Bildirim
CPU fan hızı neye göre artar/azalır
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
Fan hızını işlemci sıcaklığı belirler.
Emin olmak için işlemci frekansını 800mhz'e sabitlemeyi deneyin. Yük altına girdiğinde frekans düşük olduğundan ısınmayacak ve fan çok hızlanmayacak. Deneyebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de nasıl test edebilirim diye düşünüyordum.quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Fan hızını işlemci sıcaklığı belirler.
Emin olmak için işlemci frekansını 800mhz'e sabitlemeyi deneyin. Yük altına girdiğinde frekans düşük olduğundan ısınmayacak ve fan çok hızlanmayacak. Deneyebilirsiniz.
Cpu sabitleme olarak arattım ama pek bişey bulamadım. 1-2 program buldum onlar da sadece program başına sabitleme yapıyor.
Yalnız şöyle bir durum var, frekans sabitlediğimiz zaman yükleme yaptığımızda fanın çalışmamasınun neyden kaynaklandığını bilmiyoruz. CPU frekansı artmadığı için mi yoksa sadece ısınmadığı için mi?
Cpu frekansını nasıl sabitleyebilirim? Yine de bir denemek isterim. -
İşlemciniz intel ise throttlestop programını kullanın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben korktum yapamadım. Programın girişinde dikkatli olun falan dedi tırstım ben. Pc iyi kötü çalışıyor bir fan merakı yüzünden bozmayalım şimdi. :) Teşekkürler başka forumdan 2 kişi daha aynı cevabı verdi. Sıcaklığa göre değişirmiş fan.quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
İşlemciniz intel ise throttlestop programını kullanın. -
Bir sorunum daha var, dinleyecek olanlara şimdiden teşekkürler.
Anakartın kendi programında CPU sıcaklığını 41 olarak gösteriyor. Bu sıcaklık aslında diğer sıcaklık programlarındaki anakart sıcaklığına denk düşüyor. Ama gigabyte buna cpu sıcaklığı diyor ve fan hızını bu baz alarak ayarlanabiliyor. (Gigabyte ın easytune isimli eski tarihli bir programı, yenisini kurdum çalışmadı)
Diğer programlar ise çekirdek sıcaklığını ölçüyor. O da yaklaşık 51 derece.
Tam yükte bu bahsettiğim sıcaklıklar 15-20 derece yukarı çıkıyor.
Şimdi ben bu programların hangisine inanayım. Anakartın programına bakarsak ısı problemim yok, diğerlerine bakarsak sıkıntı var. -
Biostan ayarlanabilir fan hızları. Otomatik kalsın önerim. -
-
işlemcide stock fan kullanıyorsan bu değerler normaldir.
sen yinede bi termal macun yenilemesi ve bakım yap.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- epson atık mürekkep pedi resetleme key anahtarı
- google silinen şifreleri geri getirme
- bu uygulama bilgisayarınızda çalışamıyor
- internet yok güvenli
- eventsetinformation yordam giriş noktası advapi32.dll dinamik bağlantı kitaplığında bulunamadı
- silinen dosyaları geri getirme
- internet hızlandırıcı
- laptop menteşe tamiri
- bağlantı sıfırlandı hatası
- gigabyte bios tuşu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X