Şimdi Ara

Oyun açınca Gpu % 70 lere fırlıyor ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyun açtığımda grafikleri orta ayarda veya yüksek ayarda oynadığımda fan sesi birden aşırı derecede yükseliyor. Görev yöneticisinden baktığımda Gpu %70 lere kadar çıkıyor. İşlemci yada ekran kartında ısı artışları normal derecede sıcaklıkla ilgili bir problemim yok fakat işlemcinin o kadar yükselmesi beni korkutuyor. Oyun oynarken işlemcinin yada her hangi bir parçanın zarar görmesinden çekiniyorum. Sistemim aşağıda. Bu konuda ne yapabilirim lütfen yardımcı olun..

M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache 95W 32nm
    R9 270X DirectCU II TOP 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    RC-K350 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    Kingson 8 gb 1600 Mhz ram
    120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma Hızı 450MB / Yazma Hızı 450MB)

• Normaldir sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal bi durum benim eski kasada (intel core duo 2) bf3 te %100 e çıkıyorduda bişey olmuyordu o tabi işlemcinin dayanıklılığınada bağlı
  • Oyundan atıyor ama bazen. Bugün btf 4 yükledim onda attı 1 kere. Crysis 3 oynuyordum az önce ondan da attı. Overclock yapsam bi etkisi olur mu lütfen yardımcı olun daha 1 hafta olmadı bilgisayarı alalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohikanns -- 6 Haziran 2014; 22:56:37 >
  • Valla ben fx6200 kullanıyorum BF3 oynarken ne atıyor ne ısınıyor stok fanıyla nede bişey oluyorki senin işlemcin 95tdp benimki 125tdp daha fazla ısınır yani benimki overclock ile alakası yok sıkıntı powerdan olabilir... evin elektrik hattından veya yanlış montajla alakalı olabilir sorun prime 95 testi indirip bir süre işlemcini stress testine sok böylelikle işlemcini test etmiş olursun daha sonra büyük bir dosyayı bilgisayarda aynen kopyala 30gb a yakın olsun böylelikle hdd belleklerini kontrol edersin... bilgisayardaki tüm uygulamalarını aç oyunlar dahil tüm rami doldur rami test etmiş ol... en sonda unigine heaven benchmark indir ekran kartını test et en ağır grafiklerde bunlada ekran kartına bak birinden birinde hata verecek hepsinde verirse psu bozuk demek bu arada
  • mohikanns M kullanıcısına yanıt
    Fan sesi yükselmesi normal havalarda ısınmaya başladı düşük devirleri bir süre arayacağız ortam sıcaklıkları 25 li derecelerde iken işlemci ve ekran kartının yükte 70-80 c aralığına kadar çıkması normal sayılabilecek bir değerdir.Gpunun %70 de çalışması asıl normal olmayan durumdur eğer vsync açık değilse genelde kullanım yüzdesi %95 v üzerinde gezinir.İşlemci tarafı ise gpuya göre 1080p ve üzerinde daha az yüklenir düşük detay yada çözünürlükte işlemcinin yükleme oranı bir miktar artar ancak oyunlarda işlemci sıcaklığı gpudan fazla oluyorsa iyi soğutulamıyor demektir genelde gpu ısısı işlemciden daha yüksekte seyreder.Oyun sırasında atma yada donma yaşamamak için işlemci sıcaklığı 75 c ve üzerine mümkünse çıkmamalı gpu tarafı ise 80 c lerden itibaren stabilite kaybetmeye başlıyor cpu ise gpuya göre daha hassas özellikle multıplayer oyun yada bf4 crysis 3 gibi yükleme oranları diğer oyunlara göre daha yüksek olanlarda sıcaklık en önemli sorunların başında geliyor.

Oyun sırasında sistem donuyor yada reset atıyorsa ilk sebebi sıcaklık diğer sebebi ise stabil olmayan hızaşırtmadır eğer oc yokken bile donma yada atma oluyorsa sıcaklık sorunuda yoksa sistemde uyumsuz sürücü yada işletim sisteminde olan sorunlar nedeniyle bunlar yaşanabilir bu nedenle en temiz yol format atmaktır.

• Teşekkür ederim yorumlarınız için. Kasa yukarda yazmıştım 600W. Sıcaklık değerleri normal düzeyde sıcaklıkla ilgili bir problemim yok. Ancak crysis 3, gta 4, btf 4 oyunlarını çalıştırdım bugün hepsini orta ayarda oynadım sadece gta 4 ü yüksekte oynadım. Crysis 3 de 1 kere oyundan attı ama o crack den kaynaklıymış. Crysis 3 orta ayarda oynarken tüplü monitörde 60 fps alıyorum. Oyunu aşağı alıp aida 64 ve görev yöneticisi performans dan baktığımda işlemci %70 civarı dolaşıyor. Bu %70 lik rakam normal midir değil midir ? Normal değilse ne yapabilirim ? Bu arada ekran kartının Asus Gpu Tweak diye bir programı var kendisi oto o.c ayarlıdır. Bu değerler normalse tamam ama değilse ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mohikanns

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Kasa yukarda yazmıştım 600W. Sıcaklık değerleri normal düzeyde sıcaklıkla ilgili bir problemim yok. Ancak crysis 3, gta 4, btf 4 oyunlarını çalıştırdım bugün hepsini orta ayarda oynadım sadece gta 4 ü yüksekte oynadım. Crysis 3 de 1 kere oyundan attı ama o crack den kaynaklıymış. Crysis 3 orta ayarda oynarken tüplü monitörde 60 fps alıyorum. Oyunu aşağı alıp aida 64 ve görev yöneticisi performans dan baktığımda işlemci %70 civarı dolaşıyor. Bu %70 lik rakam normal midir değil midir ? Normal değilse ne yapabilirim ? Bu arada ekran kartının Asus Gpu Tweak diye bir programı var kendisi oto o.c ayarlıdır. Bu değerler normalse tamam ama değilse ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum :)

İşlemcinin %70 dolaylarında olmasında bir sorun olmayacağını düşünüyorum,çünkü önünde sonunda oynadığınız oyun işlemci kullanıyor.Bazı oyunlarda %98-%99 bile olur.Bu biraz oyunun motoruna ve sistem gereksinimine göre değişir.Lakin ben sizin yerinizde olsam ekran kartının o.c ayarlarını devre dışı bırakıp öyle denerim.Detonator-58 yukarıda daha detaylı belirttiği için tekrarlamıyorum,bu arada hangi çözünürlükte oynuyorsunuz ? Belki de sorun düşük çözünürlük olmasıdır ?

• quote:

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Kasa yukarda yazmıştım 600W. Sıcaklık değerleri normal düzeyde sıcaklıkla ilgili bir problemim yok. Ancak crysis 3, gta 4, btf 4 oyunlarını çalıştırdım bugün hepsini orta ayarda oynadım sadece gta 4 ü yüksekte oynadım. Crysis 3 de 1 kere oyundan attı ama o crack den kaynaklıymış. Crysis 3 orta ayarda oynarken tüplü monitörde 60 fps alıyorum. Oyunu aşağı alıp aida 64 ve görev yöneticisi performans dan baktığımda işlemci %70 civarı dolaşıyor. Bu %70 lik rakam normal midir değil midir ? Normal değilse ne yapabilirim ? Bu arada ekran kartının Asus Gpu Tweak diye bir programı var kendisi oto o.c ayarlıdır. Bu değerler normalse tamam ama değilse ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum :)

%70 biraz fazla... oda çözünürlükten kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü 1024*768 gibi bişeyde oynuyorsun sanırım işlemciye daha fazla yük binecektir bu yüzden :)

• 1280x960 çözünürlükte oynuyorum monitörü henüz alamadım :) Yüksek çözünürlükte oynarsam ekran kartına mı yüklenir bu sefer anlamadım :D
  • %70 o çözünürlükte normal.Çözünürlük daha yüksek olsa %70 az bile.Gpu kullanımının yüksek olması kötü bir şey değil.
  • Tamamdır teşekkür ederim ilgilenenler için. En yakın zamanda işlemci fanı ve monitör değişicek.
  • quote:

Tamamdır teşekkür ederim ilgilenenler için. En yakın zamanda işlemci fanı ve monitör değişicek.

Oyundan attığı anda Aida 64 te sıcaklıkları kontrol eder misin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mohikanns M kullanıcısına yanıt
    ne kdar guzel birsey oyun gpu dan tam yararlanmaya calısıyor amd ekran kartlarında bf 4 98-99 arası calısıyor buda ekran kartını tam kullandıgı anlamına geliyor islemciye yuk bindirmiyor
  • Oyun açtigimda ekran karti 60 max. 70 oluyor. Oyundan atmasi oyundan kaynaklanmis onu belirteyim. Islemci sicakligi da max 55 derece gordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.