Şimdi Ara

CPU Voltajı nasıl düşürülür.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 5 2600 ve Asus tuf b450 pro sistem var. Cpu Voltajı 1.35 görünüyor. Internetten, YouTube tan baktım ama bulamadım. Bulduğumdan da emin olamadım. Cpu voltaj ını düşürünce sistem daha uzun ömürlü oluyormuş. Bu konu hakkında link veya video var mıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asus anakartlarda ai tweaker menüsü altında cpu voltage veya cpu vcore ayarını 1.1-1.2e çekebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Oxy.gen-

asus anakartlarda ai tweaker menüsü altında cpu voltage veya cpu vcore ayarını 1.1-1.2e çekebilirsin
    "cpu voltage veya cpu vcore ayarını 1.1-1.2e çekebilirsiniz" cümleyi tam anlamadım. 'Veya' yerine 've' mi gelecek acaba? Yoksa ikisinden herhangi birini 1.1-1.2e mi çekmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba_2233 -- 10 Kasım 2019; 2:8:24 >
  • merhaba_2233 M kullanıcısına yanıt
    googleden anakartının biosuna baktım VDDCR cpu voltage olarak geçiyor buradan ayarlaman gerekiyor. 1.2 volt verip deneme yap mavi ekran veriyor mu herhangibir sorun varmı sorun yoksa biraz daha düşürebilirsin. son olarak bios sürümünüde kontrol etmende fayda var büyük ihtimal fazla voltaj vermeside eski bios ayarlamalarından kalmış. benim sistemde herşey otodayken 1.1 volta pek çıkmıyor bile
  • bir işlemcinin en az 20 sene ömrü vardır.daha uzun süre kullanacağınızın ya da yarına çıkacağınızın garantisi mi var?kurcalamayın bence bilmediğiniz şeyleri.
  • CPU Voltajı nasıl düşürülür.
  • xMANİTUx X kullanıcısına yanıt
    -Oxy.gen- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bu şekilde oldu umarım doğrudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bendeki voltaj 4.0 Ghz için.Hızınıza göre ayarlayın.(Flash belleğe, biosta iken F12 ile bios görüntüsü alabilirsiniz.)
    Voltajı 1.225 yaptım hızda bir değişiklik olmadı. Bende hızı otomatik. Sanırım siz overclock yapmışsınız.
    Edit: ilginç bir biçimde cpu hızı auto da yapsam 3900mhz de yapsam 3850mhz de sabitlenmiş. Kaydet diyorum sonra biosa girdiğimde aynı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba_2233 -- 10 Kasım 2019; 16:45:15 >
    1.225 v ile 4.0 Ghz kullanmak isterseniz:

Çok teşekkür ederim. Bir deneme yapacağım. Stok fan ile fazla ısınmaz mı? Bir de her ryzen 5 2600 işlemci aynı değerleri verir mi acaba?

Stok fan ile bench prg.lar çalıştırmayın.Dark ın 150_175 tl civarında,5 ısı borulu bir modeli var bende.İdle 28_30 derece,yükte 50_60 derece.Her cpu bir olmadığından,1.225 v ile çalışmassa bir tık artırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.