Şimdi Ara

cpu fanı takmamanın sonucları nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sistemi topladım ama anakart a cpu fanı takmayı unutmuşum bu şekilde makinayı çalıştırdım sistemi kurdum
    ama sistem simdi açılmıyor cpu fanı takmamanın sonucu nedir cpu ve anakart yanmış olabilirmi? powerspuly aşırı ısınmıştı bu ısınmanın sonucunda fark ettim bunu sistemin açılmaması cpu yada anakart yanmış olabilirmi yoksa power den midir?

• bence cpu yanmıştır ne yazıkki...
    ama diğer bileşenlerle ilgili bir yorum yapamam...
    belki cpu yanmamış bile olabilir
  • cpu nun yanıp yanmadıgını nasıl anlarım?
  • islemci nedir ve fansiz olarak ne kadar sure calisti ? anlamanin en iyi yolu islemciyi cikarip bakmaktir yanmissa yuzeyde komurumsu bi tabaka ile zaten bariz belli olur. herhangi bi iz yoksa baska bi anakarta takip test etmekte fayda var. fikir vermesi acisindan videoyu izleyebilirsin gecmis olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoST_PaTRoL® -- 11 Ağustos 2007; 0:48:52 >
  • işlemci E6750 ve Anakart GA-P35-S3
    çıkarttım baktım hiç bir kurumsu tabaka vs yanık izine benzer vs hiç birşey yok
    başka anakart a taktım çalışmadı anakart a başka işlemci taktım oda çalışmadı power suply çok ısınmıştı
    ne kadar zaman fansız çalıştı zaman tutmadım ama xp işletim sistemi kurana kadar işletim sistemi kurulumu bittikten sonra kendini bir resetledi makina ben yine açtım sonra güç gelmemeye başladı açılmadı makina
  • bu denemeleri yani farklı ankart frklı cpu işlemlerini aynı psu damı denedin?
  • core duo bi islemciyi yakmak kolay degil ama koca bi xp kurulumu suresince fansiz calismis tas olsa dayanmaz heralde.. net bi cevap vermek zor en iyisi parcalari tek tek ayri sistemlerde test edip saglamligini kontrol etmek.
  • Ben Pentium 200mmx'imi 1 yıl fansız kullandım ve yanmamıştı. Emsal olabilir mi bilemem ama çok kısa sürede yanacağını sanmıyorum.
  • Geçmiş olsun..Kavrulmuş çekirdeklerinin tadını çıkar
  • nasıl unutulur bu ya, kutluyorum sizi canı gönülden
  • xp kurulumu yaklaşık olarak 20-25dk arasıdır.Bence soket ve işlemci yandı
  • İşlemci neki anakart kapatır ısınınca sistemi
  • quote:

Orjinalden alıntı: TeKMu

Selam Arkadaşlar
    sistemi topladım ama anakart a cpu fanı takmayı unutmuşum bu şekilde makinayı çalıştırdım sistemi kurdum
    ama sistem simdi açılmıyor cpu fanı takmamanın sonucu nedir cpu ve anakart yanmış olabilirmi? powerspuly aşırı ısınmıştı bu ısınmanın sonucunda fark ettim bunu sistemin açılmaması cpu yada anakart yanmış olabilirmi yoksa power den midir?

Ne yaptın kardeş.

• bence yanmamıştır xp kurulumu o kadar fazla işlemci gücü yemez üstelik cpu yu kastırmamış bile sanmıyorum yani zor işlemciyi çıkarıp tekrar montaj et fanı iyice oturt üstüne bi daha dene.
  • yanmamıs olması gerekir...
  • dostum normalde ne anakartın nede işlemcin yanmamış olması lazım
    artık eskisi gibi cpu yanması yok işlemci belli bir sıcaklığa geldiğinde sistem otomatikman kitlenir
    reset attığında sistemi açmaz devamlı resetler sıcaklık düşüncü tekrar açar fakat yine sınır sıcaklığa geldiğinde sistem kitlenir hele bide c2d ise son teknoloji ile korunuyordur
  • bilmiyorum ama yanmış gibi gorunmuyor fiziksel olarak sanırım
    zaten ısındığında sistemi kapadı ve bir daha açmadı :-(
    sadece power suply baya ısınmıştı cpu fanı donecek gibi oluyor ama donmuyor takılıyor gibi oluyor
    olmazsa artık pazartesi servise gönderecegim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TeKMu

bilmiyorum ama yanmış gibi gorunmuyor fiziksel olarak sanırım
    zaten ısındığında sistemi kapadı ve bir daha açmadı :-(
    sadece power suply baya ısınmıştı cpu fanı donecek gibi oluyor ama donmuyor takılıyor gibi oluyor
    olmazsa artık pazartesi servise gönderecegim

CPU fanının dönüyor gibi olup takılması işlemci sıcaklığı ile ilgili. Bende bilgisayarı ilk açtığımda fan dönmüyor veya çok yavaş dönüyor. Sıcaklık 20-25 derece bu esnada. Oyunlara falan girdiğimde fan coşuyor

Tabi sendeki durum farklı olabilir. İşlemcinin yandığını sanmıyorum. Başka bir anakartda başka bir PSU ile deneyin

• FAN KOCAMAN BİLŞE NASI UNUTUTSUN TAKMAI!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta5 -- 12 Ağustos 2007; 12:40:38 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.