Merhaba arkadaşlar. Ben forumunuza daha yeni katıldım. Gayet güzel ve yararlı bir forum.
Benim işlemcim PIV 3.0Ghz LGA775, Anakartım ise Asus P5VD1-X. İşlemciyi kendi orjinal fanı ile Nfs most wanted oyununu oynarken bazen bilgisayar donuyordu. Bende anakartla birlikte gelen işlemci sıcaklığını ölçen programı kurdum. Sadece masaüstü programlarla(word,excel,winamp) çalışırken bile cpu sıcaklığı 62,63 derecelere fırlıyo. Sonra iniyo(51~) ve tekrar çıkıyo. Cpu'nun zarar görmesinden endişeleniyorum.
Sizce 35$ ila 40$ arası nasıl bir cpu fanı alabilirim.
Teşekkürler...
thermalrock'ın silentrock modeli var. 29$ gibi bir fiyatı var. thermaltake'in yan firması gayet güzel kaliteli ve ucuz bir işlemci ayrıca dehşet sessiz.
zalman 7000 yada 7700 bulabilirsen bayağı fark ediyor hemde sessiz bence 2. el bölümüne bi bak derim 2. el olarak satan arkadaşlar var
Endişe etcek birşey yok bence. Zaten cpu gereğinden fazla ısınır ise kendini otomatik kapatacaktır. Bence siz hs yi bir kontrol edin. Termal macunuda yenileyin derim
Herkeze görüşleri teşekkürler.
Ben bugün ThermalTake Big Typhoon aldım. İşlemci sıcaklığı 55 dereceden 20 dereceye indi. Yani süper. Şuan işlemciyi %10 upgrade ettim. Yani şuan 3300mhz çalışıyo. Ve işlemci sıcaklığı 22,23 derece. Tabiki bütün değerler boşta çalışırken ve kasanın kapağı kapalıyken.
İşlemci sıcaklığına, fan devirlerine vb. bilgilere bakmak için Asus board un cd'sinden çıkan Pc Probe 2 yazılımını kurdum. İlk 5 dk normal çalışıyo. Daha sonra program devamlı adresleme hatası mesajı veriyo. Sizce neden böyle. Sözde kendi orjinal programı.
Bana yardımcı olursanız sevinirim. İnternet sistesinden de indirdim ama o temeli kurulmadı.
Asus P5VD1-x P4 3Ghz LGA775 EM64T
arkadaşlar bilgisayar özelliklerim imzada yazıyo. Ben işlemcimi 3.4ghz ve üzeri yaptığım zaman windows logosu(sistem açılış) çıkamaya yakın benden boot cd si istiyo.
Anakartın kendi cd sini takıyorum yinede olmuyu. Ben neden 34 ü geçemiyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme