Şimdi Ara

Cpu çarpanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • E4400 işlemci ve gigabyte 965P-DS3P anakart ım var işlemciye %30 luk bi overclock yaptım ancak cpu-z ve everest gibi programlarda işlemcinin çarpanı 10 sn 6x 10 sn sonra 10x olarak gozukuyo ve bu durmadan 6 ve 10 olarak değişiyo acaba bu çarpanın sabit kalmaması neden kaynaklana bilir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Speed Step i anakarttan[biostan] kapatman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 20 Ağustos 2007; 3:17:09 >
  • baktım ancak hangi başlıgın altında goremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Libertine

baktım ancak hangi başlıgın altında goremedim

advanced da bulabilirsin
  • advanced Bıos Features altında speed step seçeneği yok ancak alltaki seçenekler var hangisi kapatman gerek
    CPU Hyper-Threading
    Limit CPUID max. to 3
    No-Execute Memory protect
    Cpu Enhanced halt(CIE)
    CPU Termal Monitör 2 (TM2)
    CPU EIST Function
    Virtualization Technology
    İnit Display First
  • quote:

advanced Bıos Features altında speed step seçeneği yok ancak alltaki seçenekler var hangisi kapatman gerek
    CPU Hyper-Threading
    Limit CPUID max. to 3
    No-Execute Memory protect
    Cpu Enhanced halt(CIE)
    CPU Termal Monitör 2 (TM2)
    CPU EIST Function
    Virtualization Technology
    İnit Display First

CPU EIST Function
  • Hirotaro senide yordum ama kusura bakma, kapatmama rağmen hala aynı çarpan 6x ve 10x olarak değişiyo, başka sorun mu var acaba anlamadım gitti
  • hımm seni anakartta da o zaman CIE yada C1E yi şu saatte tam ismini hatırlayamıyorum kusura bakma
    F4 le iptal etmen gerekecek(bazı anakartlarda gizli bölümde olduğu için F4 le ortaya çıkıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 20 Ağustos 2007; 4:24:06 >
  • Çok saol valla bu saatte yardımların için, halletim sorunu dediğin gibi yapınca sorun çözüldü tekrardan çok teşekkür ederim
  • quote:

Çok saol valla bu saatte yardımların için, halletim sorunu dediğin gibi yapınca sorun çözüldü tekrardan çok teşekkür ederim

ne demek,rica ederim.

Ama bende 6X çarpanında kullanıyorum.EIST özelliği aslında güzel bir özellik.Sistem boştayken İşlemcinin çarpanını düşürüp işlemcinin ısınmasına izin vermiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.