Şimdi Ara

CPU boşta 80 derece!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Athlon 64 x2 5200+ OC'siz işlemci kullanıyorum Cpu Temp programından baktığımda 80 derece pc boştayken. Yanlış ölçüyordur dedim AIDA64(everest) programından baktım ordada 79,80,81 değişiyor. Hemen bilgisayarı kapattım seri bi şekilde Fanı söktüm işlemciyi çıkarıp elime aldığımda normal bir sıcaklıktaydı gayet rahat bi şekilde elimde tutabılıyorum. Birde bios'tan bakıyım dedım sıcaklığa işlemciyi geri taktığımda 45-47 falan görünüyor. işlemcinin üzerinde termal macun yok bugün alıp sürmeyi düşünüyorum. Bence yanlış ölçüyor. işlemciyide yeni aldım birşey olmasından korkuyorum yanar falan. Sizce büyük bir sorunmu 80 derece görünüyor 5-6 sanıyede pcyı kapatıp işlemciyi elime aldığımda ise hissettiğim en fazla 45 derece.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahanx

AMD Athlon 64 x2 5200+ OC'siz işlemci kullanıyorum Cpu Temp programından baktığımda 80 derece pc boştayken. Yanlış ölçüyordur dedim AIDA64(everest) programından baktım ordada 79,80,81 değişiyor. Hemen bilgisayarı kapattım seri bi şekilde Fanı söktüm işlemciyi çıkarıp elime aldığımda normal bir sıcaklıktaydı gayet rahat bi şekilde elimde tutabılıyorum. Birde bios'tan bakıyım dedım sıcaklığa işlemciyi geri taktığımda 45-47 falan görünüyor. işlemcinin üzerinde termal macun yok bugün alıp sürmeyi düşünüyorum. Bence yanlış ölçüyor. işlemciyide yeni aldım birşey olmasından korkuyorum yanar falan. Sizce büyük bir sorunmu 80 derece görünüyor 5-6 sanıyede pcyı kapatıp işlemciyi elime aldığımda ise hissettiğim en fazla 45 derece.

termal macunsuz olmaz sur kesınlıkle. Bıde baska programlarla dene bak bı ısıya

• tamam çok pahalı birşey değil sanırım bu termal macun ? ve bilgisayarcılarda bulabilirmiyim ?
  • evet bulabilirsiniz fiyat gayet uygun. tekno alışveriş merkezlerinde de bulabilirsiniz.
  • teşekkürler birazdan almaya gidiyorum işallah faydası olur :) bikaç saate durumu sizinle paylaşırım.
  • Termal macunu aldım. düzgün bir şekilde incecik boşluk kalmıyacak şekilde sürdüm. Bilgisayarı açtım 3 farklı programdan sıcaklığa baktım değişen şey 10 derece kadar delirmek üzereyim sizce işlemci ne zaman erir ? 70-80 derece ne demek ya.Buda ekran görüntüsü :

CPU boşta 80 derece!!
  • Yokmu çözüm önerisinde bulunucak biri ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yokmu çözüm önerisinde bulunucak biri ?

aux senın ıslemcı sıcaklıgın cpu sıcaklıgı yazanda kuzey koprusu yada guney. Aynısı bnde vardı fanımı kapadımda buldum , ama hangısı oldugunu bulmak ıstıyosan fanın hızını dusur hangısı artıyorsa ıslemcı odur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ememcoy

quote:

Yokmu çözüm önerisinde bulunucak biri ?

aux senın ıslemcı sıcaklıgın cpu sıcaklıgı yazanda kuzey koprusu yada guney. Aynısı bnde vardı fanımı kapadımda buldum , ama hangısı oldugunu bulmak ıstıyosan fanın hızını dusur hangısı artıyorsa ıslemcı odur

evet gerçekten öyleymiş fanı elimle durdurduğum zaman 40-45 dereceye çıkıyor 3-5dkda. peki bu kuzey güney köprüsü sıcaklığı için normal bir değer mi ? 67-70 civarı sıcaklıklar ?
  • termali çok kaçırırsan ısınma yapar. mısır tanesi kadar koy işlemcinin üzerine sonra onu fanın altıyla bi güzel yay
  • zaten kurşun kalem ucundan biraz büyük bi miktarda koydum dikkatlice dümdüz ve ince bi şekilde yaydım zaten işlemci sıcaklığı aux'muş çekirdek 1 çekirdek kuzey köprüsü çekirdek 2 ise güney köprüsünü gösteriyor bende şaşırdım çünkü cpu 70-80 derece gösteriyor anında çıkarıp elime alınca 30 derece gibi hissediyorum. Sorunum çözülmüş oldu. Yardımcı olan herkese teşekkürler
  • quote:

zaten kurşun kalem ucundan biraz büyük bi miktarda koydum dikkatlice dümdüz ve ince bi şekilde yaydım zaten işlemci sıcaklığı aux'muş çekirdek 1 çekirdek kuzey köprüsü çekirdek 2 ise güney köprüsünü gösteriyor bende şaşırdım çünkü cpu 70-80 derece gösteriyor anında çıkarıp elime alınca 30 derece gibi hissediyorum. Sorunum çözülmüş oldu. Yardımcı olan herkese teşekkürler

rıca ederm. Bıraz yuksek gıbı ama ufak bı fan koyarsan ustune haledersın, anakartın msı ıse normaldır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

yanlış gösteriyor olabilir önemli olan bios sıcaklığı nedir? realtemp ve hw monitor(hardware monitoring) denermisin? Ve biosta macunlu sıcaklığın nedir yazarmısın

biosta macunlu sıcaklık 30 ila 35 arası değişiyor tabi bu sıcaklık bilgisayar çalışırken reset atıp biosa girdiğim zaman. Bilgisayarı ilk çalıştırdığımda biosta yazan sıcaklık ise 20-25 arası gidip geliyor.
  • hmm peki normalmi ilk açılışta 20-25 derece oda sıcaklığı 32 derece
  • Bu arada kuzey köprüsüne bakan yere kabloyu kasaya bağlayarak ve bir ip aracılığıyla mini vantilatör tutturdum kuzey koprusune dokununca 35 derece gibi ama yıne cpu temp ve aıda64 de 70 derece görünüyor cidden delirmek üzereyim bu neyin sıcaklığı ?
  • arkadaşım kuzey köprüsü işlemci bellekler ve pcı-e slotları arasındaki veri iletişimini sağlar o yüzden bu kadar ısınır buna en iyi çözüm su soğutmadır
    thermaltake bigwater 745 gibi hazır su soğutma sistemi alırısın buna ek olarakta "EK" marka kuzey köprüsü soğutma bloğu alırsın hem kuzey köprüsünün ısınması ortadan kalkar hemde cpu sıcaklığını bir nebze de olsa biraz daha düşürürsün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.