Şimdi Ara

30 FPS Neden Aşırı Kasıyormuş Gibi Gözüküyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanlar konsollarda yıllardır 30 fps ile oynuyor ve akıcı olduğunu söylüyorlar. Youtube'dan 30 fps video izleyince bana da gayet akıcı geliyor. Ancak kendim 30 fps ile oyun oynayınca aşırı kasıyormuş gibime geliyor. Bunu sebebi ne olabilir? Youtubeda izlediğim 30 fps kendim oynadığım 60 fpsye denk resmen.

• valla ben ps3'te çok 30 fps oyun oynadım bitirdim o yüzden gözler alışkın şuan 30-40 fps'de oynamak koymuyor.Ama az özellikleri kısıp 60 fps'ye çıkartırsam o zaman 30 fps'te kastığını şuan ise kasmadığını anlayabiliyorum
  • Siz bu konuyu açtınız ya şimdi konsolda 30 FPS farklı PC de 30 FPS farklı diyen bir sürü arkadaş doluşacak buraya.

Eğer PC de bir oyun 30'a kitliyse ki eskiden bu tarz oyunlar çok vardı iyi ki şu an yok bende sıkıntı çekmiyorum aynı şekilde konsolda da. Alışkanlık meselesi eğer konsolda bir oyunun başına oturduysam bir süre sonra alışıyorum aynı şekilde de PC için geçerli. Fakat 60 ile oynarken 50'ye düşmesi bile beni rahatsız ediyor çünkü 60 ile sabit bir şekilde oynuyorsunuz bir anda olan düşüşleri gözünüz fark ediyor. 60 fps ile bir oyun oynarken direk 30'a geçersem resmen kasıyor gibi gözüküyor. Fakat dediğim gibi direk 30 olan bir oyunun başına geçince pek de sorun olmuyor. Video konusuna gelirsek video interaktif değil yani fps'si çok büyük bir sorun değil ki izlediğimiz bazı videolar 24 FPS civarlarında geziyor. Oyunda 24 fps alsak oynanmaz hale geliyor. Fakat videolar için de bir şey geçerli eğer 60 fps olan video izlerseniz arada olan farkı daha iyi anlıyorsunuz. Kısacası 30'a alışılır, oynanır, izlenir fakat 60 her zaman daha iyidir.

• bu durum oyunda verceğiniz input hızına bağlı. pc de yüksek sensitivity ile oynarken bi anda sağa sola bakmaya çalışınca 30 fps yeterli gelmeyecek ve kasma hissiyatı yaşatacak ama düşük sensitivity ile oynarsan ya da oyun shooter vb tür değilse 30 gayet yeterli gelecek.

konsolda shooter olsa bile analog input ile yeterince hızlı dönüşe izin vermediği için farkedilmiyor. biraz çakallık var o noktada. o yüzden konsola fare çıkamıyor.

video gibi sabit görüntüyle hiç karşılaştırma zaten. onlar daha önceden render edilip hazırlanmış olduğu için 20 fps olsa bile farketmeyebilirsin. oyunlar ise senin verdiğin tepkiye göre anlık olarak render edildiği için sen hızlı tepki verdiğinde pc o hızla tepki veremiyorsa sana takılmış gibi gelir. yani olay aslında 30 fps, 60 fps vs vermesi değil kartın 1 frame'i kaç ms de çizebildiği. senin input hızından düşük süredeyse takılmaz yüksek süredeyse takılır. o yüzden oyuna göre tepkine göre vs değişiklik gösterir. standar 30 yeter veya illa 60 lazım diyemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpii -- 21 Eylül 2016; 8:19:14 >

• Ben yen'i pc de 144 fps de oynuyorum İnan 60 bile tekliyor gibi geliyor ki amd 6850 kullanıyordum ps3 te var ps4 te var akıcılık konusunda konsollar bildiğin çöp.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turboegea

İnsanlar konsollarda yıllardır 30 fps ile oynuyor ve akıcı olduğunu söylüyorlar. Youtube'dan 30 fps video izleyince bana da gayet akıcı geliyor. Ancak kendim 30 fps ile oyun oynayınca aşırı kasıyormuş gibime geliyor. Bunu sebebi ne olabilir? Youtubeda izlediğim 30 fps kendim oynadığım 60 fpsye denk resmen.

Ram in azdır,düşük ram le stabil fps alamazsın.
  • 30 dan 28 e inerse bile hissedilir 30 sabit olacak anca o zaman düzgünce oynanir
    30 fps gerçek hayat ağırlığında gibi
    60 fps ise gerçek hayattaki hizli ve seri durumlar gibi
    60 aksiyon sahnesindeki seri anlar gibi yağgibi hızlı 30 ise durağan sahneler gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bana 40 fps bile bazen kasıyormuş gibi geliyor insan alışınca fark ediyor o yüzden her zaman ayarları kısıp fps yi arttırmaya bakıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.