arkadaşlar eski işlemcim celeron 2.44 tü daja verimli olur diye p4 2.66 siparişi verdim... eski işlemcimle oynadığım hiçbir oyunu oynayamıom artık...öyleki artık ikisindede aynı sorun var oyunlara girdiğimde birkaç saniye sürmüyoki ekran kararıyo ve herşey gidiyor.. yada reset atıyor... 2-3 defa format attım ama deişiklik sürdü.. sonra thermal macun kullan dediler onuda yaptım ama hiçbirşey değişmedi ve bu canımı sıkıyor.. oyun oynamasam bile nete girmek için bile açasım gelmiyor...masaüstü işlemleri çok güsel fakat oyun oynayamıyorummm...sadece eski haline dönmesini istiyorum artıkk.... işlemcimin sıcaklığı 35-40 arası... yardımlarınızı bekliyorummm arkadaşlar...
işlemci oyunları desteklemediği yada yetmediği için kapanıyor yada resetleniyor olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: psikoefe
işlemci oyunları desteklemediği yada yetmediği için kapanıyor yada resetleniyor olabilir
Alakası yok. Eğer oyundan sürekli atıyorsa oyun içerisinde fazlasıyla ısınıyor demektir. Benim aklıma gelen ilk şey bu oldu. Oyun içinde eğer mümkünse sıcaklıklara bakmaya çalış. Muhtemelen fanı güzelce oturtmadın. Northwood işlemciler de az biraz ısınan işlemcilerdir. Macunu bir kağıt inceliği kadar sürüp fanı güzelce oturt. Macunun etkisini göstermesi uzun sürebilir ancak iyi havalandırılmış bir CPU için sorun teşkil etmez. Bunun yanında bilgisayarı hemen açılışta BIOS'a yönlendir ve oradan da sıcaklıklara bak bakalım. Bunun dışında eğer anakartına uzun zaman boyunca BIOS güncellemesi yapmadıysan anakartla ilgili de bir uyumsuzluk baş göstermeiş olabilir ama sanmıyorum. Dediğim gibi fanı söküp tekrar güzelce oturtup denersen (yerine oturmuş fanı elinle sallasan bile kıpırdamaması lazım) belki sorununu çözebilirsin. Kolay gelsin.
psikoefe arkadas, bilmiyorsan dezenformasyona lüzum yok değil mi, susmak bazen daha iyidir. böyle böyle şehir efsaneleri doğuyor sonra başimiza.
Cocker'ın söyledikleri doğrudur, eklenecek tek şey termal macun sürerken çok çok ince bir katman sürmelisin, belli belirsiz denecek kadar fakat tüm yüzeyi kaplayarak. bir kredi karti veya nezeri bir kart kullanarak rahat yapabilirsin. eğer bol termal macun sürdüysen sıcaklıklari düşürmek bir yana arttirirsin.
sorun çok yüksek ihtimal işlemcinin soğutucusu iyi oturmadiğindan aşırı ısınıp saçmalamasi. işlemci sıcaklıklarını takip edebileceğin hwmonitor gibi bir program indirip, yaninda işlemciye yük bindiren superpi(veya orthos) gibi bir uygulama çaliştirip sıcaklığın kaç derecelere çıktığına bakabilirsin. senin işlemci için 65-70C üstüne çıkmamasi gerekir. eğer çıkıyorsa sorun sıcaklıktandır ve soğutucunu güzel oturtursan araya termal macunu güzelce sürüp düzelir. yok sıcaklıklar yükselmiyorsa ama işlemciye yük binince kilitlenme oluyorsa güç kaynağin yetersiz olabilir, işlemcinde veya anakartinda veya ramlerinde sorun olabilir ama çok çok ufak ihtimaller bunlar.
bende coumu değiştirdigimde eksik mhz goruyodu biosu guncelleyecek duzelymıstim belki faydasi olabilir diye dusunuyorum tabiki arkadaslarin dediği daha mantıklı
arkadaşlar biosda güncelledm dediğiniz gibi macun fana tam sabitlenmiyo bilmiyorum yeni işşlemci fan sistemi böylemi ama bu eski galiba... fan işlemcinin üstünde hep saallanıyo macun kurumuyor olabilirmi nasıl hallederim tam teması nasıl sağlarımm
quote:
Orjinalden alıntı: yacops
arkadaşlar biosda güncelledm dediğiniz gibi macun fana tam sabitlenmiyo bilmiyorum yeni işşlemci fan sistemi böylemi ama bu eski galiba... fan işlemcinin üstünde hep saallanıyo macun kurumuyor olabilirmi nasıl hallederim tam teması nasıl sağlarımm
Ne olursa olsun fanın işlemcinin üzerine tam olarak oturması gerekiyor.Eğer fanı tutan çentiklerinden biri kırıldıysa işin biraz zor,tamir ettirmeden kullanamazsın.Ama umuyorum ki tam oturtamadığın için oluyordur.Dikkatlice dene ve arkadaşların dediği gibi termal macunu çok çok ince bi tabaka halinde sür.Ha birde kaliteli bi marka tercih edersen daha iyi soğutma performansı alırsın bunu da unutma
peki dediğini yapıcam olmadı teknik serviste halletiririm umarım becerebilirm çok teşekkür ederim yardımlarınız için... birde birşey daha ekran kartımda aşırı sıcak bu sorun yarıyor olabilrimii
yeni işlemcinde bozukluk olabilir bende celeron 2.4 vardı randıman için p.4 3 aldım ,bi kaç gün içinde elden çıkardım p4 3'ü,aşırı ısınıyordu macun fan bende de fayda etmedi tekrar celeron 2.4 de döndüm,overclock ile celeron 2.5 olarak çalışıyor şu an
ama bendeki sorum tekrar eski celeronu taktıgımda normal sıcaklık 55-60 civarı oluyo işlem yapınca oda ısınıyo desem yeridir:D oyüsden p4 kullanıyom simdi... eğer dediğin gibi işlemcim bozuk olsaydı masaüstü işlemlerindede sorun yaratmazmıydı ???
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme