Şimdi Ara

Cpu çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benim AMD PHENOM II X3 710 HEKA bir işlemcim var. Bununla çoğu oyunu sorunsuz oynuyorum. Starcraft II yi high grafik ayarlarıyla az az kasarak oynuyorum yani. Crysis 2 yi de kassa da oynamıstım. Ama battlefield 3 ü low ayarlarda oynamaya çalışırken bilgisayar birden bire kapanıyor. İlk başlarda bunun PSU kaynaklı olabileceğini düşünmüştüm ama artık kapana kapana PSU'mu bozdu ve yenisini almak zorunda kaldım. Bunun üzerine oyunu tekrar kurup oynamaya çalışınca yine kapandı. Ben de CPU ısısından kaynaklanabileceğini düşünüp core temp 1.0 yükledim.

Önce COD MW1 e girdim oynadım biraz ısı maksimum 81C oldu.
    Şu an bu yazıyı yazarken 48C lik bir ısı var.
    Ama Battlefield 3 e giriyorum deploy oluyorum. Hiç kımıldamasam bile birden bire 90C e kadar fırlıyor. 92 oldu en son ve bu sefer ben kapattım oyunu.
    Kendi kapandığında ise birden bire fişi çekilmiş gibi kapanıyor. Açıkcası bu yazıyı yazmamın nedeni sorunu doğru tespit etmiş miyim sizce yoksa başka bir şeyden de kanyaklanıyor olabilir mi. Sorun BF3 kaynaklı çünkü sonuçta oyun ağır geliyorsa bilgisayarı kapatana kadar ısıtması değil kasması gerek. CPU için kapanacak kadar ısınmaya giden sıcaklık ne kadardır? Bunu nasıl çözerim. Biraz yardımcı olursnız sevinirim.

• Fanlarin asiri tozlanmis olabilir. Supurgeyle tozlari toparlamayi dene. Ve de bilincsizce temizlemeye calismissan termal macunu silmis olabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkeozkn

Fanlarin asiri tozlanmis olabilir. Supurgeyle tozlari toparlamayi dene. Ve de bilincsizce temizlemeye calismissan termal macunu silmis olabilirsin

olabilir macun ne kadardır alsam mı? yeni cpu ya da soğutucu almadan önce onu bir denemek lazım. Ama sorun sizce de cpu kanyaklı mı?Emin olmak istiyorum.
  • Hocam gormeden bilemem onu senin anlaman lazim. Daha once islemci fanini yerinden sokup temizlik yaptin mi? Ya da islemciyi kendin alip kendin mi yerlestirdin?

• quote:

Hocam gormeden bilemem onu senin anlaman lazim. Daha once islemci fanini yerinden sokup temizlik yaptin mi? Ya da islemciyi kendin alip kendin mi yerlestirdin?

evet kendim topladım. Macun sürdüğümü bile hatırlamıyorum. 6 sene önce almıştım temizlerken varsa da macunu silmiş olabilirim. Pek anlamıyordum o zamanlar. Çok fark yaratır mı ? fanlarım temiz ama çünkü ilk bu sorunu yaşadığımda temizlemiştim içini dışını. arada açıp temizliyorum kasayı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider003 -- 24 Nisan 2014; 22:14:45 >
  • Hocam ben yasamistim bu sorunu. Bilgisayar san andreas gibi bi oyunu oynarken bile kapaniyordu deli oluyordum. Bu zamana kadar kac kez bilgisayar kapanmasi gorduysem hep islemcinin fazlaa isinip sistemin kendini kapatmasindan dolayiydi. Bu da islemciyle alakalidir muhtemel. Bu macun olayi da islemci faniyla islemcinin arasina surulerekk aradaki isi alisverisini arttiyor. Yani 3. Sorun olabilir. Ya bu macun yoktur. Ya fanin soguttugu demir toz yuvasina donmustur. Ya da islemcini sogutabilecek kadar guclu degildir fanin

• quote:

Orijinalden alıntı: spider003

quote:

Hocam gormeden bilemem onu senin anlaman lazim. Daha once islemci fanini yerinden sokup temizlik yaptin mi? Ya da islemciyi kendin alip kendin mi yerlestirdin?

evet kendim topladım. Macun sürdüğümü bile hatırlamıyorum. 6 sene önce almıştım temizlerken varsa da macunu silmiş olabilirim. Pek anlamıyordum o zamanlar. Çok fark yaratır mı ? fanlarım temiz ama çünkü ilk bu sorunu yaşadığımda temizlemiştim içini dışını. arada açıp temizliyorum kasayı zaten.

6 senede termal macun işlevini büyük ölçüde kaybeder. Muhtemelen yenilerseniz sorun çözülür.

Çok pahalı birşey değil 10-15 liraya Coolermaster, Thermaltake vs. alabilirsiniz, işinizi görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemcim çok ısınıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Thermaltake aldim bir tane vatandan. t2 şu anda bu yazıyı yazarken 30C
    Cod MW1 de 42C oldu. Battlefield 3 de ise en fazla 47C oldu. Fark inanılmaz yani. Uzun süreli oynamadım yıne kapanma olursa yazarım tekrar. teşekkürler hepinize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.