Şimdi Ara

CPU Bottleneck

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ortalama dört yıl önce almış olduğum sistemde oyun oynuyorum fakat son zamanlarda bir çok oyun grafiklerden bağımsız olarak düşük fps ve sık aralıklarla FPS droplar yaşatıyor. İlk başta Hard Disk'ten olabilir diye düşündüm ama daha sonra 5400 RPM ile yüksek fps alan kişiler olduğunu gördüm. Ve CPU'mun bottleneck yaptığını düşünüyorum. Oynadığım en önemli oyunlardan biri World of Tanks, ve genel olarak tek CPU üzerinden çalışıyor kendisi. Bu yüzden tek CPU olarak da yeterli bir işlemci önermenizi isterim, ayrıca şu anda CPU'm 70-80 C'lere tırmanıyor ve hoş değil, o yüzden stock soğutucu dışında bir şey de önerirseniz sevinirim, fiyat olarak da 400-500 arasında kalın lütfen.

AMD Phenom II X6 1055t
    AMD Radeon HD 6850
    (4x2)8 GB 1600 MHz RAM
    500 GB 5400 RPM Samsung HDD

• 500 liraya ancak i3'lü bir sistem kurabilirsin. O işlemciden de i3'e geçilmez.
  • Intel kullanmayı düşünmüyorum, yeni sistem de kurmayacağım, sadece yeni bir işlemci alacağım. Anakartım zaten yeni CPU'ları destekliyor
  • işlemci olarak amd seçeceksen gir vatana
    amd olarak bak şu an rabet görenler 8320 ve 8350 işlemciler soğutucu olarak ısı borulu xmatek veya coolermaster modelleri iyidir ses yapması sorun olursa daha büyük fanlı düşük devirli soğutucular tercih etmelisin zaten yukarıda verdiğim markaların ses sıkıntısı yok sanırım
    alırken müşteri yorumlarına göz atarsan pek sıkıntı çıkmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam anakartınız nedir? anakartınızın oc potansiyeline göre 8320 hatta 8300 tercih edilebilir.yine de oynadığınız oyunlar world of tanks gibi çekirdek gücüne dayalı oyunlarsa şuan kullandığınız işlemciden pek bir fark göremezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 25 Ocak 2015; 16:31:01 >
  • Tek çekirdek performansı için intele geçmeyeceksen o işlemciyi değiştirmen birşey ifade etmez. anakartı işlemcini satıp para koyup h81 + i5 alacaksın başka yolu yok. veya h81+i3
  • Anakartınız destekliyorsa

AMD 6300 işlemci
    212 evo işlemci soğutucu

450 lira gibi birşey tutuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.