Bildirim
Cpu boşta 80 derece ! Oyun oynarkn kapanıyor
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Yardım edecek yokmu ? -
İşlemcinin marka ve modelini belirtmemişsiniz ama 80 derece için belirtmenizede gerek yok şimdi şöyle yapıyorsunuz .
ÇOK ÖNEMLİ : BİR DAHA BİLGİSAYARI HİÇ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRMIYORUZ .(Tüm donanım yanabilir )
Fanların çalıştığını kabul ederek yazıyorum (Çalışmaması daha kuvvetle muhtemel olsada)
DAHA SONRA : daha önceden fan söküp taktıysanız fanı söküyorsunuz termal macunu yeniliyorsunuz fan tam olarak
işlemcinin üzerine oturacak şekildemi diye kontrol edip birde sıcaklık değerlerine öyle bakıyorsunuz .
Bios ayarlarında bu sorun çıkmadan hemen önce bir değişiklik yaptıysanız (Güvenli ayarlara )load safe defaults ayarlara dönün. Save and exit yapın .(Kaydet ve çık )
Bu konularda bilgili değilseniz bilgisayarı bir kez daha çalıştırmadan hemen bir servise götürüp bilgisayarın durumunu anlatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi severuz -- 6 Ocak 2013; 5:29:54 > -
Bend fan ve termal macun alacağım bir bilgisayarcıya başında ben olmak üzerinde taktıracağım . Eğer sorun düzelmesse bıosun fabrkaka ayarlarına döneri ancak öyle olur yada fanı almadan önce bilgisayarcıya durumu belirtirim sorun neyse yaptırıım + fan alır taktırırım en temiz hal bu bence .Bu arada sadece CPU scak diğer donanımlar gayet iyi yakın zamanda ankart degişti diğer donanımların pek ısınıcağıı düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisingSun123 -- 6 Ocak 2013; 12:06:48 > -
ayrıca bir soğutucu alın
http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/products.aspx?L2=OEMCLL&k3=%DD%FElemci
anakart özelliğine göre uygun olanı alın takın ... -
pc nin kapanma sebebi;işlenci aşırı sınıyo ve güvenlik için elektirik kesiyo aynı sorun bendede var arkdaşım bilgisayarının soğutmasında probem va -
Soğtucu alıcam zaten yarın . Anakartım Gıgabyte G41 COMBO alıcağım soğutucu ise Thermaltake Contac21 Bunlar birbirine uyuyor . Ben emin olmak için zaten konu açtım . Anakartım yandığında bilgisayarcı üstteki nakartı aldı taktı eskisinden daha iyi eminim ama işte işlemcinin termal macununu sürdümü temizldimi belli değil. Soğutucuyu tam takamamış sallanıyodu . Düzelttim sapa sağlam ama hayla ısıdüşmedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisingSun123 -- 6 Ocak 2013; 21:51:59 > -
muhtemelen ya fanın dönmüyordur ya da soğutucu yerine oturmamıştır... soğutucuyu doğru takıp fanı kontrol edersen sorun kalmamalı.. -
quote:
Orijinalden alıntı: dgo_cr7
muhtemelen ya fanın dönmüyordur ya da soğutucu yerine oturmamıştır... soğutucuyu doğru takıp fanı kontrol edersen sorun kalmamalı..
Soğutucu düzgün çaışıyor yani dönüyor . Bu sadece ankartım değitikten sonra böyle oldu . -
quote:
Orijinalden alıntı: RisingSun123
quote:
Orijinalden alıntı: dgo_cr7
muhtemelen ya fanın dönmüyordur ya da soğutucu yerine oturmamıştır... soğutucuyu doğru takıp fanı kontrol edersen sorun kalmamalı..
Soğutucu düzgün çaışıyor yani dönüyor . Bu sadece ankartım değitikten sonra böyle oldu .
söylediğim gibi...
yeni anakarta taktıktan sonra muhtemelen soğutucuyu oturtamadın yerine... intel ise muhtemelen soğutucu bacaklarını kırmış olabilirsin...
boşta 80 derece en kötü stok soğutucuyla termal macunsuz bile görülmez... soğutucu oturmamıştır.. -
Anakartı takan ben değilim babamın tanıdığı bir bilgisayarcı . İşlemciye termal macun sürdümü sürmedimi bilyorum ama muhtemelen Fan soğutmuyodur ayada anakarta uymuyodur. -
Evet arkdaşlar sorunum düzeldi soğutucunun bir ayağı tam oturmamış bende oturuyor diy bişi yamadım . ilgisayarcıya gittim Soğutucu almıştım adam ddi soğutucuya gerek yok bir ayağı takılı değil . Adam sağolsun yaptı 80 dereceden Boşta 35 C Yükte 45-50 C adam 3 gün bir dene Pc kapanmazsa sorun yok eğer sorun olsada olmasada zevkine göre yeni aldığın soğutucuyu takarız dedi . Peki CPU 'nun ısısının şimdiki dğerleri normalmi ? Boşta 35 Yükte 45-50 ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisingSun123 -- 9 Ocak 2013; 20:35:00 > -
quote:
Evet arkdaşlar sorunum düzeldi soğutucunun bir ayağı tam oturmamış bende oturuyor diy bişi yamadım . ilgisayarcıya gittim Soğutucu almıştım adam ddi soğutucuya gerek yok bir ayağı takılı değil . Adam sağolsun yaptı 80 dereceden Boşta 35 C Yükte 45-50 C adam 3 gün bir dene Pc kapanmazsa sorun yok eğer sorun olsada olmasada zevkine göre yeni aldığın soğutucuyu takarız dedi . Peki CPU 'nun ısısının şimdiki dğerleri normalmi ? Boşta 35 Yükte 45-50 ?
Ya normal normalde çok basit bir problemmiş.Önce internette bir araştırsaydın.Zaten bir sürü çözüm önerisi gelirdi karşına yada anlamıyorsan bir bilgisayarcıya gidip derdini anlatsaydın sorunun çok daha kısa bir süre içnde çözülürdü
-
quote:
Şuanki değerleriniz gayet normal
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X