bilgisayar 30 saniye sonra kapanıyor. Elimle bakıra basılı tutarak çalıştırabiliyorum.

Sizlerden ricam bakırın havada kalmasını nasıl engellerim?

Ekleme: Bakırın ortasındaki yalama olan vidayı nasıl sökebilirim?

Gucelleme:

Hocam tekrardan merhaba, vidayi televizyon tamircisi bir abiye goturerek actim.

Bakiri biraz duzeltmistim fakat oyuna girdigim zaman 30 dk surmeden kapaniyordu.

Bende macunu yenileyeyim diye actim macunu surdum. Hazir acmisken ram cipsetinin ustundeki demiride duzlteyim dedim(Bakira bagli fakat ustunde bakir yok) biraz bastirdim esnemeden demirin bir parcasi kirildi. Simdi bir cipsetin ustu acik kaldi. Simdi cihazi acsam cip yanar mi? Yardimci olursaniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takıntılı.Adam -- 22 Temmuz 2016; 22:48:02 >

• vidaya japon yapıştırıcı sürüp yerine takın...
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    Hocam vida yerinde, galiba kaldirirken demiri yamuldu.
  • Up
  • Takıntılı.Adam T kullanıcısına yanıt
    Yeni bi sogutucu almak gibi gözüküyor
  • ksmurl kullanıcısına yanıt
    Hocam sogutucuyu degistirmeye calisam bile yine o yalama vida engel olacak. Yalama vidayi sokebilsem egri tarafi penseyle duzlestirebilerim gibi.

Yalama vida icinde, gecen yapistirici islemini denedim o da olmadi. Anakart da olunca insan tedirgin oluyor haliyle.
    Fotograf atma sansi varmidir
  • He bide hangi soket kodu
    Hocam maalesef cihaz suan yanimda degil. Size bakiri nasil kaldirmaya calistigimi anlatayim belki yardimci olur.

Bakirin ortasinda bulunan yalama vidayla bakirin birlestigi demiri, pense yardimiyla zorladim.

Anlayacaginiz o demir biraz havada kaldi. O da havada kalinca bakir islemciye vs. temas etmiyor. Elimle bastirarak bilgisayari actigimda sorunsuz calisiyor.
    Hmm sokmeden olmaz ozaman
    Anakarta zarar verilebilir
    Alternatifler dusuneyim
    Size zahmet hocam. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takıntılı.Adam

Up
    düz vidaysa...
    vidaya havya değdirip uzun süre ısıtın...
    ısınınca gevşeyip çıkabilir...

somunlu vidaysa...
    arkadaki somunu dönmesin diye tutmanız lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 5 Temmuz 2016; 16:37:21 >
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    Hocam vida anakartta zarar vermez mi ki? Birde kendi duser derken, vidayi cevirmek gerekiyor mu? Çünkü vidanin agzi yuvarlak tornavida tutmuyor.
  • Ne kadar yalama olduğuna bağlı

Bir tornavidayı penseyle tutup çevirin pense uzun torku artsın

Tornavidaya korkmadan bütün gücünüzle bastırın mutlaka sökülecektir
  • Bugun bilgisayar sogukken bilgisayari 2-3 dk kullanabildim. O ara sicakligi olcen program ile GPU sicakligina baktim. Sicaklik arttirmasi acisindan painti vs. acarak izledim. 90 derece olan sicaklik en son 107 dereceyi gordu ve kapandi. Bakirdan kaynaklandigi kesin gibi oldugu anlasildi boylelikle.
  • Up
    hocam sonra pc yi yakarsın.
  • reisssss kullanıcısına yanıt
    Hocm yanmasin diyede simdi acmiyorum. Benim anakarttaki vida sokmem gerekiyor. Vidada baya yuvarlak cikarilmiyorda. Bir oneriniz var mi? Laptop oldugunu hatirlatirim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takıntılı.Adam

Hocm yanmasin diyede simdi acmiyorum. Benim anakarttaki vida sokmem gerekiyor. Vidada baya yuvarlak cikarilmiyorda. Bir oneriniz var mi? Laptop oldugunu hatirlatirim. :)
    Fotoğraf atın hocam bu şekilde yorumlamak zor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.