Şimdi Ara

CPU çok kararsız çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 7 3800x işlemcim çok kararsız çalışıyor. 750w güç kaynağını sisteme yeteceğini düşünerek aldım fakat 8pinli çıktı, anakartım 8+4 pinli acaba bu kararsızlığa bu mu sebep oluyor? 4 to 8 pin çevirici alarak sorunu çözebilir miyim ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kararsiz derken neyi kastediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_Morgan -- 9 Temmuz 2020; 7:52:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu diyor heralde.

https://forum.donanimhaber.com/cpu-degerlerim-bosta-olmasina-ragmen-cok-oynak-ve-yuksek-gorunuyor--144380795#144455494

@Preacher35

Neyse montaj sorunu yoksa 3000 serisinde boost mantığı açısından çalışma şekli bu şekildedir.

Cpu 1.25v -1.3v 4-4.2ghz civarına sabitleyip kullananlar var bu yüzden ani boost yapmayınca sıcaklıklar daha dengeli artıyor azalıyor.

Montajda , kasa fanlarında vs hiç bir sorun yoksa anakart biosuda güncelse dert etmeden hiçbir ekstra işlem yapmadan bu şekilde kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Temmuz 2020; 8:58:23 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam tam da bunu diyorum. Fanlarla ilgili bir sıkıntı yok hepsi gayet düzgün çalışıyor, montajla ilgilide bir problem olduğunu sanmıyorum. Sizce sabitlemem mi daha iyi olur işlemci ömrü vs. açısından yoksa böyle kullanmaya devam etmem mi ?

• Preacher35 P kullanıcısına yanıt
    Herkes birşey söylüyor spekülasyon yapıyor ama standart kullanımda işlemci ömrü neyse okadar çalışır normalde.

Siz biosu güncelleyin sürekli , standart ayarda kullanabilirsiniz.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı anakartımda 8+4 power supply girişi var güç kaynağımdan 4+4 çıktı 8 girişli yere taktım bir sorun olur mu? 4to8 pin alıp 12 olarak kullanmam daha mı iyi olur? O kadar çok şey okudum ki kafam çok karıştı, kimisi çeviriciler iyi değildir kalitesiz on liralık şey mi takılır, oç yapmıyorsanız 8 pin yeterli bir şey olmaz diyor, kimisi oraya o 8+4 ü süs diye koymadılar ya güç kaynağını değiştirin ya çevirici kullanın diyor, ne yapacağımı sapıttım.

• Preacher35 P kullanıcısına yanıt
    Tek 8 pin yeterli.

Çevirici ile yapılan işler çok sağlıklı olmayabiliyor. Gerekte yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemcim çok ses çıkarıyor.
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.