Şimdi Ara

Cpu boşta 80 derece ! Oyun oynarkn kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkdaşlar sorunum başlıktaki gibi neden olabilir yakın zamanda anakart ve PSU değişti . Lütfen yardım edin .

• Yardım edecek yokmu ?
  • İşlemcinin marka ve modelini belirtmemişsiniz ama 80 derece için belirtmenizede gerek yok şimdi şöyle yapıyorsunuz .
    ÇOK ÖNEMLİ : BİR DAHA BİLGİSAYARI HİÇ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRMIYORUZ .(Tüm donanım yanabilir )
    Fanların çalıştığını kabul ederek yazıyorum (Çalışmaması daha kuvvetle muhtemel olsada)
    DAHA SONRA : daha önceden fan söküp taktıysanız fanı söküyorsunuz termal macunu yeniliyorsunuz fan tam olarak
    işlemcinin üzerine oturacak şekildemi diye kontrol edip birde sıcaklık değerlerine öyle bakıyorsunuz .
    Bios ayarlarında bu sorun çıkmadan hemen önce bir değişiklik yaptıysanız (Güvenli ayarlara )load safe defaults ayarlara dönün. Save and exit yapın .(Kaydet ve çık )
    Bu konularda bilgili değilseniz bilgisayarı bir kez daha çalıştırmadan hemen bir servise götürüp bilgisayarın durumunu anlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi severuz -- 6 Ocak 2013; 5:29:54 >
  • Bend fan ve termal macun alacağım bir bilgisayarcıya başında ben olmak üzerinde taktıracağım . Eğer sorun düzelmesse bıosun fabrkaka ayarlarına döneri ancak öyle olur yada fanı almadan önce bilgisayarcıya durumu belirtirim sorun neyse yaptırıım + fan alır taktırırım en temiz hal bu bence .Bu arada sadece CPU scak diğer donanımlar gayet iyi yakın zamanda ankart degişti diğer donanımların pek ısınıcağıı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisingSun123 -- 6 Ocak 2013; 12:06:48 >
  • ayrıca bir soğutucu alın

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/products.aspx?L2=OEMCLL&k3=%DD%FElemci

anakart özelliğine göre uygun olanı alın takın ...
  • pc nin kapanma sebebi;işlenci aşırı sınıyo ve güvenlik için elektirik kesiyo aynı sorun bendede var arkdaşım bilgisayarının soğutmasında probem va
  • Soğtucu alıcam zaten yarın . Anakartım Gıgabyte G41 COMBO alıcağım soğutucu ise Thermaltake Contac21 Bunlar birbirine uyuyor . Ben emin olmak için zaten konu açtım . Anakartım yandığında bilgisayarcı üstteki nakartı aldı taktı eskisinden daha iyi eminim ama işte işlemcinin termal macununu sürdümü temizldimi belli değil. Soğutucuyu tam takamamış sallanıyodu . Düzelttim sapa sağlam ama hayla ısıdüşmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisingSun123 -- 6 Ocak 2013; 21:51:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muhtemelen ya fanın dönmüyordur ya da soğutucu yerine oturmamıştır... soğutucuyu doğru takıp fanı kontrol edersen sorun kalmamalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

muhtemelen ya fanın dönmüyordur ya da soğutucu yerine oturmamıştır... soğutucuyu doğru takıp fanı kontrol edersen sorun kalmamalı..

Soğutucu düzgün çaışıyor yani dönüyor . Bu sadece ankartım değitikten sonra böyle oldu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: RisingSun123

quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

muhtemelen ya fanın dönmüyordur ya da soğutucu yerine oturmamıştır... soğutucuyu doğru takıp fanı kontrol edersen sorun kalmamalı..

Soğutucu düzgün çaışıyor yani dönüyor . Bu sadece ankartım değitikten sonra böyle oldu .

söylediğim gibi...
    yeni anakarta taktıktan sonra muhtemelen soğutucuyu oturtamadın yerine... intel ise muhtemelen soğutucu bacaklarını kırmış olabilirsin...
    boşta 80 derece en kötü stok soğutucuyla termal macunsuz bile görülmez... soğutucu oturmamıştır..
  • Anakartı takan ben değilim babamın tanıdığı bir bilgisayarcı . İşlemciye termal macun sürdümü sürmedimi bilyorum ama muhtemelen Fan soğutmuyodur ayada anakarta uymuyodur.
  • Evet arkdaşlar sorunum düzeldi soğutucunun bir ayağı tam oturmamış bende oturuyor diy bişi yamadım . ilgisayarcıya gittim Soğutucu almıştım adam ddi soğutucuya gerek yok bir ayağı takılı değil . Adam sağolsun yaptı 80 dereceden Boşta 35 C Yükte 45-50 C adam 3 gün bir dene Pc kapanmazsa sorun yok eğer sorun olsada olmasada zevkine göre yeni aldığın soğutucuyu takarız dedi . Peki CPU 'nun ısısının şimdiki dğerleri normalmi ? Boşta 35 Yükte 45-50 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisingSun123 -- 9 Ocak 2013; 20:35:00 >
  • quote:

Evet arkdaşlar sorunum düzeldi soğutucunun bir ayağı tam oturmamış bende oturuyor diy bişi yamadım . ilgisayarcıya gittim Soğutucu almıştım adam ddi soğutucuya gerek yok bir ayağı takılı değil . Adam sağolsun yaptı 80 dereceden Boşta 35 C Yükte 45-50 C adam 3 gün bir dene Pc kapanmazsa sorun yok eğer sorun olsada olmasada zevkine göre yeni aldığın soğutucuyu takarız dedi . Peki CPU 'nun ısısının şimdiki dğerleri normalmi ? Boşta 35 Yükte 45-50 ?

Ya normal normalde çok basit bir problemmiş.Önce internette bir araştırsaydın.Zaten bir sürü çözüm önerisi gelirdi karşına yada anlamıyorsan bir bilgisayarcıya gidip derdini anlatsaydın sorunun çok daha kısa bir süre içnde çözülürdü

• quote:

Evet arkdaşlar sorunum düzeldi soğutucunun bir ayağı tam oturmamış bende oturuyor diy bişi yamadım . ilgisayarcıya gittim Soğutucu almıştım adam ddi soğutucuya gerek yok bir ayağı takılı değil . Adam sağolsun yaptı 80 dereceden Boşta 35 C Yükte 45-50 C adam 3 gün bir dene Pc kapanmazsa sorun yok eğer sorun olsada olmasada zevkine göre yeni aldığın soğutucuyu takarız dedi . Peki CPU 'nun ısısının şimdiki dğerleri normalmi ? Boşta 35 Yükte 45-50 ?

Şuanki değerleriniz gayet normal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.